Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:51 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Câte trei medalii de aur la Naționale pentru Darius Tătaru, Ionuț Tucă și Albert Mărgăritescu. Halterofilii și-au măsurat forțele la Ovidiu (GALERIE FOTO + VIDEO)

ro

03 Oct, 2022 00:00 1894 Marime text

 
  • La Campionatul Național rezervat juniorilor I au participat 110 sportivi, de la 28 de cluburi.
 
Sala de sport a orașului Ovidiu a găzduit, timp de trei zile, finala Campionatului Național de haltere pentru juniori I (sportivi sub 20 de ani). Organizată de Primăria Orașului Ovidiu, prin Clubul Sportiv Orășenesc Ovidiu, în parteneriat cu Federația Română de Haltere, întrecerea a reunit 110 sportivi, de la 28 de cluburi din întreaga țară.
 
De la competiție nu au lipsit reprezentanții litoralului, de la CS Farul Constanța, CSO Ovidiu și LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța, care au evoluat la cote înalte și au urcat de nenumărate ori pe podium. Pregătiți de Aurel Tătaru și Adrian Roșu, sportivii CS Farul au cucerit 15 medalii: trei de aur, prin Darius Tătaru, care a devenit astfel triplu campion national; șase de argint, prin Ercan Sali și Ștefania Ion (fiecare câte trei), și șase de bronz, prin Cătălin Ștefan Hagimihale (trei), George Beșleagă (două) și Alexandru Vasilică Decusară (una).  
 
LPS „Nicolae Rotaru“ (profesori, Mircea Roșu, Adrian Mărgăritescu și Mariana Dumitrache) a avut patru medaliați: Mădălina David (două medalii de argint și una de bronz la categ. 45 kg), Andreea Rogoveanu (trei medalii de bronz la categ. 49 kg), Laurențiu Măgureanu (o medalie de aur și două de argint la categ. 67 kg) și Albert Mărgăritescu (trei medalii de aur la categ. 96 kg). George Beșleagă are dublă legitimare, LPS - CS Farul.
 
CSO Ovidiu (antrenor, Eduard Simineanu) a avut în concurs trei sportivi, care au obținut nouă medalii (patru de aur și cinci de argint), astfel: la categ. 102 kg - Ionuț Tucă (18 ani) - trei medalii de aur, devenind și el campion național la smuls, aruncat și total; la categ. 87 kg - Gabriela Țurcanu (18 ani) - o medalie de aur (la aruncat) și două de argint; la categ. 76 kg - Ioana Țurcanu (16 ani) - trei medalii de argint.  
 
După cum se arată pe pagina de Facebook a Primăriei Ovidiu, Consiliul Local Ovidiu, la inițiativa primarului o rașului Ovidiu, George Scupra, a aprobat prin vot o hotărâre de consiliu privind premierea sportivilor și antrenorului de la CSO Ovidiu pentru performanțele obținute în cadrul competiției de la Ovidiu. Astfel, medaliații cu aur Ionuț Tucă și Gabriela Țurcanu, dar și antrenorul Eduard Simineanu vor primi câte 1.500 de  lei, iar vicecampioana națională Ioana Țurcanu va fi premiată cu 1.000 de lei. „Felicităm și cu această ocazie sportivii și îi urăm succes sportivului Ionuț Tucă, care va reprezenta România la Campionatul European ce se va desfășura în luna octombrie!“, este mesajul Primăriei Ovidiu.
 
Întrecerea de la Ovidiu a fost în memoria lui Angheluș Beșleagă, fostul sportiv și antrenor de la LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța și CS Farul Constanța, care s-a stins din viață în noiembrie 2020, la numai 43 de ani, după ce a pierdut lupta cu Covid-19.

La Campionatul European din partea Constanței vor participa și reprezentanții CS Farul Bianca Dumitrescu și Darius Tătaru, lotul național fiind actualmente în pregătire pentru întrecerea continentală.  
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: CS Farul Constanța, Facebook (Primăria Ovidiu) și Adrian Mărgăritescu
 
Citește și:
 
Campionat Național de haltere la Ovidiu, în memoria lui Angheluș Beșleagă (GALERIE FOTO)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii