Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:06 10 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Spiritul FC Farul, contopit cu magia Crăciunului Pom de iarnă, împodobit cu fulare și tricouri fariste

ro

15 Dec, 2020 00:00 3195 Marime text

Remus Gabriel Tăme este un fan înfocat al FC Farul Constanța.
An de an, tânărul contopește acasă la el spiritul FC Farul cu magia Crăciunului.
 
Suporter înfocat al echipei de fotbal Farul Constanța, Remus Gabriel Tăme nu lasă să-i scape niciun prilej pentru a-și arăta devotamentul și dragostea față de culorile clubului de pe litoral.
 
De pe stadion, atunci când se permitea prezența spectatorilor la meciuri, era nelipsit, iar, momentan, deși nu mai e în tribună, trăiește la fel de intens partidele „marinarilor”. Nu în ultimul rând, Remus Gabriel, un tânăr constănțean de 28 de ani, contopește acasă la el spiritul FC Farul cu magia Crăciunului. E o tradiție pe care o respectă cu sfințenie an de an: împodobește pomul de iarnă și cu fulare și tricouri fariste. Două dintre tricourile pe care le-a pus cu grijă și la loc de cinste în brad anul acesta sunt primite de la jucători: unul de la actualul căpitan al echipei, Paul Antoche, celălalt de la un fost „marinar”, Pacionel.
 

„Sunt șanse de promovare”

      
 „Prima dată am venit la stadion în anul 2008, dar sunt suporter al Farului de mic. Cât timp s-a permis accesul spectatorilor la meciuri, am fost nelipsit din tribună, iar, când aveam timp, mergeam și în deplasări. Acum, e foarte greu să nu putem să-i încurajăm pe băieți și de pe stadion. Abia așteptăm ca situația să se schimbe. Eu zic că echipa are șanse de promovare și sperăm până la final în atingerea acestui obiectiv”, a declarat Remus Gabriel Tăme, al cărui brad de Crăciun a cules amirația prietenilor. „Ai îmbrăcat bradul!” și „Doar Farul! Heiiii-heiiiiii!”, au fost două dintre mesajele din mediul online, alături de multele like-uri.
 

Camera „FC Farul” la Poiana!
 

Exemplul lui Remus Gabriel Tăme nu este singular printre fanii Farului, cei cărora le curge sînge „alb-albastru” în vene. În 2015, Adnan, un suporter la fel de înfocat, şi-a amenajat acasă, în localitatea constănţeană Poiana, un birou în culorile şi cu însemnele grupării de pe litoral. Biroul „FC Farul“ este pe de-a-ntregul alb-albastru, iar pe un perete a fost pusă, mare şi frumos realizată, sigla clubului. Pereţii camerei, draperiile, canapeaua, biroul, lustra şi celelalte piese de mobilier sunt în culorile clubului. O demonstraţie convingătoare şi extrem de reuşită a devotamentului tânărului pentru clubul de fotbal şi a apartenenţei sale la spiritul farist. Mobilierul a fost făcut la comandă, la Constanţa.
 

Tort cu Farul la petrecerea de majorat

 
Totodată, torturile speciale, cu sigla Farului și cu diferite alte simboluri „alb-albastre” sunt nelipsite de la evenimentele festive ale fanilor. Așa a fost și în cazul petrecerii de majorat a lui Andrei Valentin Alupoae, una cu specific farist, desfăşurată la Casa Arad din Satul de Vacanţă, iar printre invitaţi s-au numărat şi vreo 20 de băieţi din peluză. Toţi au admirat tortul, care avea stema FC Farul. „A fost ideea mea. De mic îmi doream aşa ceva. Iniţial, părinţii mei au intenţionat să pună altceva pe tort, dar, în cele din urmă, au fost de acord cu dorinţa mea. Oricum, în primă fază voiam tortul în formă de stadion Farul, adică Farul 3D, dar nu s-a putut face, astfel că am dat comandă doar pentru emblemă” a declarat Andrei Valentin Alupoae.   

 
Înscris în SSC Farul în ziua în care s-a născut

 
În februarie 2017, David Andrei Petrescu, cel mai mic membru cotizant al Suporter Spirit Club Farul Constanţa, a fost creştinat, iar la botez a avut parte de un tort special. Spiritul farist a fost peste tot la botez, tortul bebeluşului având stema FC Farul, o minge de fotbal, o pereche de ghete de fotbal şi mesajul „De astăzi, sunt creştin. David Andrei“. Ideea cu însemnele FC Farul pe tort i-a aparţinut, normal, tatălui, un mare farist, Adrian Petrescu, care l-a înscris pe David Andrei în SSC Farul, ca membru cotizant, chiar în ziua în care micuţul s-a născut, pe 19 octombrie 2016!
 

Sursa foto: Facebook (Tăme Remus Gabriel)
 
Citește și:

„Constănţean adevărat“
Un suporter înfocat al „marinarilor“ a amenajat la Poiana camera „FC Farul“ (galerie foto)


David Andrei Petrescu are patru luni
Tort cu Farul la botezul celui mai mic membru al echipei suporterilor (galerie foto)


Cea mai dulce echipă de fotbal
Şi-a pus emblema Farului pe tortul de la majorat (galerie foto)


 
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii