Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:13 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța S-au scurs șase ani de la moartea reputatului antrenor Mihail Făgărășan

ro

16 Jul, 2020 00:00 4111 Marime text
  • Mihail Făgărășan s-a stins din viață la vârsta de 68 de ani.
  • Fostul antrenor a format generații întregi de sportivi.
  • Mihail Făgărășan a activat peste 40 de ani la Clubul Sportiv Școlar numărul 1 din Constanța.


Au trecut șase ani de când marele antrenor de handbal din Constanța Mihail Făgărășan a urcat la ceruri, la vârsta de 68 de ani.
Specialist de marcă în sportul pe semicerc, Făgărăşan a format generaţii întregi de mari sportivi şi a avut rezultate de seamă, dedicându-şi întreaga viaţă sportului. Născut pe 15 noiembrie 1945, în localitatea Boereni din judeţul Maramureş, Mihail Făgărășan s-a mutat de mic în judeţul Bistriţa-Năsăud, alături de familie. În tinereţe, a făcut handbal, iar la începutul anilor '70, a ajuns în Constanţa, ca profesor (repartiţia fiind la Şcoala 28), apoi a fost încadrat la Şcoala Sportivă numărul 1.
 

O emblemă a CSS1 Constanța



„Mihail Făgărăşan este o emblemă a Clubului Sportiv Şcolar numărul 1 din Constanţa, unde a avut peste 40 de ani vechime. Aici a început ca profesor, de aici a ieşit la pensie. La CSS1 a îndeplinit şi funcţia de director adjunct. Dumnezeu să-l odihnească în pace!“, declara în 2016 Cristiana Costara, directorul de la acea vreme al CSS1 Constanţa, care transmitea, în numele clubului, sincere condoleanţe familiei îndoliate.


A făcut parte din generaţia de aur



„S-a stins din viaţă cel mai bun antrenor de juniori din judeţul Constanţa, cel care a fost profesor antrenor emerit Mihail Făgărăşan. De numele lui se leagă nume mari ale handbalului românesc, precum Mircea Bedivan, Adrian Ghimeş, Valeriu Solomon, Sorin Baican, Nurhan Ali, Cornel Damian, Claudiu Ionescu şi mulţi alţii. A fost un bun coleg, a făcut parte din generaţia de aur a profesorilor antrenori de la Clubul Sportiv Şcolar numărul 1 din Constanţa. Crescut în Bistriţa-Năsăud, şi-a întâlnit partenera de viaţă în Constanţa, căsătorindu-se cu Vicki şi lăsând în urmă doi băieţi, Radu şi Marius. Să te odihneşti în pace, dragă Michel! Nu te vom uita niciodată şi vom rămâne alături de Vicki şi de familia ta!“, a fost și mesajul de acum șase ani al Elenei Frîncu, fost director al Direcţiei pentru Sport şi Tineret a judeţului Constanţa membru al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român. Mesaje de condoleanţe au mai atunci transmis DJST Constanţa, CS Farul, Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“, dar şi alte cluburi şi asociaţii sportive.



Sursa foto: ZIUA de Constanța


Citește și:

Sportul din Constanţa în doliu A murit antrenorul emerit Mihail Făgărăşan

Elena Frîncu deplânge moartea lui Mihail Făgărăşan „Să te odihneşti în pace, dragă Michel!”

Marele antrenor din Constanţa Mihail Făgărăşan a urcat la cerri: „Viaţa fără el nu mai are rost“
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii