Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:06 03 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conference League 2023/2024 Farul Constanța, calificată în play-off, după două victorii cu Flora Tallinn. Budescu, gol de generic!

ro

16 Aug, 2023 20:51 1841 Marime text
 
Farul Constanța, campioana României, s-a calificat fără probleme, în urma a două victorii, în play-off-ul competiției europene Conference League, ediția 2023/2024.

În turul trei preliminar, Farul a întâlnit campioana Estoniei, Flora Tallinn, de care a trecut cu 3-0 la Ovidiu, în tur, și cu 2-0, astăzi, 16 august 2023, în returul de la Tallinn.
Constantin Budescu
Golurile celei de-a două confruntări au fost marcat de Rivaldinho (3) și Budescu (18), cel din urmă punctând cu o execuție de senzație, șut cu exteriorul de la 15 m, bară-gol! Colegii lui Budescu au fost entuziasmați și ei de frumusețea golului, iar Băluță, în semn de apreciere pentru șut, a mimat că-i face ghetele autorului golului.

Au evoluat:
 
Flora Tallinn (antrenor Jurgen Henn): Grunvald - Hussar, Kusk, Seppik (56 Kolobov), Kallaste (56 Lilander) - Vassiljev, Miller - Kuraksin (56 Mihhailov), Alliku, Ojamaa (86 Vain) - Zenjov (74 Pajo). Rezerve: Paplavskis, Lapa - Lukka, Purg, Veering.

Farul (manager tehnic Gheorghe Hagi): Aioani - Sîrbu, Larie, M. Popescu (46 Boli), Kiki (49 Vianna) - Băluță (46 Grameni), Nedelcu (70 Queiros), Artean - Mazilu (46 Vînă), Rivaldinho, Budescu. Rezerve: Buzbuchi, Mușat - Andronache, Carnat, Grosu, Sali, Dussaut.

Cu 5-0 scor general, Farul a acces astfel în play-off (ultima fază înainte de grupele Conference League).

Obiectiv îndeplinit pentru Farul, campioana României calificându-se fără emoții în play-off-ul Conference League după un nou succes cu Flora Tallinn, campioana Estoniei.

După 3-0 la Ovidiu, Farul a învins cu 2-0 și la Tallinn, după un meci spectaculos, cu multe ocazii la ambele porți. Titularizat pentru această partidă, Rivaldinho a deschis scorul în min.4, din careul mic, pentru ca apoi Budescu, în min.18, cu o execuție de excepție, să stabilească scorul pauzei: 2-0 pentru Farul. În prima repriză am mai notat însă multe alte oportunități de a înscrie în special prin Riva si Mazilu, dar si câteva intervenții excelente ale lui Aioani.



Farul a fost echipa mai bună și în partea secundă și, chiar dacă nu a mai înscris, și-a creat alte situatii foarte bune de a mări diferența și, cel mai important, și-a conservat un rezultat care i-a oferit un final de meci liniștit, este mesajul Farului.


În play-off, adversarul va fi echipa pierzătoare în dubla manșă a întâlnirii din Europa League (turul trei preliminar) Qarabag (Azerbaidjan) - HJK Helsinki (Finlanda).

În tur, Qarabag - HJK Helsinki 2-1 (Leandro Andrade 55, Juninho 85 / Olusanya 77).

Returul se dispută joi, 17 august, de la ora 19.00.  
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța

Citește și:


Declarații Gheorghe Hagi și Ionuț Larie înainte de Flora Tallinn - Farul Constanța. „Nu ne putem uita în spate, la rezultatul din tur“ (GALERIE FOTO + VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii