Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:17 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce șanse are Farul să-și apere titlul, după rezultatele din primele etape?

ro

11 Aug, 2023 15:39 1365 Marime text
Farul Constanța a reușit să câștige sezonul trecut titlul în Superliga, dominând autoritar competiția internă. Echipa antrenată de Gheorghe Hagi a încheiat pe prima poziție în clasament, la 7 puncte distanță de FCSB. Sezonul a fost încheiat în stil mare, cu victorii în fața celor de la FCSB și CFR Cluj.

Practic, succesul contra roș-albaștrilor a fost cel care i-a făcut campioni pe Alibec & co. În penultima etapă, Farul a revenit de la un 0-2 pe teren propriu și s-a impus cu scorul de 3-2, grație reușitelor lui Mateus Criciuma, Băluță și Louis Munteanu.

 

Farul, început modest de sezon

Farul Constanța a început acest sezonul cu stângul, în toate competițiile. Mai întâi, echipa a pierdut Supercupa României, după un eșec cu Sepsi Sf. Gheorghe. Apoi, constănțenii au cedat în primul tur preliminar UEFA Champions League, contra celor de la Sheriff Tiraspol. Acel 3-0 neverosimil din Republica Moldova a arătat limitele echipei pe plan european.

Chiar și în fața celor de la Urartu au fost emoții, Farul încasând nu mai puțin de 4 goluri în dubla manșă. Lucrurile nu stau deloc bine nici în campionat, unde alb-albaștrii se află pe locul 6 în clasament – ultimul care duce în play-off și au șansa a 4-a la trofeu. Echipa are două victorii și două înfrângeri până în momentul de față, fiind la egalitate de puncte cu Hermannstadt.

În prima rundă, Farul a trecut de gruparea sibiană în deplasare, cu scorul de 1-0. Apoi, Vînă și Larie au adus victoria cu 4-1 pe teren propriu, în compania celor de la FC Voluntari. Fundașul central a reușit un hat-trick din penalty-uri.

În următoarele două runde însă, Farul Constanța a cedat în fața celor de la Politehnica Iași și Petrolul Ploiești, răsturnând calculele amatorilor de pariuri sportive fotbal. De fiecare dată trupa lui Hagi a încasat nu mai puțin de 3 goluri. Pe Ilie Oană, Carnat reușea să egaleze în minutul 90, însă Irobiso puncta în minutul 90+3.

FCSB, favorita numărul 1 la titlu

Liderul incontestabil în Superliga este FCSB. Vicecampioana a început perfect acest sezon, reușind să acumuleze maximum de puncte în primele 4 runde. Coman & co. au și un golaveraj demn de un lider – 8 goluri înscrise și doar 2 încasate. Recent, roș-albaștrii au revenit în Ghencea și nu au făcut-o oricum, ci cu o victorie contra celor de la CFR Cluj. Compagno a făcut diferența și a marcat unicul gol al partidei, din penalty.

Pe locul 2, surprinzător nu se află CFR Cluj, Universitatea Craiova sau Rapid București – ci FC Voluntari. Ilfovenii impresionează în acest debut de sezon, adunând 9 puncte. Singurul pas greșit al elevilor lui Ilie Poenaru este înfrângerea cu Farul Constanța. În rest, aceștia au câștigat tot ce se putea.



Locurile de play-off sunt completate de Sepsi Sf. Gheorghe, Universitatea Craiova (câte 8 puncte), CFR Cluj (7 puncte) și Farul Constanța (6 puncte). Din calcule nu poate ieși însă Rapid București, o formație cu pretenții. Chiar dacă giuleștenii nu s-au descurcat prea bine în ultima perioadă, transferurile din vară îl obligă pe Cristiano Bergodi să lupte măcar pentru un loc pe podium.
 

Program infernal pentru constănțeni


Punctele vitale pierdute cu Politehnica Iași și Petrolul Ploiești complică teribil situația pentru Farul Constanța, care va avea un program infernal în următoarea perioadă. Alb-albaștrii urmează să se deplaseze în capitală, unde o vor întâlni în Giulești pe Rapid București. Apoi Farul se întoarce acasă, unde primește vizita celor de la Universitatea Craiova. Laurențiu Reghecampf a revenit pe banca oltenilor și este gata să lupte pentru titlu.

În următoarele două runde constănțenii se vor duela cu U Craiova 1948 și UTA Arad, urmând ca apoi să întâlnească celelalte două formații din capitală – FCSB și Dinamo București. Mai mult decât atât, după deplasarea de la Dinamo, Farul evoluează în fața celor de la Sepsi Sf. Gheorghe.

În funcție de parcursul echipei din preliminariile Conference League, programul se poate aglomera chiar mai mult, iar lotul lui Gheorghe Hagi nu este unul excepțional.

Șansele la titlu ale echipei se vor subția și mai mult din iarnă, atunci când îl vor pierde pe Adrian Mazilu. Atacantul în vârstă de 17 ani a fost achiziționat de Brighton și va mai evolua în Superliga doar până pe 1 ianuarie 2024. Sezonul trecut, acesta a reușit să puncteze de 6 ori și să ofere o pasă decisivă, în cele 19 apariții în tricoul alb-albastru. În actuala stagiune a bifat deja o reușită în manșa tur cu Urartu și a pasat decisiv la una din reușitele
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii