Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:49 26 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Concert caritabil de Crăciun” la biserica „Sf. Vasile cel Mare” din Constanța

ro

08 Dec, 2017 10:56 2056 Marime text
Duminică, 10 decembrie, de la ora 18.00, la parohia „Sfântul Vasile cel Mare” din Constanța (cartier Inel II, str. Ion Neculce, nr. 2 A) va avea loc cea de-a treia ediție a „Concertului caritabil de Crăciun”, în prezența IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Concertul va fi susținut de către Grupul bizantin „Sf. Vasile cel Mare” (dirijor: protopsalt prof. drd. Marian Bostan), care are ca invitați Corala „Teodoxa” a Arhiepiscopiei Tomisului (dirijor: Valeriu Croitoru), Corul „Nihil Sine Deo” al parohiei „Sf. Cuvioasa Parascheva” – Dăeni, jud. Tulcea (dirijor: pr. Alexandru-Octavian Balaban), Corul „Sf. Dionisie Exiguul” al Seminarului Teologic Ortodox din Constanța (dirijor: arhid. prof. Ioan Adrian Clinciu) și Corul „Belcanto” al Școlii gimnaziale, nr. 39, „Nicolae Tonitza” din Constanţa (dirijor: arhid. prof. drd. Calinic Savin).

Colindătorii și toți copiii prezenți la concert vor primi cadouri de Crăciun.

Potrivit unui comunicat al Arhiepiscopieri Tomisului, proiectul este coordonat de către pr. Jean Ion și are scopul de a ajuta doi copii cu probleme medicale.

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • CONSTĂNȚEAN 08 Dec, 2017 11:42 Banii care se adună de la astfel de acțiuni duhovnicești, să fie folosiți în scopuri caritabile, adică să fie ajutați : oamenii năpăstuiți, familiile cu multe greutăți cu necazuri și mari nevoi, bolnavilor care au nevoie de medicamente și trebuie să se opereze, șomerilor, copii care se duc la culcare și nu au ce mănânca...... ! Banii strânși de la oameni, foarte mulți preoți vor să construiască biserici, biserici pe care le încep dar nu le mai termină în scopuri diferite, pe care numai Dumnezeu le știe, preoții ar face bine de a strânge bani dar nu pentru a construi biserici și bisericuțe, mai bine ar face să construiască o biserică maaare în curtea bisericii, ca oamenii să încapă în locașul de cult și să nu stea afară din biserică și totodată să cumpere scaune, ca cei care intră în biserică să asculte sfânta slujbă și să nu stea pe jos precum ariciul ! Să nu mai umble unii oameni prin sfânta biserică cu castroane și cerând bani de la oamenii aflați în sfânta biserică ! Cutiile milei să fie cât mai puține, că statul român pun destule biruri, taxe și impozite, mergi la biserică când vezi peste tot : cutii ale milei, castroane și castrinașe pentru ca oamenii să pună bani și iarăși bani și bani peste bani, parcă te dezgustaă, este ceva dezgustător ! Mulți oameni care au posibilități financiare, dau bani, dar cum marea majoritate a oamenilor, nu poate se simte prost chiar foarte prost, dar foarte mulți preoți, au transformat misiunea de preoți, în ceva care se aseamănă cu o mare sursă de câștig pentru scopuri personale și de familie, averea preoților sporește la fel ca acelora care ne conduc la nivel local și național ! Misiunea preoților este de propovăduirea CUVÂNTULUI LUI DUMNEZEU și de a câștiga un venit pentru întreținerea bisericii și familiei în limitele bunului simț, dar nu pentru afaceri, lux, vile, case, terenuri, mașini luxoase ( mercedes, bmw...... ), vacanțe de vis, euro în conturi...... și noi, oamenii care mergem la biserică, poate nu avem nici după ce bea apa, este mare păcat, că numai găsim înțelegere nicăieri, chiar nicăieri, peste tot întâlnim, numai : avari, avaritate, lăcomie, lacomi, dispreț, disprețuire, lipsă de milă și de iubire, ce să mai spunem de respect, respectul "l-au mâncat câinii" și asta pentru că foarte mulți oameni au devenit preoți din interes, pentru bani mulți obținuți de la oam