Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:13 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. „Construim viitorul“ Vedetele baschetului 3x3 mondial, vizită la Colegiul Național „Mihai Eminescu“ (GALERIE FOTO)

ro

10 Jun, 2023 09:25 1652 Marime text
 
Peste 100 de elevi de la Colegiul Național „Mihai Eminescu“ din Constanța au avut ocazia să-i vadă în curtea unității de învățământ pe reprezentanții echipelor care vor participa, sâmbătă și duminică, la turneul de calificare pentru Campionatele Europene de Baschet 3x3. Evenimentul are loc pe Faleza Cazino, în dreptul statuii Mihai Eminescu, iar accesul publicului este gratuit.

Raelin D’Alie, locul șase la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 cu naționala Italiei, și belgianul Thibaut Vervoort, al șaselea jucător în clasamentul mondial masculin FIBA 3x3, au fost prezenți alături de coechipierii lor din echipele reprezentative, pe terenul de baschet recent renovat de la „Mihai Eminescu“.

Cei mai curajoși dintre elevi i-au provocat pe profesioniști la o miuță și aceștia și-au adus aminte, pentru câteva zeci de minute, că această disciplină acum olimpică, a plecat chiar de pe terenurile din curțile școlilor sau de la colțurile de stradă din întreaga lume.

„Construim viitorul“, se arată într-un comunicat al CSM Constanța.

„Parte a strategiei CSM Constanța, susținută de Primăria Municipiului Constanța, acțiunea de la Colegiul Național Mihai Eminescu a avut loc pe un teren de baschet reabilitate, chiar cu suprafața oficială pentru baschetul 3x3 în aer liber“, menționează sursa citată.


FIBA 3x3 Europe Cup 2023 – Constanța Qualifier va reuni în cele două zile de competiție 21 de echipe din 12 țări, printre care și ambele naționale ale României.

Meciurile vor avea loc în arena temporar amenajată pe Faleza Cazino, iar programul include și alte activități dedicate fanilor, concursuri, un loc de joacă pentru copii cu tematică baschet și alte surprize.

„Evenimentul este organizat de către CSM Constanța și Federația Română de Baschet cu sprijinul Primăriei Constanța și susținut de Mastercard, Horizon, Catena, Celco, Solid House, Curățenie Profi, ENG Free, Domeniile Ovidiu, Sophie Patiserie și Radio România Constanța. Parteneri globali ai evenimentului sunt Wilson – mingea oficială de 3x3 și Peak – partener tehnic pentru echipament sportiv“, precizează CSM Constanța.


Citește și:

Show total!
La Constanța, în weekend, un nou turneu de calificare la Campionatul European de Baschet 3x3
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii