Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:27 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CSM Constanța Andrei Talpeș - „Sper să reușim să găsim cât de curând o alternativă pentru atletismul constănțean“

ro

26 Sep, 2023 17:00 1510 Marime text
 

 
  • În urma demolării stadionului „Gheorghe Hagi“ din Constanța, care avea și pistă de atletism, a apărut o problemă importantă în ce privește pregătirea celor care foloseau pista de atletism, atleții, dar și alți sportivi.  
 
Sala Sporturilor „Simona Amânar“ din Constanța beneficiază de o nouă suprafață de joc, Andrei Talpeș, directorul CSM Constanța, subliniind că investițiile în infrastructură continuă pentru clubul sportiv de pe litoral.
 
„Problema care ne preocupă în mod deosebit este infrastructura sportivă. «Eroii fără pelerină», cum îmi place mie să le spun sportivilor, se adaptează extrem de bine condițiilor, antrenându-se în orice condiții, dar, atât timp cât voi fi la conducerea acestui club, vom încerca să le oferim cele mai bune condiții, din toate punctele de vedere. Reușim pas cu pas să îmbunătățim infrastructura existentă, dovadă și această nouă suprafață de joc. În ultimii 20 de ani, Constanța a cam fost repetentă la capitolul infrastructură și eram cam singurul club important care nu deținea o suprafață omologată de federațiile internaționale ale sporturilor de echipă baschet, handbal și volei. Chestia aceasta ne aducea mari deservicii, de imagine mai ales, dar și din punctul de vedere al sănătății sportivilor. De fiecare dată, trebuia să cârpim - pe românește - această suprafață, iar aici remarc sprijinul DJST Constanța. Se făceau eforturi enorme ca aceasta să nu cedeze sub greutatea chiar a sportivilor până la urmă, pentru că avea peste 20 de ani și se strică în timp. Îi mulțumesc lui Emil Ionescu, directorul executiv al DJST Constanța, pentru dovada de înțelegere și iată că cele două instituții pot colabora în spiritul dezvoltării sportului constănțean“, a declarat Andrei Talpeș.
 
„Deocamdată, lucrăm cu ce avem și pe ce avem“
 
Directorul CSM Constanța a punctat că, noua suprafață de joc este portabilă și poate fi astfel mutată. „Avem, în acest moment, o suprafață cu cel mai modern produs de pe piață. Cum e acea vorbă, cei din urmă vor fi cei dintâi, așa se va întâmpla și aici. Suprafața este portabilă și, în momentul în care Sala Polivalentă va fi gata - sperăm cât mai repede - o vom monta acolo. Poate părea un pas mic, dar continuăm să facem lucrurile așa cum trebuie și oricâte piedici am avea. Oricâte probleme se vor pune, nu vom ceda. Vom face tot ce depinde de noi să îmbunătățim infrastructura din orașul nostru. Suprafața veche de la Sala Sporturilor este pusă la «păstrare», ca să zic așa, sub cea nouă, nu se deteriorează. Am pus un strat de protecție deasupra. Când cea nouă va fi demontată, cea veche va rămâne pe poziție. Nu se știe ce va fi în viitor, poate vom găsi resurse să mai achiziționăm una pentru Sala Sporturilor. Vom vedea ce va fi. Deocamdată, lucrăm cu ce avem și pe ce avem“, a menționat Andrei Talpeș.
 
Baza din Badea Cârțan

În urma demolării stadionului „Gheorghe Hagi“, care avea și pistă de atletism, a apărut o problemă importantă în ce privește pregătirea celor care foloseau pista de atletism, atleții, dar și alți sportivi. „Sper să reușim să găsim cât de curând o alternativă pentru atletismul constănțean, spre a se pregăti în condiții optime. Am reușit să preluăm administrarea bazei de atletism de la Badea Cârțan, care necesită reparații capitale. Sper ca până în iunie - iulie anul viitor aceasta să fie modernizată și să arate la standardele anului 2024. Totodată, sper să găsim înțelegere la DJST Constanța pentru stadionul Badea Cârțan, să-l putem moderniza și pe el, dar avem nevoie de sprijinul ANS în acest sens. E vorba de rugby și de atletism, pentru că acolo este și o pistă. Baza aceea este dezafectată în acest moment și sper să nu mai fie mult timp așa“, a spus Andrei Talpeș.
 
„Constanța a rămas în urmă“
                   
Sala de atletism de la Badea Cârțan va fi prima pe lista de priorități a clubului în ce privește reabilitarea. „În momentul în care o parte dintre bazele pe care le-am solicitat Agenției Naționale pentru Sport (fostul Minister al Sportului) vor ajunge către noi, atunci vom decide exact ce trebuie făcut, în urma unor evaluări a acestora. Pentru că avem deja în administrare sala de atletism de la Badea Cârțan, incinta va fi supusă expertizei, unei evaluări, după care, dacă vom primi aprobare, vom trece și la reparațiile capitale. Având în vedere că nu s-a făcut aproape nimic în toți acești ani în ce privește infrastructura sportivă, Constanța a rămas în urmă din acest punct de vedere. Majoritatea părinților își doresc ca fiii și fiicele lor să practice sportul, atunci trebuie să ne orientăm pe dezvoltarea infrastructurii sportive. Altel nu poți atrage cât mai mulți copii să facă sport. Muncim zi de zi, ne dorim să dezvoltăm concomitent toți acești piloni. Clubul, prin toate secțiile, performează la toate capitolele. Trebuie să le oferim sportivilor toate condițiile pentru a practica sportuil într-un mod corect, modern și sănătos“, a punctat directorul CSM Constanța.

Sistemul de parchet, singurul de acest tip din România
 
Sala Sporturilor „Simona Amânar“ din Constanța are o nouă suprafață de joc, după treizeci de ani! Sistemul de parchet instalat este realizat din lemn de arțar de Grad 1 din punctul de vedere al calității și este singurul de acest tip din România. Densitatea și textura acestui lemn, care provine de la o specie de arțari ce crește doar la nord de paralela 35, în SUA și Canada, îi conferă o rezistență sporită în timp, cu o durată de viață de peste 30 de ani, interval în care poate fi refinisat de până la șase ori.
 
„A fost nevoie de 30 de ani ca sportivii din Constanța să își poată desfășura activitatea pe o suprafață de ultimă generație. Parchetul pe care se joacă în acest moment în Sala Sporturilor din Constanța și se va juca și în noua arenă multifuncțională, este cel mai modern produs de pe piață în acest domeniu al suprafețelor de joc din lemn masiv. Suntem fideli strategiei care a stat la baza funcționării și dezvoltării clubului nostru și în care infrastructura sportivă este unul dintre cei patru piloni pe care ne bazăm. Sportivii noștri au nevoie de cele mai bune condiții de joc și de pregătire. Am analizat și am studiat mai multe sisteme de parchet înainte de a lua o decizie în ceea ce privește produsul final. Așa cum în marile arene din întreaga lume suprafața de joc devine un simbol pentru oraș, și terenul din Sala Sporturilor este personalizat cu identitatea vizuală a clubului. Vrem să dezvoltăm în continuare această cultură a sportului și să construim o comunitate strânsă în jurul emblemei CSM“, a precizat Andrei Talpeș.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: ZIUA de Constanța
 
Citește și:
 
LIVE VIDEO-TEXT. CSM Constanța
Conferință de presă. Suprafață nouă de joc la Sala Sporturilor „Simona Amânar“ și alte subiecte de interes (FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii