Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:00 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Crina Băjenaru, fostă gimnastă, acum fotbalistă la Farul Constanța „Vreau să-mi urmez visul și să-i fac mândri pe părinții mei“ (GALERIE FOTO)

ro

25 Mar, 2023 00:00 3557 Marime text

 
  • Crina a început fotbalul avându-l ca exemplu pe fratele ei mai mare, Cristian (care are 17 ani acum), atacant și el.
 
Fotbalul le atrage în mrejele lui și pe fete, nu doar băieții se îndrăgostesc iremediabil de sportul-rege. La Farul Constanța, jucătoarele fac fotbal cu pasiune la toate grupele, de la senioare până la cea mai mică grupă. 
 
Echipa mare e lider în Liga a 2-a, iar pe primul loc se situează și formația Under-15, în Campionatul Național, seria 2. Decarul de la U-15 este Crina Băjenaru, care joacă atacant. Aceasta este din Năvodari, luna viitoare va împlini 15 ani, iar pe la zece ani a văzut că fotbalul e sportul care îi place cel mai mult. Înainte, ea făcuse doi ani gimnastică la CSS1 Constanța, antrenorul Cătălin Meran punându-și amprenta pe evoluția sa, atât pe echipe, cât și la individual. După gimnastică, părinții au direcționat-o către sportul de contact, care nu a atras-o însă. A descoperit apoi fotbalul, la CS Năvodari, cu antrenorul Nicolae Tudorici, și a constatat că acest sport i se potrivește cel mai bine. A mers apoi la Selena SN Constanța, iar acum reprezintă Farul Constanța, având-o ca antrenoare la grupa U-15 pe Niculina Radu.    

Face naveta de la Năvodari
 
Crina a început fotbalul avându-l ca exemplu pe fratele ei mai mare, Cristian (care are 17 ani acum), atacant și el. Acesta a ieșit campion județean cu echipa de juniori A1 a CS Năvodari (antrenor, Florin Adam), care a participat apoi și la turneul semifinal. „Pasiunea mea pentru fotbal provine de la fratele meu. Când eram mică, eu am practicat gimnastica și îl vedeam mereu pe fratele meu venind acasă cu multe medalii și trofee. Nu știam de ce îi place atât de mult, iar apoi am descoperit și eu frumusețea acestui sport. Este foarte bine la fiecare antrenament, îmi place mult, nu lipsesc de la nicio ședință de pregătire. Este o atmosferă ca într-o familie. În campionat, mergem foarte bine. În continuare, sperăm să avem scoruri cât mai mari și să rămânem pe primul loc. Joc atacant, iar idolul meu e Neymar. Visez să evoluez la echipa de senioare a Farului. Prima echipă a clubului are evoluții foarte bune și vrem să îi urmăm exemplul. Sper să ajung la o echipă mare, să-mi urmez visul și să-i fac mândri pe părinții mei“, a declarat Crina Băjenaru, la Farul TV.
 
Fotbalista învață la Școala nr. 3 „Tudor Arghezi“ din Năvodari, în clasa a opta, iar pentru fotbal face naveta. E foarte serioasă cu ambele domenii, iar, când e acasă, în afara antrenamentelor, se pregătește suplimentar la fotbal. 
 
„Creștem de la meci la meci“
 
Echipa Under-15 a Farului domină seria secundă a Campionatului Național. A acumulat până acum 22 de puncte în opt meciuri, având șapte victorii și un egal. E singura echipă neînvinsă din serie, cu cel mai bun atac și cea mai bună apărare, 47-4. Clasamentul complet arată astfel: 1. Farul - 22p, 2. Chindia Târgoviște 14p, 3. CS Mioveni - 10p, 4. Dunărea 2020 Giurgiu - 0p. Până acum, echipa de pe litoral a înregistrat, în ordine, scorurile: 7-0 acasă cu Giurgiu, 6-0 (a) cu Mioveni, 1-1 în deplasare cu Chindia, 9-0 (d) cu Giurgiu, 6-2 (d) cu Mioveni, 5-0 (a) cu Chindia, 9-1 (d) cu Giurgiu și 4-0 (d) cu Mioveni. „Creștem de la meci la meci, mergem tot mai bine. Din pricina programului școlar, unele fete fac antrenament după-amiaza, unele dimineața, dar ne descurcăm. Sperăm să reușim ca două - trei jucătoare dintre cele de 2008 să facă pasul cu brio în vară la echipa de senioare“, a menționat antrenoarea Niculina Radu, potrivit sursei citate.
 
Un sentiment deosebit
 
Și o altă fotbalistă de la U-15, Teodora Pînzaru, a practicat și alte sporturi înainte de fotbal. „Mi s-a părut un joc deosebit, am mai făcut gimnastică și înot, dar nu mi s-au părut la fel. E un sentiment deosebit la fotbal, mai ales când ne strângem mai multe și reușim să facem un antrenament frumos, conectându-ne toate. În meciurile oficiale, se mai întâmplă să avem și emoții, dar ne revenim pe parcursul partidei și reușim să câștigăm. Când vrei să faci ceva ce-ți place, reușești, așa că împăcăm și școala, și fotbalul. Îmi doresc să progresez cât mai mult și să ajung la o echipă renumită. Să joc cât mai bine și să fiu recunoscută de lume“, a spus Teodora Pînzaru.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Sursa foto: Facebook (Cristina Băjenaru) și Farul Constanța
 
Citește și:
 
23-0, cu cât au învins fotbalistele de la Farul Constanța, e scorul campionatului
„Un meci foarte frumos, s-a văzut că suntem o echipă unită“ (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii