Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:36 16 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Echipa Tomitanii Constanţa are doi jucători convocaţi la lotul naţional Under-20, care se pregăteşte pentru Campionatul European

ro

18 Oct, 2019 00:00 1977 Marime text
Echipa naţională Under-20 de rugby a României se află în această perioadă la CSN Snagov, efectuând cel de-al doilea stagiu de pregătire în vederea participării la Campionatul European. 
 
La acţiunea care se va întinde până pe 26 octombrie, staff-ul tehnic al lotului a convocat 35 de jucători (18 înaintaşi şi 17 jucători de treisferturi). Între aceştia se află şi trei rugbyşti de la cluburi de pe litoral: doi de la Tomitanii Constanţa - Andrei Cabason (linia a II-a), Laurenţiu Pocovnicu (mijlocaş la deschidere); unul de la CS Năvodari - Sorin Pândichi (mijlocaş la grămadă). 
„Primul stagiu a fost interesant pentru că nu-i cunoşteam pe jucătorii de vârsta lor, nu mai lucrasem cu ei. Am început să implementez filosofia mea de joc, cum cred că trebuie să ne dezvoltăm ca să ajungem în cea mai bună formă pentru Campionatul European. Băieţii au reacţionat foarte bine, am avut nişte răspunsuri de caracter interesante. În ce priveşte conţinutul stagiului am avut în vedere dezvoltarea abilităţilor fundamentale, precum prinderea balonului, pasa, abilitatea de a găsi spaţii în sistemul ofensiv al echipei adverse, viziune de joc, dar şi abilităţi funcţionale, pregătire fizică de contact, specifică. 
 
Am avut şi teste de fitness şi sală de forţă, unde am văzut nivelul de pregătire al jucătorilor. Practic în primul stagiu am început să construim baza la ceea ce dorim să dezvoltăm. în stagiul doi vom menţine grupul din primul stagiu şi vom integra jucătorii noi pe care vrem să-i vedem. Diferenţa de conţinut dintre cele două stagii nu va fi mare, o să mai adăugăm doar nişte componente ale jocului. Dincolo de cunoştinţele tehnice cred că cel mai important este să creştem dorinţa jucătorilor de a juca, încrederea în ei, dorinţa de a juca pentru România, de a purta tricolorul, de a fi ceva special pentru ei, gata întotdeauna să dea totul. Jucătorii trebuie să conştientizeze că atunci când îmbracă tricoul au o responsabilitate faţă de ţară şi faţă de familia lor. Ce pot să mai spun este că grupul de jucători pe care îl avem este foarte interesant, cu un potenţial mare, este de lucrat mult, dar sper că împreună vom reuşi să creştem cât mai mult”, a declarat Lasha Tavarkidlaze, antrenorul principal al României U-20, citat de frr.ro.
 
Sursa foto: Facebook (Andrei Cabason, Laurențiu Pocovnicu) 

Ti-a placut articolul?

Comentarii