Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:38 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Judeţean Constanţa, majoritar? Cum s-a schimbat raportul de forţe în Adunarea Generală a FC Farul (galerie foto)

ro

31 Jan, 2015 00:00 4896 Marime text
Adunarea Generală Ordinară a membrilor fondatori ai CS FC Farul Constanţa, care s-a desfăşurat, ieri, la sediul clubului, a stabilit o serie de schimbări organizatorice, la capătul unei şedinţe de două ore. Printre altele, a fost aprobată solicitarea de a deveni membru asociat cu drepturi depline în cadrul CS FC Farul a Judeţului Constanţa (prin Consiliul Judeţean), a lui Costinel Stan şi a lui Marius Puşcaşi, cel din urmă perceput ca apropiat al CJC. 

La Adunarea Generală au participat, printre alţii, Maria Căzănel (administratorul judiciar al FC Farul), Auraş Braşoveanu (preşedintele clubului), Iani Jaca (vicepreşedinte), Paul Tiryaki (manager general), Marian Diaconescu, Marius Puşcaşi, Marcel Lică sau Gheorghe Ciurea. La club a fost prezent şi Ştefan Mihu, care a plecat însă înaintea începerii şedinţei. Giani Nedelcu, preşedintele Consiliului Director, a lipsit, din pricina unor probleme de sănătate.

 Marcel Lică - „Farul trebuie să fie numărul unu“


 La sosirea la stadion, Marcel Lică, fost preşedinte al FC Farul, declara: „Situaţia actuală a clubului nu s-a schimbat faţă de ultimii doi - trei ani. Este una delicată şi departe de aşteptările iubitorilor de fotbal. Să sperăm că, în urma acestei iniţiative, lucrurile vor intra pe făgaşul normal, iar constănţenii îşi vor recâştiga clubul, echipa şi performanţele. Au mai fost astfel de încercări, rămase nefructificate. Să sperăm că, de data aceasta, va fi ceva serios şi se vor pune bazele unui club cu adevărat profesionist, la toate nivelurile. Farul trebuie să fie numărul unu, urmat de echipele din celelalte oraşe mari, precum Mangalia, Medgidia sau Năvodari, care au şi ele tradiţie în fotbal. Suntem optimişti la ora aceasta, dar să vedem dacă se vor şi concretiza aceste proiecte. Aştept cu nerăbdare să vedem ce se va întâmpla peste o jumătate de oră. Să sperăm că, atunci când se va încheia şedinţa, vă vom da veşti bune pentru Farul şi pentru fotbalul constănţean. Obiectivul este promovarea în primul eşalon. Numai Liga 1 reprezintă Farul“.

 Cine şi-a pierdut calitatea de membru fondator


 Adunarea Generală a aprobat statutul de membru asociat cu drepturi depline în cadrul CS FC Farul al Judeţului Constanţa (prin Consiliul Judeţean), al lui Costinel Stan şi al lui Marius Puşcaşi. La Consiliul Judeţean Constanţa, Costinel Stan deţine calitatea de consilier consultant în domeniul sportiv şi recreaţional. Celălalt membru nou-venit, Marius Puscaşi, împreună cu soţia sa, Carmen, sunt doi dintre „jucătorii“ din dosarul „Retrocedărilor din Constanţa“, alături de primarul Radu Mazăre şi de preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu. Carmen Puşcaşi este inspector de specialitate la Centrul de Informare Cetăţeni în cadrul Primăriei Constanţa.

Şi Consiliul Director va avea o nouă structură: preşedinte - Giani Nedelcu, membri - Marian Diaconescu şi Gabriel Diceanu, în cazul acestuia din urmă urmând a se primi confirmarea scrisă. În urma schimbărilor aprobate ieri, în Adunarea Generală vor fi cinci membri, fiecare deţinând câte un vot: Judeţul Constanţa, Costinel Stan, Marius Puşcaşi, Giani Nedelcu şi Marian Diaconescu (fost preşedinte al FC Farul). În aceste condiţii, teoretic, CJC deţine majoritatea, cu scorul de 3-2. Totodată, Elena Frîncu, Dumitru Bedivan, Vasile Leu şi Hacic Garabet şi-au pierdut calitatea de membri fondatori. „Au fost revocate din funcţia de membri fondatori o serie de persoane fizice care, în ultimii trei ani, nu s-au mai implicat în activitatea clubului. La Hacic Garabet exista o situaţie de incompatibilitate, el deţinând funcţie de conducere la un alt club care activează în Liga a II-a, Poiana Câmpina, ceea ce este contrar prevederilor Federaţiei Române de Fotbal“, a explicat Auraş Braşoveanu. Pe de altă parte, „luându-se act de activitate intensă în susţinerea activităţii clubului şi în păstrarea brandului Farul Constanţa“, Ştefan Mihu, Gheorghe Ciurea şi Marcel Lică au fost desemnaţi membri asociaţi de onoare.

 Bani prin proiectul „Constanţa se pune în mişcare. Fotbal pentru sufletul Dobrogei“


 În continuare, FC Farul va depune la Consiliul Judeţean, spre aprobare, proiectul „Constanţa se pune în mişcare. Fotbal pentru sufletul Dobrogei“. „Proiectul are două componente de bază: fotbalul de masă, prin care FC Farul îşi asumă obligaţia de a participa activ la proiectul Judeţului privind dezvoltarea sportului-rege în judeţ şi în regiunea Dobrogea; sportul de performanţă, în care Judeţul vine cu suport financiar, iar Farul, cu suportul tehnic şi cu infrastructura“, a precizat Auraş Braşoveanu.

Cel mai probabil, banii de la Consiliul Judeţean Constanţa vor veni prin acordarea de finanţări nerambursabile în baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general pe anul în curs. Momentan, pentru că nu a fost organizată prima şedinţă de Consiliu Judeţean pe anul 2015, suma pusă la dispoziţiei de CJC pentru finanţarea activităţilor sportive din acest an nu este cunoscută. Anul trecut, pentru finanţarea nerambursabilă a proiectelor şi a programelor cluburilor sportive de drept privat şi ale asociaţiilor pe ramura de sport judeţean, precum şi pentru acţiuni sau programe culturale de interes general, Consiliul Judeţean a alocat 17.000.000 de lei din fonduri publice.
„Sunt foarte multe obligaţii pe care ni le-am asumat şi unii, şi alţii, dar sunt convins că le vom duce la îndeplinire. Aşteptăm ca, împreună cu Judeţul Constanţa, să putem demara un proiect ambiţios, prin care încercăm să atragem cât mai mulţi participanţi activi în cadrul ramurii sportive fotbal, indiferent de vârstă, şi, totodată, prin calitatea spectacolului sportiv pe care dorim să-l prezentăm, să reuşim să aducem cât mai mulţi iubitori ai sportului şi ai fotbalului la stadion“, a mai spus preşedintele Farului.

Promovarea, cu Petre Grigoraş la timonă


 În ce priveşte obiectivul clubului constănţean, este avută în vedere promovarea în Liga I la finele sezonului următor, cu antrenorul Petre Grigoraş la timonă. „Ne dorim ca partea de sezon rămasă din actualul campionat să devină o punte pentru ce urmărim în viitor, cu obiective destul de îndrăzneţe trasate de Judeţul Constanţa. Vrem ca strădaniile noastre să aibă finalitate cât mai rapidă, dar nu trebuie să cădem în cealaltă extremă şi să nu le facem aşa cum trebuie. Vrem să obţinem, dacă se poate, promovarea la finele campionatului 2015/2016. S-a luat act că vor retrograda şase echipe din Liga I şi va fi o luptă acerbă, pentru care trebuie să ne organizăm de acum. Astăzi (n.r. ieri), nu s-a discutat despre venirea imediată a lui Grigoraş la echipă. Sunt aspecte tehnice care vor fi dezbătute. Vor avea loc discuţii cu Petre Grigoraş vizavi de preluarea conducerii tehnice, începând din sezonul viitor. Farul este un club de tradiţie din fotbalul românesc, care încă atrage priviri şi rămâne un brand, chiar dacă trebuie să recunoaştem că, la ora aceasta, are o imagine puţin şifonată“, a punctat Auraş Braşoveanu. Din câte se pare, în meciurile care au mai rămas de jucat din acest campionat, echipa va fi condusă de pe banca tehnică de Marian Dinu, secundul lui Petre Grigoraş, Ion Barbu urmând a rămâne în staff-ul tehnic. Această informaţie a apărut pe pagina de Facebook „FC Farul Constanţa 1920". Astăzi, de la ora 11.15, pe terenul sintetic din cadrul complexului sportiv propriu, FC Farul va disputa un meci „în familie“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii