Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:37 22 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După cele două medalii de aur, Trident Triathlon Team a obţinut la Campionatul Balcanic de Cross Triathlon şi una de bronz

ro

27 Jun, 2019 00:00 2541 Marime text

Recolta de medalii a Trident Triathlon Team Constanţa la Campionatul Balcanic de Cross Triathlon, întrecere care s-a disputat în Serbia, la Kragujevac, s-a îmbogăţit, de la două la trei. Celor două medalii de aur, obţinute de Ştefan Simion - la cadeţi mari (14 - 16 ani) şi de Amalia Singuran - la cadeţi mici (până în 13 ani), li s-a adăugat una de bronz, care îi revine lui David Ermilov, la cadeţi mici.  

„Acest rezultat l-am revendicat după ce am observat că David era pe lista greşită a cadeţilor mari. Timpul lui David este câştigător de bronz la grupa lui de cadeţi mici. Aştept şi confirmarea organizatorului!“, a explicat antrenorul Radu Costin Marga. Cei şapte sportivi care au reprezentat clubul Trident Triathlon Team şi Romania la Balcaniadă au fost: Victor Bocai (clasat pe locul 5 la copii), Marco Elpujan (locul 4 la copii), David Ermilov (lopcul 3 la cadeţi mici), Maia Mitan (locul 4 la cadeţi mici), Andrei Pazu (locul 11 la cadeţi mici), Amalia Singuran (locul 1 la cadeţi mici) şi Stefan Simion (locul 1 la caderţi mari).

„We are small, but strong“

„Pentru sportivii nostri acest Campionat Balcanic de triathlon off-road a însemnat o experienţă motivantă pentru a continua să se antreneze mai riguros. Ne-am întors acasă cu rezultate importante pentru România şi pentru Trident. Motto-ul clubului, «We are small, but strong», se vede în munca la antrenamente, dar şi în rezultatele obţinute de sportivii noştri la competiţii. Aceste rezultate arată munca unei echipe dedicate, antrenor, management, sportivi, sponsori şi părinţi dedicaţi. Vă aşteptăm să vă alăturaţi clubului Trident din Constanţa în drumul către viitoarele performanţe!“, a precizat antrenorul.

Marco Elpujan a ieşit primul din apă

Potrivit acestuia, în concurs, Marco Elpujan a ieşit primul din apă, cu un avans confortabil, dar lipsa lui de adaptare la celelalte probe l-a făcut să piardă conducerea cursei. Victor Bocai a ieşit din apă la 26 de secunde după Marco şi a avut o cursă bună, cu o ultimă alergare în care a recuperat mult. „Victor are zece ani şi este asistentul meu pentru grupa Roşie“, a spus Radu Costin Marga, care a mai arătat că Andrei Pazu s-a descurcat bine în apă, ieşit al şaptelea la categoria lui, dar la celelalte probe a pierdut câteva poziţii.

Un oraş plin de verdeaţă şi cu oameni frumoşi  

Antrenorul de la Trident Triathlon Team a remarcat frumuseţea locurilor în care s-a disputat competiţia. „Am plecat la un drum de 850 de km cu un lot de şapte sportivi, un antrenor şi un asistent. Am descoperit un oraş Kragujevak plin de verdeaţă şi de oameni frumoşi. În oraş au multe opţiuni de recreere şi pentru activităţi sportive. Am putut să facem un antrenament de înot în bazin olimpic acoperit dintr-un complex sportiv cu înca un bazin olimpic descoperit şi terenuri de sport. Concursul a fost organizat în Sumaricko Jezero, un loc plin de verdeaţă şi un lac curat, unde oamenii locului nu lasă gunoaie după ei. Apa era tocmai bună de înot, la limita a 22 de grade Celsius. Organizatorii au montat o baliză la aproximativ 50 de metri de mal pentru copii şi încă una la 145 de metri pentru cadeti. Traseul de MTB a fost unul cu un nivel ridicat de dificultate pentru sportivi, dar deosebit de frumos. Traseul de alergare a fost combinat între off road şi o aleea pavată şi acesta având diferenţă de nivel. Copii au trebuit să alerge 600 de metri, iar cadeţii 1,2 kilometri“, a punctat Radu Costin Marga.

Citeşte şi:

Ştefan Simion şi Amalia Singuran, de la Trident Triathlon Team Constanţa, aur la Campionatul Balcanic de Cross Triathlon (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii