Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:33 27 02 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doliu în handbal S-a stins din viaţă un mare antrenor, prieten foarte bun al Constanţei

ro

04 Jan, 2021 00:00 3010 Marime text
  • La echipa naţională, Ioan Bota a antrenat-o inclusiv pe Elena Frîncu.
 

Handbalul românesc este în doliu, după ce s-a stins din viaţă, la vârsta de 86 de ani, Ioan Bota, antrenor de calibru, unul dntre cei mai mari formatori, autor de cărţi de profil. La echipa naţională a antrenat-o inclusiv pe Elena Frîncu, vicecampioană mondială în 1973 şi fost director, vreme îndelungată, al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa.


„Handbalul constănţean deplânge plecarea la Domnul a celui care a fost unul dintre cei mai mari antrenori ai handbalului feminin şi formator de antrenori şi doctori în handbal”, a declarat Elena Frîncu.

„Cu durere în suflet, familia HCD anunţă decesul unuia dintre cei mai mari antrenori din handbalul nostru, Ioan Bota. Foarte bun prieten al Constanţei, Profesorul Universitar Dr. Ioan Bota a condus echipa naţională feminină, acolo unde a antrenat-o şi pe legenda noastră, Elena Frîncu. La 86 de ani, doctorul în handbal Ioan Bota s-a stins, însă va rămâne în istorie drept unul dintre cei mai mari formatori din acest sport, multe cărţi de profil având semnătura lui. Drum lin, domnule profesor! Dumnezeu să vă odihnească!”, a fost mesajul HC Dobrogea Sud Constanţa.


„Când timpul este pe sfârşite şi o fiinţă dragă ne părăseşte pentru totdeauna, soarele îşi pierde căldura razelor sale, iar noi purtăm doliul întunericului, care rămâne în urma lui. R.I.P. Bota Ioan, vei rămâne veşnic în inimile noastre, profesorul şi antrenorul nostru de suflet!”, a postat pe Facebook şi antrenorul constănţean de handbal Ion Crăciun.


Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanţa


Citeşte şi:

A jucat și la Hidrotehnica Constanța
S-a stins din viață Viorica Ionică. „Doamna de aur a handbalului românesc“


Handbalul constănțean l-a pierdut și pe Virgil Codreanu, fost arbitru și membru fondator al Asociației Județene

Constanța
S-au scurs șase ani de la moartea reputatului antrenor Mihail Făgărășan


A murit fosta handbalistă Liliana Galan Tomescu

Ti-a placut articolul?

Comentarii