Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:33 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța i-a adus României bronzul la Campionatul Mondial de Stand-Up Paddling din Thailanda. „O reușită deosebită!“ (GALERIE FOTO)

ro

23 Nov, 2023 17:00 1798 Marime text
 

 
  • Într-o companie selectă, tinerii legitimați la CS Paddling Constanța au urcat tricolorul pe podiumul mondial.  
 
Campionatul Mondial de Stand-Up Paddling (SUP), care s-a desfășurat în Thailanda, la Pattaya, i-a adus României o performanță deosebită, medalia de bronz la juniori!
 
Reușita e cu atât mai însemnată cu cât întrecerea a reunit peste 1.000 de participanți, din 52 de țări. Lotul tricolor care a urcat pe podium, alături de campioana Spania și de medaliata cu argint Țările de Jos, a fost format exclusiv din tineri constănțeni, antrenați de Gabriel Culea: Denis Stignei, Matei Alexandru Barbu și Vlad Bărbat. Toți sunt legitimați la CS Paddling Constanța și provin din înotători, având o legătură aparte cu sporturile de apă, pentru care au dezvoltat o pasiune deosebită.
 
Stand-up paddleboarding este un sport acvatic, născut din surfing, sportivii folosind o placă, pe care stau, și o vâslă, pentru a deplasa pe apă.
 
„Susținerea necondiționată în dezvoltarea acestei discipline“

„La Campionatele Mondiale de SUP în Tailanda, România a strălucit, obținând o medalie de bronz! Felicitări echipei noastre extraordinare: Stignei Denis, Barbu Matei, Bărbat Vlad Ștefan, însoțiți de dl. Antrenor Culea Gabriel. Un număr record pentru această disciplină, cu peste 1.000 de sportivi din 52 de țări, s-au prezentat la start! Mulțumiri speciale dl. Gabriel Bălan pentru susținerea necondiționată în dezvoltarea acestei discipline și tuturor celor implicați în această deplasare!“, este mesajul Federației Române de Kaiac Canoe.
 
Victor Fedul, în primii zece la nivel mondial
 
SUP cunoaște o dezvoltare accelerată la Constanța. Reprezentanții CS Paddling Constanța (președinte, Gabriel Bălan) participă, cu rezultate deosebite, la competiții interne și internaționale, precum Campionatul Mondial (în Ungaria, Polonia, iar acum în Thailanda) și Cupa Mondială. În vară, au obținut nu mai puțin de opt medalii (trei de aur, trei de argint și patru de bronz) la Cupa Mondială desfășurată în Creta (cea mai sudică insula greacă din Marea Egee). Pe lângă juniori, se remarcă și Victor Fedul, la masters, un sportiv care se menține de ani buni în primii zece la nivel mondial, dând dovadă de o constanță remarcabilă! De altfel, Victor Fedul și Gabriel Culea au vâslit și la Campionatul Mondial de la Pattaya, în întrecerea, de palmares, a categoriei Masters +40 ani.
 
„Am vrea să aducem în România o Cupă Mondială“
 
„La Campionatul Mondial de la Pattaya, reprezentanții noștri au avut o evoluție extraordinară. Această medalie de bronz este o reușită deosebită. Este prima medalie la un Campionat Mondial de Stand-Up Paddleboarding. Locul trei în lume, într-o companie selectă, ne bucură nespus. În lumina rezultatelor pe care le avem și a avântului acestui sport în România, Federația Internațională ne-a întrebat dacă nu ne-ar interesa organizarea, la anul, a unei Cupe Mondiale sau chiar a Campionatului Mondial. Am vrea să aducem în România o Cupă Mondială“, a menționat Gabriel Bălan, care e și președinte al Asociației Naționale a Scafandrilor Profesioniști și Salvamarilor din România.  
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Sărbătoarea Bobotezei la Constanța
Cine au fost cei trei oameni care au prins crucile aruncate în apă (GALERIE FOTO + VIDEO)

 
La volanul unui Ford din 1935
Gabriel Bălan şi Costel Racu, din Constanţa, au încheiat cursa Bucureşti - Monte Carlo (galerie foto+video)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii