Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:18 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După Supercupă, Farul Constanța joacă miercuri în preliminariile Ligii Campionilor Hagi - „Ne așteaptă o nouă provocare importantă“

ro

09 Jul, 2023 18:00 1252 Marime text

 
  • În prima partidă oficială din noul sezon, Farul Constanța a întâlnit Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, în Supercupa României, meciul revenindu-i echipei covăsnene.
 
Campioana României, Farul Constanța, susține miercuri, 12 iulie, al doilea meci oficial al sezonului 2023/2024, întâlnind pe teren propriu, în prima manșă a turului întâi preliminar al Ligii Campionilor, echipa Sheriff Tiraspol, campioana Moldovei.
 
Partida este găzduită de arena principală a complexului sportiv al Academiei Hagi, de la Ovidiu, cu începere de la ora 20.30. În prima partidă oficială din noul sezon, formația de pe litoral a întâlnit, la Ploiești, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, în Supercupa României. Meciul i-a revenit echipei covăsnene, cu 1-0, „marinarii“ resimțind diferențele de pregătire dintre jucători, dar confruntându-se și cu absențele mai multor fotbaliști de bază.   
 
„Vrem să facem un meci mare“
 
„S-a văzut că toți am fost dezamăgiți. Ne așteptam să câștigăm, am venit cu acest gând. De mâine, trebuie să ne încărcăm foarte mult, foarte bine, întrucât ne așteaptă o nouă provocare importantă. Trebuie să ținem capul sus, să mergem înainte. Faptul că unii jucători au un nivel de pregătire, iar alții -altul ne-a făcut să nu facem un meci bun. Lăsând la o parte anumite greșeli, de apărat ne-am apărat cât de cât, am fost destul de agresivi, dar ofensiv am făcut puțin și sperăm ca miercuri să reușim mult mai mult ca acum. Vrem să facem un meci mare. Trebuie să analizăm bine minutele, fiecare cât a jucat, să fiu inspirat, iar apoi să alcătuim o formulă omogenă, care să cunoască anumite automatisme, astfel încât să jucăm mult mai bine în atac, întrucât trebuie să marcăm goluri“, a declarat Gheorghe Hagi, managerul tehnic al Farului, după meciul din Supercupă.
 
A revenit Mihai Popescu
 
Farul nu s-a putut baza la Ploiești pe șase jucători, toți cu probleme medicale: Ionuț Larie, Tudor Băluță, Constantin Grameni, Mateus, Nicolae Carnat și Amine Benchaib. „Niciodată nu plâng după nimeni, ăștia am fost, atât am putut, asta e. Chiar dacă pe Larie e greu să-l înlocuiește, cred că asta s-a văzut cel mai mult. Băluță la fel, Grameni la fel... Sunt trei jucători importanți care n-au fost. Nu i-am avut toată pregătirea, nu-i am nici în momentul de față și vom vedea ce vom face. Am avut o construcție lentă, previzibilă, proastă. Jocul nostru de atac pleacă din spate. N-am făcut-o cum trebuie, și din pricina altor lucruri, dar încercăm să le punem la punct, în zielele care au mai rămas până la meciul cu Sheriff. Mă bucur însă că a revenit Popescu și arată bine. El a fost accidentat două luni, a revenit și s-a antrenat două zile cu noi. I-am dat minute, era riscant să-l bag titular“, a punctat Hagi.   
 
„Dacă e să se întâmple, se va întâmpla“
 
Mai multe cluburi sunt interesate de jucători de la Farul, vorbindu-se și că clubul englez Brighton îl dorește pe tânărul atacant Adrian Mazilu. „Nu vorbesc despre acest lucru acum, când eu am meci de Champions League. Dacă e să se întâmple, se va întâmpla. E clar că ei sunt curtați, au făcut bine. Nu pot vorbi despre aceasta acum, chiar dacă oricând se poate întâmpla. Mazilu are 17 ani, a făcut un meci foarte bun în Supercupă din punctul meu de vedere, a fost singurul jucător periculos în atac. Vine și el după o pauză, important e că a rezistat, și el, dar și Borza. Sperăm să o facă și mai bine miercuri și să fie pregătit bine de meci. Suntem la început de drum, care e lung. Oportunitățile sunt multe. Avem o echipă bună, talentată și sperăm ca, ușor-ușor, să revenim la forma de anul trecut. De abia am început. Timpul e scurt și trebuie să reacționăm foarte bine. Sperăm să reușim și să fim la înălțime, și în întrecere interne, și în cupele europene“, a mai spus Gheorghe Hagi.  
          
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: 1 - Farul Constanța, 2 - ZIUA de Constanța
 
Citește și:
 
Hagi, după Sepsi OSK - Farul 1-0
„Avem mult de muncă, jucătorii noștri nu sunt toți la același nivel de pregătire“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii