Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:39 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Judo Campioni renumiți prezenți la Cupa Pantheon. Au concurat și sportivi din Ucraina (GALERIE FOTO)

ro

19 Jun, 2023 13:44 1364 Marime text
 
Cupa Pantheon, prima competiție organizată de Clubul Sportiv Pantheon Constanța în cadrul proiectului „Judo – Sport și educație“, desfășurat cu sprijinul Consiliului Județean Constanța, a reunit 150 de copii.

Aceștia au reprezentat în cea mai mare parte a lor cluburi de judo din județul Constanța, însă concursul s-a bucurat și de participarea unora veniți din țară, precum și din Republica Moldova și Ucraina.

Împărțiți pe categorii de vârstă, U13 și U15, și de greutate, aceștia s-au luptat pentru medalii și cea mai înaltă treaptă a podiumului. Indiferent însă de rezultatul din concurs, cu toții au primit diplome și cadouri pentru participarea la întrecere. Un alt câștig pentru micuții judoka a fost participarea în cadrul evenimentului a unor sportivi deja consacrați din cadrul Clubului Sportiv Pantheon Constanța, precum David Fodor, Iulian Surlă sau George Lozovanu, cu toții campioni naționali, balcanici, europeni și chiar mondiali, a menționat George Teșeleanu, președintele Asociațieia Club Sportiv Pantheon Constanța.


Luptele au avut loc pe tatami-ul din sala de sport a Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ din Constanța. De asemenea, acestea s-au desfășurat în baza regulamentului proiectului „Judo – Sport și educație“, coroborat cu regulamentul Federației Române de Judo.

„Ne-am bucurat de o participare numeroasă, ținând cont că am avut 150 de sportivi. Este o surpriză plăcută pentru noi, mai ales că este prima competiție din cadrul proiectului „Judo – Sport și educație“. Concursul a fost unul de bun augur pentru toți participanții. Cu toții au avut de câștigat, indiferent că vorbim despre sportivii români sau cei din Ucraina. Cu siguranță ne vom bucura de același succes și la următoarele două competiții care vor mai fi organizate în cadrul proiectului și vom avea cel puțin la fel de mulți participanți, mai ales că nivelul competițional va fi și el unul mai mare“, a precizat sensei Iulian Surlă, antrenor la Asociația Club Sportiv Pantheon Constanța.

„A fost o competiție pe care noi o considerăm reușită. A adunat foarte mulți participanți, peste așteptările noastre, care s-au declarat la sfârșitul concursului încântați atât de organizare, cât și de premiile primite. Cu această ocazie trebuie să mulțumim Consiliului Județean Constanța pentru că susține financiar acest proiect, dar și brigăzii de arbitri pentru felul în care s-a ocupat de desfășurarea întregului concurs“, a menționat și Maria Tudor (Mănăstireanu), managerul proiectului „Judo – Sport și educație“.


Pe lângă Cupa Pantheon la judo, în cadrul proiectului „Judo – Sport și educație“ vor mai fi organizate alte două cupe, respectiv „Black Sea Judo Cup“, la începutul lunii septembrie, și Cupa „Centura Albă“ la judo, la mijlocul lunii noiembrie. În total, în cadrul proiectului „Judo – Sport și educație“ sunt așteptați să participe aproximativ 500 de tineri practicanți de judo din județul Constanța, din țară, dar și din străinătate, cu vârste cuprinse între 8 și 18 ani.

Citește și:

Judo
„Cupa Pantheon“ reunește la Constanța, în weekend, peste 100 de copii
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii