Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:40 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Duble pentru Adrian Pătulea şi Sorin Chiţu. Scor mare Farul a făcut spectacol cu CS Baloteşti şi a urcat pe doi (galerie foto)

ro

07 Nov, 2015 00:00 2873 Marime text
FC Farul a făcut spectacol, aseară, la Constanţa, în campionat, trecând categoric, scor 5-2, de CS Baloteşti, în etapa a 12-a din Liga a doua. Graţie acestui succes, „marinarii” au urcat pe locul doi în clasament, poziţie pe care se vor afla cel puţin până astăzi, când se joacă restul meciurilor.

În disputa de aseară, au punctat Nicorec (24), Pătulea (26, 32), S. Chiţu (54, 90+1, al doilea din penalty), respectiv Bâtfoi (28) şi Gojnea (66). „Marinarii” au îmbinat spectacolul cu eficienţa, marcând goluri frumoase şi având un joc ofensiv rapid şi eficace, cu faze reuşite. „Gemenii golului”, Chiţu şi Pătulea (revenit pe teren după o absenţă destul de lungă), şi-au făcut încă o dată datoria de marcatori, fiind secondaţi însă cu brio de colegi.

Corcoveanu are ruptură musculară


Antrenorii Farului, Constantin Gache, Ion Barcu şi Gică Mina, au folosit echipa: Gudea - Băjan, M. Rusu, D. Bratu, Barna - M. Ion (86 Ţăranu), Corcoveanu (16 T. Bălan), Nicorec, Cristocea (cpt.) (76 Al. Grigoraş) - Pătulea, S. Chiţu. Stelian Stancu, principalul oaspeţilor, a jucat cu: Fulea - Lupaşcu, Marciuc, Antoche, Dedu - I. Sandu (cpt.), Ioniţă (63 Butică), D. Popa (74 Vuk), Gojnea - Cl. Herea (59 M. Florea) - Bâtfoi. Titular ca mijlocaş, Corcoveanu a fost schimbat de timpuriu, din pricina unei rupturi musculare.

Constantin Gache: „Spectatorii au avut ce vedea”

„Victoria noastră este pe deplin meritată. Mă bucur că a venit şi la capătul unui joc bun, pe care Farul îl poate face mereu. În această seară (n.r. aseară), spectatorii au avut ce vedea. În puţinele momente în care nu ne-am aflat la cârma jocului, au răspuns şi adversarii. Atacantul lor, Bâtfoi, a fost cam liber, şi tot timpul primea mingea, însă acesta e fotbalul, apar şi astfel de momente. Am prin o zi bună şi am etalat un fotbal frumos. Băieţii au jucat bine. Păcat că nu am legat acest succes de o victorie şi la Berceni, în etapa trecută. Avem şanse reale să ne atingem obiectivul. Primul pas e să ajungem în play-off. Va veni pauza de iarnă, în care mai putem regla ceva. Problema rămâne nu neapărat numai la echipă”, a declarat Constantin Gache.

Stelian Stancu: „Experienţa Farului a făcut diferenţa”

Fostul fotbalist al Stelei, al Rapidului sau al lui FC Timişoara Stelian Stancu a spus: „Jucătorii cu experienţă ai Farului au făcut diferenţa. Au prins o zi deosebită. Noi nu ne-am ridicat la nivelul lor. Pe alocuri, am făcut un joc bun, dar ne-au costat greşelile individuale. Rapidul este principala favorită la promovare, am înţeles că şi Clinceni şi Farul îşi doresc acest lucru, dar constănţenii au oscilaţii. Noi avem ca obiectiv salvarea de la retrogradare, însă, după ultimele ştiri, nu ştiu cât se va mai juca pentru retrogradare. Bănuiesc că se vor lua măsuri împotriva echipelor acuzate de trucare de meciuri, dacă se va dovedi că e adevărat. E păcat că s-a ajuns la aşa ceva. Fotbalul trebuie să se joace doar pe teren. De aceea iese lume în stradă. Dar aceasta e ţara noastră”.

Următorul meci, cu Gloria Buzău

Celelalte partide ale rundei se dispută sâmbătă, 7 noiembrie, după programul: de la ora 11.00 - Ceahlăul Piatra Neamţ - ACS Berceni, Academica Clinceni - Rapid CFR Suceava, Dunărea Călăraşi - Bucovina Pojorâta, Dacia Unirea Brăila - Gloria Buzău; de la ora 13.30 - Rapid Bucureşti - Oţelul Galaţi. SC Bacău are rundă liberă. Clasament: 1. Rapid - 22p, 2. Farul - 20p („marinarii” urcând de pe locul şase), 3. Suceava - 19p, 4. Bacău - 19p, 5. Călăraşi - 17p, 6. Clinceni - 17p, 7. Brăila - 17p, 8. Berceni - 15p, 9. Buzău - 10p, 10. Pojorâta - 9p, 11. Baloteşti - 9p, 12. Oţelul - 8p, 13. Ceahlăul - 5p. În etapa viitoare, care e intermediară, jucându-se miercuri, 11 noiembrie, Farul evoluează în deplasare cu Gloria Buzău, partida fiind programată la ora 14.00.

Moment de reculegere pentru Jean Podaru, care nu murise de fapt!

Moment tragi-comic, aseară, la stadionul Farul. Înainte de startul partidei, de la staţia de amplificare a arenei s-a cerut un moment de reculegere în memoria victimelor de la clubul Colectiv din Bucureşti, dar şi a fostului şofer al clubului, Jean Podaru (69 de ani), despre care spectatorii au fost anunţaţi că a murit. Momentul de reculegere s-a ţinut, după care, la scurt timp, un prieten de-al lui Jean Podaru a venit din tribună la cabina crainicului stadionului şi a spus că fostul şofer al clubului nu e mort, trăieşte! Ce se întâmplase de fapt? La club ajunsese o informaţie eronată privind decesul lui Podaru, de fapt murise un apropiat al acestuia. După ce lucrurile au fost lămurite, crainicul stadionului, care fusese şi el informat greşit, a făcut cuvenita rectificare, cu scuzele de rigoare, anunţând în pauza meciului că Jean Podaru este în viaţă.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii