Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:17 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța a urcat pe podium la Naționalele de spadă și la cadeți. Luca Iliuță, de la CSS1, medaliat cu aur (GALERIE FOTO)

ro

23 Jan, 2023 11:08 1613 Marime text
 

Constanța a încheiat Campionatul Național de spadă, de la București, cu medalii și la cadeți, după ce sportivii de pe litoral urcaseră pe podium la juniori.

Astfel, la cadeți, la individual, Luca Iliuță (CSS1 Constanța; antrenori, Ion Nițulescu și Monica Marinescu) a devenit campion național, cucerind medalia de aur, iar pe echipe CSS1 Constanța s-a clasat pe locul doi pe țară.

Totodată, la simplu, un alt reprezentant al CSS1 Constanța, David Pădureanu, a obținut bronzul.  

În finală, Luca Iliuță l-a învins cu 15-12 pe Francesco Nițu (LPS Craiova). În semifinală, Luca trecuse de David Pădureanu cu 15-10.

Echipa de băieți a CSS1 Constanța care a cucerit medalia de argint a evoluat în formula Mihai Ghencea, Luca Iliuță, David Pădureanu și Mihai Slave. În ultimul act, aceștia au cedat cu 35-45 în fața scrimerilor de la LPS Craiova 1.  

În proba feminină pe echipe, CS Farul (Mara Ismăileanu, Casandra Rezeanu, Ana Maria Tudorache, Diana Tufan) a ocupat locul opt, în timp ce formația CSS1 (Ioana Agbaș, Elena Bajdu, Irina Bănică, Alexandra Cocoș) a fost a zecea.    

Meciul pentru locul 7
LPS Craiova 1 – CS Farul Constanța 45-42

Meciul pentru locul 9
CSȘ Quarto București 2 – CSS 1 Constanța 1 45-40.
 
La individual masculin, Mihai Ghencea (CSS1) a fost al 15-lea, Teodor Gogu (CS Farul) s-a clasat pe 20, iar în clasament au urmat David Garagancea (CS Farul), Mihai Slave (CSS1), Flavius Papp (CSS1) și David Matei (CS Farul).  

În întrecerea similară feminină a cadetelor, Mara Ismăileanu (CS Farul) a ocupat locul cinci, iar în ierarhie în continuare au urmat de la Constanța Diana Tufan (CS Farul), Ioana Agbaș (CSS1), Irina Bănică (CSS1), Ana Maria Tudorache (CS Farul), Casandra Rezeanu (CS Farul), Elena Bajdu (CSS1), Alexandra Cocoș (CSS1), Anaith Ciocan (CS Farul) și Miruna Ciobanu (CSS1).  

Mândră de voi! Am pășit cu dreptul în 2023. Munca, încrederea, dar, mai ales, dorința și-au spus cuvântul. La Campionatul Național de Juniori și Cadeti am obținut 4 medalii. Ne-am asigurat și calificarea cu doi spadasini ai CSS1 Constanța la Campionatul European de Cadeti, ce se va desfășura în februarie în Estonia.
 
Mulțumesc sportivilor pentru eforturile pe care le fac, atât la școală, cât și la antrenamente, mulțumesc părinților pentru susținere, mulțumesc Clubul Sportiv Școlar Numărul 1 Constanța, mulțumesc Federației Române de Scrimă, pentru că împreună formăm o echipă care dorește să facă performanță!
 
Luca Mihai - aur la individual, argint la echipe
David Pădureanu - bronz la individual, argint la echipe
Mihai Ghencea - argint la echipe
Slave Mihai – argint la echipe
Ada Niculai – bronz la individual juniori.
 
Felicitări copii, sunteti minunati!
 
Mândră de voi!, este mesajul de pe pagina de Facebook a CSS1 Constanța.  

 
Rezultate CS Farul

Juniori I – spadă masculin/feminin

Locul II Vicecampion Național – individual juniori
Horia Costa Nistor

Locul III – echipe junioare
Theodora Sabina Ion
Mara Ismăileanu
Roxana Mihaela Bulborea
Casandra Ștefania Rezeanu

Locul III – individual juniori
Florin Mihai Mirică

Locul V – individual cadete
Mara Ismăileanu

Antrenor: Mihaela Ion

Sursa foto: Facebook (CSS1 Constanța), Federația Română de Scrimă și CS Farul  

Citește și:
 
Scrimă
Și echipa feminină a CS Farul Constanța a urcat pe podium la Naționale
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii