Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:18 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conference League 2023/2024 Fanii au mers pentru a susține Farul Constanța și în Estonia. „Cu ei suntem mai puternici“ (GALERIE FOTO)

ro

17 Aug, 2023 18:00 1229 Marime text
 
 
  • Farul Constanța a ajuns la patru victorii la rând în această ediție a Conference League, după ce a câștigat dublele cu Urartu (campioana Armeniei) și Flora Tallinn. 
 
Farul Constanța, campioana României, s-a bucurat de încurajările fanilor pe stadion și în Estonia, la Tallinn, la partida retur cu Flora Tallinn (campioana acestei țări), meci contând pentru runda a treia preliminară a Conference League 2023/2024.   
 
Un grup de suporteri a sfidat drumul lung și dificultățile deplasării până la Tallinn și s-a aflat în tribunele A. Le Coq Arena, cântând tot meciul. Iar efortul fanilor a fost răsplătit de victoria cu 2-0 a „marinarilor“, care s-au calificat astfel în play-off, cu scorul general de 5-0. Farul a ajuns la patru victorii la rând în această ediție a Conference League, după ce a câștigat dublele cu Urartu (campioana Armeniei) și Flora Tallinn.
 
„Indiferent de rezultate, nu dăm un pas în spate!“ 
 
„Suporterii au fost al 12-lea jucător și la Tallinn, nu s-au oprit niciun minut. Suntem foarte fericiți că-i avem lângă noi. Cu ei suntem mai puternici“, a declarat atacantul Rivaldinho, autorul primului gol al farului la Tallinn. „În ciuda distanței lungi, suporterii au venit să ne susțină. Mă bucur pentru aceasta. E important pentru echipă să sunt lângă noi“, a spus și portarul Marina Aioani. „Indiferent de rezultate, nu dăm un pas în spate! Vă mulțumim că ne-ați reprezentat la Tallin! Felicitări tuturor suporterilor prezenți la meci! Acum sunăm adunarea: Cu toții în Giulești!“, este mesajul de pe pagina de Facebook „Tribuna B - Farul“.  
 
Rivaldinho, primul gol stagional
 
La Tallinn, Rivaldinho, care a fost titular, în condițiile în care Denis Alibec nu mai e la Farul, transferându-se în Qatar, a marcat primul său gol stagional.
 
„Merităm să fim în play-off. Am arătat că suntem echipa mai bună, am făcut un meci bun și acasă, și în deplasare. Și Flora Tallinn e o formație puternică, dar noi am pregătit foarte bine ambele partide și suntem foarte fericiți că am ajuns în play-off. Trebuia să dau și gol, în fiecare meci am fost aproape, am avut bară, o minge mi-a fost scoasă de pe linia porții. Am înscris un gol ușor, dar important e că am spart gheața și sper să înscriu cât mai mult în continuare. Echipa începe să intre în ritmul pe care ni-l dorim și pe care și-l doresc Mister și staff-ul. Cred că vom fi unde trebuie și la ce nivel îi place lui Mister să arătăm pe teren. Vom vedea cu cine vom pica în play-off, Qarabag sau HJK Helsinki. Indiferent de adversar, trebuie să ne pregătim foarte bine pentu amândouă partidele și să dea Domnul să intrăm în grupe“, a menționat Rivaldinho, la Farul TV. 
 
Și-au făcut meciul ușor
 
În dubla cu Flora Tallinn, Farul nu a primit gol, Marian Aioani păstrând poarta intactă.
 
„A fost o partidă dificilă, dar, din fericire pentru noi, am reușit să marcăm destul de repede și să ne facem meciul mai ușor. Mă bucur că am ajutat echipa să nu primească gol. Sunt fericit că am câștigat le zero. Abordăm cu încredere turul următor și ne dorim să mergem mai departe. Începem să căpătăm ritm de joc, de acesta aveam nevoie. Mulți dintre cei care au jucat acum nu s-au aflat cu noi în pregătire. Ușor-ușor, începem să fim la forma de anul trecut. Cel mai important e că reușim să câștigăm. Așteptăm că vedem pe cine vom întâlni în play-off, dar noi trebuie să ne facem jocul nostru. Sunt convins că, dacă vom reuși să ne impunem principiile, ne vom califica în grupe. În campionat, în următorul meci, întâlnim o echipă care, în ultima perioadă, nu are rezultate bune. Trebuie să mergem montați în Giulești și să câștigăm, pentru că avem mare nevoie de puncte“, a spus și Marian Aioani, conform sursei citate.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:
 
Conference League 2023/2024. Hagi, după Flora Tallinn - Farul Constanța 0-2
„Să pătrundem în grupe e visul nostru“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii