Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:37 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Diamantul“ din Constanța Luptătorul Ștefan Orza, debut la Dynamite Fighting Show. „Un meci pe care îl aștept de foarte mult timp“

ro

24 Mar, 2022 00:00 7130 Marime text
Andrei Ostrovanu și Ștefan Orza
 
  • În vârstă de 22 de ani, sportivul de la Sharks Gym Constanța a câștigat prin KO toate cele 14 meciuri susținute până acum la profesioniști.
  • Ștefan întâlnește în ring un sportiv mai experimentat și cu mai multe partide la activ, suceveanul Andrei Ostrovanu (29 de ani).
  • „Diamantul“ din Constanța e originar din satul constănțean Moșneni, iar în viața de zi cu zi activează ca pompier la ISU „Dobrogea“ Constanţa.
 
Ediția a 14-a a galei de sporturi de contact Dynamite Fighting Show, care se va desfășura pe 6 mai, la Sala Polivalentă Rapid din București, îi va aduce debutul în promoția condusă de Cătălin Moroșanu tânărului luptător constănțean Ștefan Orza.
 
În vârstă de 22 de ani, sportivul de la Sharks Gym Constanța (antrenor, Daniel Asaftei), care a câștigat prin KO toate cele 14 meciuri susținute până acum la profesioniști, întâlnește în ring un sportiv mai experimentat și cu mai multe partide la activ, suceveanul Andrei Ostrovanu (29 de ani), însă „Diamantul“, așa cum i se spune constănțeanului, este pregătit să înregistreze o nouă victorie. „Un nou început pentru mine și echipa mea! Un meci pe care îl aștept de foarte mult timp“, a fost mesajul lui Ștefan Orza, care e originar din satul constănțean Moșneni, iar în viața de zi cu zi activează ca pompier la ISU „Dobrogea“ Constanţa.
 
Duelul generațiilor
 
„Considerat marea speranță a kickboxului din Constanța, Ștefan Orza își va face debutul în Dynamite Fighting Show pe 6 mai, la Sala Rapid, contra experimentatului Andrei Ostrovanu. În vârstă de 22 de ani, Orza este poreclit Diamantul și este neînvins la profesioniști, cu 14 victorii din tot atâtea posibile dintre care 14 prin KO“, se menționează pe pagina de Facebook a Dynamite Fighting Show, unde partida Orza - Ostrovanu din gala „Luptă capitală în Giulești“ e categorisită și ca „duelul generațiilor la DFS14“.
 
Povestea continuă
 
„O nouă provocare pentru Sharks Gym Constanța! Ștefan Orza va da piept cu un adversar redutabil în gala Dynamite Fighting Show!“, a menționat Daniel Asaftei. „Sharks Gym Constanța! Povestea continuă!“, a punctat și campionul Alex Filip, un alt reprezentant de seamă al clubului de la malul mării. Andrei Ostrovanu (1,86 m / 77 kg) are 38 de victorii, opt egaluri și o înfrângere în ringul profesionist. În ultimele două partide din DFS a înregistrat un eșec (contra lui Florin Lambagiu, la decizie, pe 22 septembrie 2021, gala DFS12 - „Luptă tare în Baia Mare“) și o victorie (contra lui Cezar Buzdugan, prin TKO în repriza întâi, după două minute și cinci secunde, pe 4 iunie 2021, gala DFS11 - „Momentul adevărului“).
 
„Nu contează pe cine am în față“
 
În 2019, Ștefan Orza, copilul minune al kick-boxingului constănțean, a devenit dublu campion mondial la Kempo, la întrecerea care s-a desfăşurat în Ungaria, la Budapesta, sub egida UWSKF (United World Sport Kempo Federation). Ştefan a realizat multe victorii în sportul de contact, dovedindu-se invincibil şi în galele profesioniste. Constănțeanul și adversarul său de la DFS se știu de mai mulți ani, de la o gală desfășurată în localitatea 23 August, în 2010! „Eu doar ce începusem sportul de contact, iar el avea vreo 18 ani și a participat la acea gală la profesioniști. Mi-a rămas în minte cum se lupta și m-a ținut și el minte. Iar acum chiar mă gândeam că am ajuns să fim adversari în ring! Într-adevăr, este cel mai experimentat oponent al meu de până acum, dar nu contează, voi aborda meciul la fel ca și pe celelalte: la victorie! Nu contează pe cine am în față, ci e important cine îmi stă în spate, staff-ul meu. Mă pregătesc foarte bine și sunt sigur că voi câștiga“, a mai spus Ștefan Orza.       
 
Văr cu Mădălin Pîrvulescu
 
Tânărul de 22 de ani este văr cu un alt luptător de la Sharks Gym, Mădălin Pîrvulescu (şi el originar din Moşneni). Ştefan Orza povesteşte că a început să practice sportul de contact de la vârsta de zece ani, pentru că era foarte energic. „M-am rugat de tatăl meu să mă ducă la un sport de contact. Aceasta mi-am dorit de când eram mic. Mi-a plăcut foarte mult ideea de sport de contact şi de luptă în ring. Aveam zece ani şi am început într-o sală din 23 August. Primul meu antrenor a fost Robert Iulian Cosma. Cu el am început drumul spre kickboxing. Suntem foarte buni prieteni şi acum. În zilele libere de la kickboxing, făceam lupte libere, tot la 23 August, cu antrenorul Gigi Ciupercă, un om extraordinar. Este ca un tată pentru mine, care mă ajută din toate punctele de vedere. Și Mădălin este o persoană foarte importantă pentru mine. M-a sprijinit şi continuă să o facă pe drumul pe care am apucat, ca şi, bineînţeles, antrenorul meu, Daniel Asaftei, cu care am o legătură extraordinară. Ne înţelegem foarte bine, iar de aici vin toate lucrurile bune. Este un exemplu pentru mine, din toate punctele de vedere. Iar aceeaşi poveste e cu Alex Filip şi Cătălin Căşaru. Sunt mereu lângă mine, ca şi toţi ceilalţi colegi de la sală“, a mai spus Ștefan Orza. 
 
Bogdan Stoica, meci cu elevul lui Peter Aerts
 
La evenimentul international DFS14 (prima ediție Dynamite Fighting Show din 2022), Bogdan Stoica se va duela într-un super fight cu elevul legendarului Peter Aerts, marocanul Badr Ferdaous, care se pregătește la Fighting Institute Aerts.
     
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Dynamite Fighting Show)
 
Citește și:

„Pensie lungă, moşu nostru!“
Ştefan Orza, luptător şi pompier. A fost coleg la salvatori cu tatăl său, care i-a predat ştafeta (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii