Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:38 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fosta gimnastă Dana Sofronie, mărturisire cutremurătoare „Acum doi ani, am ajuns aproape în comă la spital“

ro

20 Aug, 2021 13:37 7283 Marime text
 
  • La Jocurile Olimpice din 2004, fosta gimnastă a cucerit aurul la echipe şi a devenit vicecampioană la sol.  
 
Fosta mare gimnastă constănţeană Dana Sofronie, medaliată cu aur și argint la Jocurile Olimpice din 2004, a postat pe Facebook un mesaj cutremurător.
 
Campioana, acum în vârstă de 33 de ani, a avut tăria de a dezvălui că, de ani buni, suferă de depresie, iar de la vârsta de opt ani se luptă cu insomniile, care au continuat până astăzi.
 
Dana Sofronie a avut acest demers, de a vorbi despre aceaste probleme, în speranța că va putea ajuta pe cineva, care se confruntă cu aceeași situație, dar care, din diferite motive, nu a vorbit despre aceasta.

 
Da, sufăr de depresie de ani buni. Este o boala greu de suportat dacă nu este tratată.
 
La vârsta de 8 ani au început insomniile care au continuat până în ziua de astăzi. Până acum câțiva ani am reușit să țin insomniile sub control, dar, în timp, devenind foarte agresive, a trebuit să apelez la ajutorul specilialiștilor. Simptome? Anxietate, izolare, dureri de picioare, nedorința de socializare, aproape o neputință de a merge, de a face pași, etc.

Acum doi ani am ajuns aproape în comă la spital și am reusit să îmi revin numai datorită ajutorului celor din jur, a dnei dr. Cotan Raluca și specialiștilor de la Centrul de Nevroze Predeal.
 
Mi-am luat inima în dinți și mi-am făcut curaj abia acum să scriu despre toate aceste lucruri în speranța că ajută pe cineva care simte la fel și care nu are curajul să ceară ajutor. Fie că de teama de a nu fi judecat, fie din alte motive, mulți oameni nu vorbesc despre asta cu cei din jur. Nu cer ajutor. Este o luptă care se dă cu noi, în noi, dar e bine să avem alături oameni competenți care ne fac lupta mai ușoară. Este, totodată, un semn către cei dragi care suferă alături de noi, a fost mesajul Daniel Sofronie de pe rețeaua de socializare.

 
La Jocurile Olimpice din 2004, fosta gimnastă a cucerit aurul la echipe şi a devenit vicecampioană la sol. Totodată, în Grecia, s-a clasat pe locul cinci la individual compus şi pe poziţia a şasea la paralele.
 
Anul 2004 a fost unul deosebit pentru sportiva din Constanţa, care a mai obţinut două medalii la Campionatul European de la Amsterdam, unde a luat aurul la echipe (România nu mai fusese campioană continentală de şase ani) şi argintul la individual compus.

În 2019, fosta gimnastă a primit titlul de cetăţean de onoare al municipiului Constanţa.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Facebook (Dana Sofronie)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii