Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:54 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Derby judeţean la rugby Colonelul Sorin Trancă va da lovitura de start la meciul Tomitanii Constanţa - CS Năvodari

ro

29 Mar, 2018 00:00 4539 Marime text
Stadionul „Mihai Naca“ din Constanţa va găzdui, sâmbătă, derby-ul etapei a zecea din Divizia Naţională de seniori la rugby, care este în acelaşi timp şi derby-ul judeţului Constanţa
 
Atractiva întâlnire va opune, de la ora 13.00, în etapa a zecea, liderul campionatului (cu 35 de puncte), Tomitanii Constanţa, şi echipa de pe locul trei (cu 29 de puncte), CS Năvodari. Este al doilea meci oficial din DNS pe care îl susţin în 2018 cele două formaţii, după ce etapa de la finele săptămânii trecute a fost amânată, din pricina timpului nefavorabil.
 
Atât Tomitanii (antrenor, Cristian Cojocaru), cât şi CS Năvodari (antrenori, Cristian Husea, Cornel Suciu şi Virgil Năstase) au debutat cu dreptul în partea a doua a campionatului, câştigând cu punct bonus meciurile din runda a opta: Tomitanii - Bucovina Suceava 36-9 şi CS U AV Arad - CS Năvodari 12-42. Ambele formaţii dobrogene s-au întărit în pauza dintre tur şi retur cu mai mulţi jucători din Superligă, iar la meciul de sâmbătă speră să dea naştere unui nou joc spectaculos.
 

Victorie la limită în tur

 
Nou promovată, tânăra echipă a Tomitanilor este revelaţia celui de-al doilea eşalon rugbystic din România, având şapte victorii şi un eşec în opt meciuri. Înfrângerea a venit însă chiar în meciul tur de la Năvodari, când gazdele de atunci s-au impus la limită, cu 23-22. CS Năvodari, vicecampioană a DNS, a condus atunci cu 20-8 la pauză, dar, în partea secundă, Tomitanii au întors scorul, trecând în avantaj cu 22-20. Echipa din Năvodari s-a impus în minutele de final, graţie unei lovituri de pedeapsă. „Cu siguranţă, meciul de sâmbătă va aduce spectacolul în prim-plan. Am avut un început fast de retur, atmosfera e pozitivă în lot şi aşteptăm cu optimism partida, care e foarte importantă. Vrem să avem evoluţii şi rezultate pozitive etapă de etapă“, a declarat Cristian Cojocaru.
 
Se anunţă o asistenţă numeroasă
 
„Ne pregătim mereu la antrenamente pentru a avea o evoluţie spectaculoasă în meci. Publicul constănţean va gusta din plin show-ul. Vrem ca lumea să plece încântată de la stadion. M-aş bucura ca, în acest sezon, finala să fie Tomitanii - CS Năvodari. E zi de sâmbătă, ora este accesibilă, astfel că sunt toate şansele ca în tribune să fie mulţi iubitori ai rugby-ului“, a spus şi Cristian Husea. Cristian Cojocaru e sigur de acest aspect. „Vor fi mulţi spectatori, cele două echipe au strâns mereu o asistenţă numeroasă când s-au întâlnit pe teren. Cred că va fi o atmosferă de sărbătoare şi un meci de referinţă“, a precizat antrenorul Tomitanilor, care nu vede partida ca pe una a orgoliilor. „Am copilărit împreună cu Cristian Husea, suntem prieteni, din aceeaşi generaţie la rugby, am fost colegi de echipă la CSS2. Sâmbătă, vrem să promovăm ce ni s-a insuflat de mici, că rugby-ul e un adevărat spectacol“, a punctat Cojocaru.
 

Vin şi oameni de la Federaţie

 
Ora obişnuită de start a meciurilor din DNS este 10.00, dar partida Tomitanii - CS Năvodari va începe la 13.00, la cererea Federaţiei Române de Rugby (acceptată de cele două formaţii), pentru a putea să ajungă la confruntarea de la Constanţa şi oficiali ai FRR. În pauza meciului, se va desfăşura un concurs cu premii, iar atmosfera partidei va fi întreţinută, ca de obicei, de trupa constănţeană de majorete.
 

„Să câştige cine-i mai bun“

 
Nu în ultimul rând, una dintre gloriile echipei de rugby Farul Constanţa, Sorin Trancă, va da startul simbolic al partidei. Fost internaţional al României (atât la rugby în 15, cât şi la rugby în 7), Trancă este în prezent ofiţer de relaţii publice la Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis“ Constanţa, având gradul de colonel. Cu Farul a câştigat în anii 90 două titluri de campion al României, iar cu echipa naţională de rugby în 7 a participat la Campionatul Mondial şi la Campionatul European, ulterior fiind şi antrenorul reprezentativei. Sorin Trancă este în continuare implicat în activitatea rugbystică din judeţul Constanţa, activând ca vicepreşedinte al Asociaţiei Judeţene de Rugby, în care se ocupă de dezvoltarea rugby-ului juvenil, pe segmental de vârstă 7 - 14 ani. „Anticipez o partidă foarte frumoasă şi viu disputată. Să câştige cine-i mai bun“, a prefaţat Sorin Trancă derby-ul Tomitanii Constanţa - CS Năvodari.
 

Celelalte meciuri şi clasamentul

 
Celelalte meciuri din etapa de sâmbătă încep la ora 10.00, conform programului: Bucovina Suceava - Gloria Buzău, CS U AV Arad - Ştiinţa Petroşani şi RCM Galaţi - RC Bârlad. Clasamentul este următorul: 1. Tomitanii - 35p, 2. Gloria Buzău - 30p, 3. CS Năvodari - 29p, 4. RC Bârlad - 24p, 5. Ştiinţa Petroşani - 15p, 6. RCM Galaţi - 11p, 7. Bucovina Suceava - 8p, 8. CS U AV Arad - 5p.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii