Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:36 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CSM Constanța Cristina Blănaru și Khrystyna Bondar, campioane naționale la Sambo pe plajă (GALERIE FOTO)

ro

05 Jul, 2023 00:00 1092 Marime text

 
  • În urma medaliilor de aur cucerite, Cristina Blănaru și Khrystyna Bondar vor participa la Campionatul Mondial din Republica Dominicană.
 
Întrecerile Campionatului Național de Sambo pe plajă s-au desfășurat pe plaja Ghioroc din județul Arad, iar CSM Constanța a obținut două medalii de aur, prin sportivele Cristina Blănaru și Khrystyna Bondar de la CSM Constanța, care au avut evoluții foarte bune.
 
„Câștigând titlul de campioane, cele două au obținut dreptul de a reprezenta România la Campionatul Mondial de Sambo pe plajă, care se va desfășura în Republica Dominicană. Antrenorii sportivelor sunt Anda Vâlvoi și Viorel Gâscă. Felicitări și cât mai multe succese la competițiile viitoare!“, este mesajul CSM Constanța.
 
Întrecerea din județul Arad i-a adus două medalii și CS Farul Constanța, argint prin Anda Mihaela Vâlvoi (la categoria 72 kg) și bronz prin Denisa Nicoleta Vâlvoi (la categoria 59 kg). Antrenor: Viorel Gâscă.
 
Sambo este un stil de arte marțiale originar din Rusia asemănător cu judo și este dezvoltat din mai multe arte marțiale. După cum se arată pe Wikipedia, cuvântul „Sambo“ este un acronim pentru SAMozashchita Bez Oruzhiya, care se traduce prin „autoapărare fără arme“.
 
„Sambo este o formă relativ tânără, dar destul de populară și intens în dezvoltare a sporturilor de luptă. Baza arsenalului tehnic Sambo este complexul celor mai eficiente metode de apărare și atac, selectate dintre diferite tipuri de arte marțiale și lupta națională a multor națiuni ale lumii. Numărul tehnicilor din arsenalul Sambo este în continuă creștere, pe măsură ce acest tip de arte marțiale se dezvoltă. Filozofia Sambo nu este doar o formă de arte marțiale și un sistem de combatere a inamicului fără a folosi arme, ci și un sistem educațional care promovează dezvoltarea calităților morale și volitive. Sambo include cele mai eficiente tehnici și tactici ale diferitelor tipuri de arte marțiale și lupte populare“, menționează sursa citată.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (CSM Constanța Sambo), csfarul.ro
 
Citește și:
 
Sambo
Anda Mihaela Vâlvoi, medaliată la Campionatul European (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii