Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:25 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CSM Constanța Clip și discurs motivaționale la finala Cupei României. „Suflet și spirit cum are această echipă nu există în Liga Națională“

ro

17 May, 2023 00:00 1443 Marime text

 
  • Echipa de pe litoral a ținut să-și ia revanșa în fața Minaur Baia Mare, care câștigase ambele meciuri din campionat și se clasase pe locul doi, înaintea „delfinilor“.
 
La primul an de la înființare, CSM Constanța a cucerit, la handbal, Cupa României și s-a clasat pe locul trei în Liga Națională. Un parcurs extraordinar, cu două medalii, încheiat cu un meci disputat în deplasare, pe terenul celor de la Minaur Baia Mare, în finala Cupei.
 
„Delfinii“ țineau să-și ia revanșa în fața echipei băimărene, care îi devansase în duelul pentru locul doi în campionat, pe parcursul căruia câștigaseră de două ori, 24-23 pe teren propriu, 35-32 la Constanța. Iar formația de pe litoral a reușit, învingând la Baia Mare cu 24-23 și câștigând Cupa României, competiție în care învinseseră și Steaua, și campioana Dinamo. 
 
CSM Constanța a accces în finală după un meci istovitor în semifinală, cu CSU din Suceava, care a avut patru reprize de prelungiri. Astfel că jucătorii de pe litoral au apelat la toate resursele lor fizice și psihice pentru a triumfa în finală. 
 
„Să dăm ultimul strop de energie“
 
„M-am trezit de dimineață cu Chikovani cu enterocolită, cu Susanu cu entorsă și cu infiltrații, cu Vitali care nu mai putea să stea în picioare, cu ceilalți jucători care au evoluat extra-time patru reprize, cu cârcei, și am zis: «Ce facem, băieți? Cu cine începem și cu cine terminăm acest meci?». Ne-am strâns într-o cameră, am primit un clip de la Marin Vegar, mi se face și acum pielea de găină când vorbesc, un clip în care le mulțumea băieților și în care erau numai faze de când am câștigat cu Dinamo, cu Baia Mare de când și-a rupt mâna... și le-am zis: «Dacă vreți să le lăsăm Cupa după un an în care am bătut Steaua și Dinamo, ar fi păcat… Haideți să dăm tot ce putem, așa într-un picior, cum puteți. Ultimul strop de energie. Nu contează că va intra Rareș, cel mai mic junior de la noi, trebuie să ne vindem scump pielea. Trebuie să murim pe teren și să dovedim. Nu știu dacă suntem cea mai bună echipă din campionat, poate că nu, dar, cu siguranță, suflet și spirit cum are această echipă nu există în Liga Națională“, a povestit George Buricea, antrenorul principal al CSM Constanța, cum s-au mobilizat elevii săi pentru marea finală. 
 
„Tot orașul și-a dorit această Cupă“
 
Tehnicianul de pe litoral, revenit pe banca tehnică a CSM în finală, după ce suspendarea i-a expirat, a remarcat că, la final, suporterii băimăreni au aplaudat echipa care a meritat să câștige trofeul. „Și Alexandru Sabou, antrenorul lui Minaur, fostul meu coleg de la Constanța, cu care am stat mulți ani în cameră, a spus că am meritat și era păcat să nu câștigăm trofeul, în urma parcursului din Cupă. Diferența s-a făcut la suflet, la atitudine, la sacrificiu, la puterea de concentrare, la tot ce a însemnat și înseamnă Constanța în handbal. Nu vreau să mă laud, Doamne ferește, dar băieții arată și sunt altfel cu mine pe bancă. Această Cupă și-a dorit-o tot orașul. I-am simțit alături de noi pe fani și i-am făcut fericiți. Oamenii trebuie să ia parte la ceva frumos, iar procesul trebuie să pornească de la noi, de pe parchet. Ușor-ușor, a început să fie ce ne-am dorit. În continuare, eu vreau să ne batem cu cei din Europa și să arătăm că nu suntem mai prejos“, a mai spus George Buricea.    
 
„Cred că a treia oară era prea mult“
 
Handbalistul Andrei Drăgan a subliniat că era prea mult ca Minaur să câștige pentru a treia oară în fața CSM Constanța în acest sezon. „Am avut un meci foarte greu cu Suceava în semifinală, dar ne așteptam, este o echipă foarte bună. A fost o partidă epuizantă, care ne-a solicitat enorm. La finală, eram puțini, a luat și Liviu roșu în primele minute și a fost foarte greu în apărare, dar cred că s-a văzut că ne-am dorit. Era și păcat ca, după un parcurs atât de greu, să pierdem cupa, pe care noi consideram că o meritam. Am întâlnit echipe extraordinar de bune, am reușit să eliminăm campioana, ceea ce nimeni nu se aștepta. Am făcut-o prin dorință, ca și acum. Baia Mare ne bătuse de două ori, cred că a treia oară era prea mult. Le mulțumim fanilor, nu ne așteptma să ne susțină așa de mult. O sală foarte frumoasă aici, i-a ținut în viață pe cei de la Baia Mare, dar la final noi am câștigat“, a punctat Andrei Drăgan.
 
„Sunt mândru de ei!“

Andrei Talpeș, directorul CSM Constanța, a evidențiat și el că formația de pe litoral s-a impus în finală cu sufletul. „Echipa a pregătit foarte bine meciul, îi felicit pe această cale pe jucători, felicit tot staff-ul. Cred că băieții au câștigat cu inima. Diferența a fost făcută de dorința lor, atunci când nu mai puteau, când practic erau epuizați. Au strâns din dinți, au tras pentru Constanța și pentru CSM Constanța. Sunt mândru de ei. Iată că, la mai puțin de un an de la înființarea clubului, avem foarte multe rezultate, atât la sporturile individuale, cât și la cele de echipă. Avem trofee câștigate, calificări în cupele europene, direct în grupe. Suntem o mare de sportivi și am un sentiment de mândrie că putem scrie istorie pentru Constanța. Mulțumesc Primăriei municipiului Constanța pentru tot sprijinul acordat, mulțumesc tuturor oamenilor din spatele cortinei, cei care muncesc la contabilitate, la compartimentul sport, la achiziții. Cupa aceasta este și a lor, dar și a fiecărui constănțean care ne susține, este alături de noi și strigă mereu «Hai, Constanța!».   
    
„S-au sacrificat pe teren“
 
Un alt oficial al CSM Constanța, Silviu Băiceanu, a arătat că, atunci când e mai greu și câștigi, e cel mai frumos. „Am întâlnit în Cupă cele mai grele echipe. Aveam o revanță de luat după cele două înfrângeri din campionat cu Baia Mare și mă bucur nespus de mult că acești băieți minunați s-au sacrificat pe teren. Diferența s-a făcut la inimă. Baia Mare a fost și este un pol foarte important al handbalului românesc, sunt mulți cunoscători ai acestrui sport aici, tot timpul meciurile s-au desfășurat într-o atmosferă vulcanică. În ultima parte a meciului, am pus pe tabelă o diferență care a făcut ca sala să nu mai pună atât de multă presiune, am reușit să conservăm avantajul, iar în ultimele trei minute rămase am știut să ducem meciul la bun sfârșit, desi nu mai aveam puteri“, a menționat Silviu Băiceanu.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (CSM Constanța Handbal)
 
Citește și:
 
Handbal
„O performanță uriașă!“. CSM Constanța a câștigat Cupa României, învingând Minaur Baia Mare la ea acasă (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii