Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:32 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CS Năvodari, în finala DNS Cristian Husea - „Am dorit să onorăm competiția și acest sport minunat care e rugby-ul”

ro

17 Nov, 2020 00:00 3092 Marime text
  • Finala Diviziei Național de seniori la rugby, CS Năvodari - Știința Petroșani, a fost reprogramată pe 2 decembrie a.c.
  • Ambele echipe își doresc ca titlul de campioană să se decidă pe teren.
  • Întâlnirea de acum este o reeditare a finalei din sezonul trecut, când câștig de cauză a avut CS Năvodari.
 
 
Pandemia de coronavirus a perturbat și desfășurarea normală, la data stabilită și în dublă manșă, a finalei Diviziei Naționale de seniori la rugby, dintre campioana en-titre, CS Năvodari, și Știința Petroșani.
 
Partida tur ar fi trebuit să se dispute la Năvodari, sâmbătă, 14 noiembrie, însă, din pricina cazurilor de Covid-19, cele două formații au convenit să joace un singur meci, miercuri, 2 decembrie, la București.    
 
„La CS Năvodari erau opt rugbyști testați pozitiv, dar noi avem un lot numeros și am fi putut alinia o echipă competitivă, care ar fi făcut față oricărui meci din DNS. Situația era mult mai complicată la Știința Petroșani, care avea un număr de 19 cazuri și nu putea să alinieze un lot cu pretenții. Însă, în niciun caz, noi nu doream să câștigăm la masa verde cu 5-0, fără să jucăm. Mai întâi de toate, suntem oameni, avem caracter si nu am luat în calcul această variantă. Am dorit să onorăm competiția și acest sport minunat care este rugby-ul. Astfel că am hotărât, de comun acord cu colegii mei, să dovedim tuturor că merităm să păstrăm acest titlu pe care-l deținem din ediția trecută. Ne bucurăm că am găsit înțelegere din partea Federației Române de Rugby în acest sens și sperăm să dovedim, încă o dată, că acest titlu trebuie să rămână la echipa de la malul mării”, a declarat, potrivit site-ului oficial al CS Năvodari, Cristian Husea, antrenor al echipei, alături de Cornel Suciu și Virgil Năstase.
 

CS Năvodari își apără titlul

 
În cazul în care nici pe 2 decembrie nu se întrunesc condițiile necesare disputării partidei, aceasta va fi reprogramată pentru primăvara anului 2021, ambele echipe dorind ca titlul de campioană să se decidă pe teren.
 
Întâlnirea de acum este o reeditare a finalei din sezonul trecut, când câștig de cauză a avut CS Năvodari. Pe 18 mai 2019, pe stadionul „Parcul Copilului” din București, formația dobrogeană a devenit campioană după o victorie cu 23-17 (13-0), la capătul unui meci foarte disputat.
 
Sursa foto: CS Năvodari

Citește și:

Rugby Finala DNS, CS Năvodari - Știința Petroșani, se joacă într-o singură manșă


 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii