Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:51 20 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Colecţie impresionantă Campioana olimpică Dana Sofronie confecţionează figurine de ciocolată şi măşti (galerie foto)

ro

28 Feb, 2014 00:00 3007 Marime text
Constănţeanca Dana Sofronie, campioană olimpică la gimnastică în 2004, la Atena, şi-a descoperit un nou hobby: confecţionează figurine de ciocolată şi măşti. Actualmente antrenoare la CSS1 Constanţa, unde speră să descopere o fetiţă care să-i calce pe urme, Dana (26 de ani) îşi dirijează talentul artistic şi în alte domenii.

Are o impresionantă colecţie de aproximativ 30 de măşti, pe care le-a făcut din gips şi ipsos şi cărora le-a aplicat desene născute din imaginaţia sa ori inspirându-se de pe Internet. „Matriţele le comand de pe un site de specialitate, iar desenele le fac în culori acrilice. Măşti colecţionam de mică, de când eram gimnastă, iar majoritatea le am de la un târg de la Sibiu, dar am cumpărat sau am primit şi de la Veneţia, şi din Franţa. De ceva timp, îmi place să le confecţionez singură. Ideea cu figurinele de ciocolată mi-a venit tot de pe Internet. Ca şi în cazul măştilor, am dat comandă de matriţe. Iniţial, erau destinate modelelor de săpun, dar, cum acestea se fac mai greu, m-am oprit la figurine de ciocolată.

Le fac acasă, cu ciocolată cumpărată din comerţ. Nu le păstrez, cum se strâng mai multe, le dăruiesc prietenilor”, a declarat Dana, care a împărţit în stânga şi în dreapta îngeraşi, scoici, meduze sau peşti, din ciocolată albă, maro sau gri. Iar imaginaţia a dus-o şi mai departe, decorând, cu frumoase modele şi culori, şi mai multe ouă de găină, cu ocazia sărbătorilor pascale.

Ti-a placut articolul?

Comentarii