Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:18 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CSM Constanța Carol Popa, câștigător la triatlon, la Criteriul Primăverii, dar medaliat și la Naționalele de atletism (GALERIE FOTO)

ro

11 Mar, 2024 17:00 1131 Marime text
 

 
  • Carol Popa a devenit vicecampion al României în proba de 3.000 m a Naționalelor de atletism pentru juniori Under-20.   
 
Performanță deosebită pentru tânărul sportiv Carol Popa, de la CSM Constanța (antrenor, Cristian Doicescu), cel care a devenit vicecampion național la atletism, în proba de 3.000 metri, deși el este specializat pe triatlon, ramură sportivă la care, anterior, se impuse la Criteriul Primăverii.
 
Întrecerile Campionatelor Naționale de sală la atletism pentru juniori Under-20 s-au disputat în sala „Ioan Soter“ din București, iar, după o avusese o evoluție excelentă la triatlon, în „Criteriul Primăverii”, de la Ploiești, talentatul Carol Popa s-a remarcat în proba de 3.000 de metri de la atletism, pe care a încheiat-o pe locul al doilea, la distanță mare de poziția a treia. Constănțeanul a fost cronometrat cu timpul de 8,36,49 minute, fiind devansat de Florin Ștefan, de la CSS Caransebeș, cu 8,32,07 minute. Podiumul a fost completat de Ciprian Costin (dublă legitimare CSS Rădăuți/CSM Dorna), cu 8,47,20 minute.
 
La Criteriul Primăverii, urmat de Raul Petre
 
La Criteriul Primăverii, prima competiție oficială a triatloniților de la CSM Constanța din acest an, desfășurată în Parcul Municipal Vest din Ploiești, reprezentanții clubului de pe litoral au încheiat în Top 10. Carol Popa a câștigat concursul juniorilor, cu timpul de 21 minute 28 secunde, urmat de Raul Petre, cronometrat în 21.52. Alți doi sportivi ai CSM Constanța, juniorii II Paul Mihai Galoiu (22.25) și David Jipescu (23.45), s-au clasat pe locurile 4, respectiv 7. „Felicitări, sportivilor și antrenorilor Cristi Doicescu și Gabriel Constantinescu! Pentru Carol și Raul urmează participarea la primul concurs internațional din 2024, Europe Junior Cup de la Quarteira, Portugalia, pe coasta Oceanului Atlantic. Juniorii CSM Constanța vor lua startul în probele de 750 m înot, 20 km bicicletă și 5 km alergare. Duminică, 24 Martie, de la 12.45. Hai, Constanța!“, este mesajul CSM Constanța. Triatlonul este un sport care îngemănează trei ramuri: înot, ciclism și alergare.
 
Pe podium și la concursul de șah de la Năvodari
 
La șah, micii sportivi de la CSM Constanța au încheiat cu rezultate bune cel mai recent turneu. La Năvodari, la Centrul de Afaceri, a avut loc un concurs de șah destinat copiilor începători cu vârsta până în 9 ani. Copiii pregătiți de antrenorii Iulian Mihailov și Marcel Ciubotariu au dominat ambele competiții destinate fetelor și băieților. La concursul destinat băieților, din cei 42 de participanți din Constanța, Techirghiol, Năvodari și Slobozia, primele două locuri în clasamentul general au fost ocupate de copiii pregătiți la CSM Constanța. Sebastian Brânzescu a luat locul I, iar Petru Martin a ocupat poziția secundă.
 
Tudor Stănilă a ocupat locul I la categoria Under-8 ani, iar Vladimir Vasile a fost al treilea. Filip Bercea a fost primul la categoria Under-7 ani. La concursul destinat fetelor începătoare, dintre cele 16 participante, locul I i-a revenit Cosminei Irimia, de la CSM Constanța, iar Lavinia Vasile a ocupat locul I la categoria Under-7 ani.
 
În turneul omologat FIDE destinat fetelor, rezultatele sportivelor CSM Constanța arată astfel: Maria Toma si Diana Dospin - locurile 2-3 general, la egalitate de puncte cu locul 1; Miruna Dumitru - locul 1 F08, Andreea Țigănescu și Anastasia Bălan - locurile 1 si 2 la F10, Maria Curca - locul 1 F12.
 
Boxerul Evren Sali, bronz la Cupa României
 
La Cupa României de box pentru juniori, de la Drobeta Turnu Severin, Evren Sali, de la CSM Constanța, a rămas cu medalia de bronz la categoria 66 kg. În semifinale, constănțeanul l-a întâlnit pe reprezentantul gazdelor, Robert Cucu, de la CSM Drobeta Turnu Severin. „După un meci pe care sportivul nostru l-a dominat și a punctat mai mult, arbitrii l-au desemnat învingător la puncte cu 3-2 pe Robert Cucu. O decizie nedreaptă, departe de adevărul din ring, toți specialiștii fiind de acord că Sali Evren merita victoria“, se arată pe pagina de Facebook a CSM Constanța.
 
Tânărul boxer este în primul an la juniori, după ce, anul trecut, a devenit campion național de cadeți. În prima partidă de la Cupa României, Evren Sali și-a dovedit superioritatea evidentă, câștigând prin abandon în prima repriză în fața lui David Mărcurean, de la CSM Orăștie, după care a reușit o altă victorie clară, 5-0 la puncte cu Andrei Alecsandrescu de la Comtech Slatina. Boxerii de la CSM Constanța sunt pregătiți de antrenorii Mihai Constantin și Ionuț Bodilcu.
 
Voleibalistele vor juca la turneul semifinal
 
Voleibalistele junioare Under-17 de la CSM Constanța s-au clasat pe locul doi în grupa Elită, Seria C, după ce au cedat și în returul de la Timișoara, cu 0-3 (20-25, 23-25, 16-25). Fetele de pe litoral, antrenate de Bianca Ioana Cojocaru, Vanesa Deșliu și Natalia Cojocaru, vor juca în următoarea fază în turneul semifinal, de unde se pot califica la turneul final al Campionatului Național.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (CSM Constanța)
 
Citește și:
 
CSM Constanța triatlon
Carol Popa, în top 10 la Cupa Europeană de Juniori. La alergare, a avut al doilea timp din concurs (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii