Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:34 20 07 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Care au fost cei mai buni sportivi Ca număr de medalii obţinute de CS Farul, 2017 se situează peste anii 2015 şi 2016 (galerie foto + document)

ro

18 Jan, 2018 00:00 894 Marime text
Clubul Sportiv Farul Constanţa a făcut, ieri, analiza activităţii şi a rezultatelor secţiilor sportive pe anul 2017, fiind prezentate, totodată, clasamentele celor mai buni sportivi ai grupării în anul trecut.
 
Prezent în calitate de invitat, fostul director al CS Farul, Ilie Floroiu, a prezentat sinteza activităţii, ţinând cont că a condus clubul până la 29 noiembrie 2017. „Pentru CS Farul, 2017 a fost un an cu rezultate bune şi foarte bune. Ca număr de medalii, se situează peste anii 2015 şi 2016, când s-au obţinut în jur de 280 de medalii. Meritul este în primul rând al sportivilor şi al antrenorilor lor, ca şi al celor ce stau în spatele acestor performanţe. Evidenţiem sprijinul primit de la Ministerul Tineretului şi Sportului, sub tutela căruia ne desfăşurăm activitatea, de la Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, de la Direcţia pentru Sport şi Tineret a judeţului Constanţa, şi de la Primăria Constanţa. Le mulţumim şi cluburilor cu care am conlucrat, pe plan local şi naţional, colaboratorilor, dar şi Universităţii «Ovidius». Să dea Domnul ca CS Farul să continue pe aceeaşi linie. Este un club care s-a respectat şi şi-a respectat sportivii“, a declarat Ilie Floroiu.
 
În 2017, CS Farul a obţinut 313 medalii la Campionatele Naţionale şi 61 la întrecerile internaţionale oficiale: 9 la Campionate Mondiale, 27 la Campionate Europene, 2 la Jocuri Mondiale, 4 la Jocurile Francofoniei şi 19 la Campionate Balcanice.
 
Fostul director al clubului a remarcat şi că, în 2017, CS Farul s-a despărţit de două mari campioane, Eliza Samara (care s-a transferat la CSA Steaua, la finele lunii iunie) şi Cătălina Ponor (care, în luna noiembrie, s-a retras din activitatea competiţională de sportivă). Floroiu a subliniat contribuţia celor două la rezultatele înregistrate de CS Farul de-a lungul anilor.

Mariana Solomon, director al DJST Constanţa, a oferit din partea Direcţiei o diplomă de merit pentru CS Farul. „CS Farul este etalonul performanţei sportive din Constanţa în ce priveşte cluburile publice şi cred că nu numai. Avem o colaborare extraordinară. Chiar dacă a ieşit la pensie, sunt convinsă că Ilie Floroiu este aproape în continuare de Sorin Başturea şi de Dumitru Mihăilescu“, a spus Mariana Solomon.
 
În topul celor mai buni sportivi ai CS Farul pe 2017 au fost incluşi: la seniori - Cătălina Ponor / Andreea Bogati / Dacian Barna / Dorin Broţei, Andreea Cotoban, Livia Cotoban / Lucian Săvulescu / Lavinia Panaete / Romeu Andrei, Corneliu Costiniuc / Bianca Gorgovan, Andreea Costandache / Mădălina Cioveie, Cristina Nedelcu, Bianca Becze, Cristina Bujin / Romeo Găvan, Paul Muraru; la juniori şi tineret - Elena Zaharia / Bianca Dumitrescu / Lorena Jinga, Sebastian Alexandru / Alina Zaharia / Daniela Varona / Raluca Drăghici Răzvan Grecu, Mariana Dumitrache, Florin Bejenariu / Răzvan Arnăut / Camelia Mitrofan, Denisa Urâtu / Aurelian Dumitrescu, Emir Culpedin.

„2017 a fost un an dificil din punct de vedere economic, dar care s-a încheiat foarte bine pentru sportivii clubului Farul. Mulţi dintre aceştia sunt studenţi ai Universităpţii Ovidius. De multe ori, am apelat la încredere clubului Farul, iar multe lucruri s-au rezolvat în folosul sportivilor şi al antrenorilor lor. Am găsit întotdeauna deschidere la CS Farul, dar şi la LPS Nicolae Rotaru, care ne-a furnizat studenţii cei mai valoroşi, nu numai din Constanţa, cât şi din ţară. I-am dus mai departe şi, împreună cu CS Farul şi sprijiniţi de DJST Constanţa, am reuşit să fim parte a acestor performanţe ale anului 2017. Ne-am bucurat foarte mult să-i putem sprijini, inclusiv la Jocurile Mondiale Universitare, unde Universitatea Ovidius a avut în acest an şapte sportivi foarte valoroşi, iar Alina Rotaru a obţinut aurul“, a declarat Alin Larion, antrenor de atletism la CS Farul, preşedintele Federaţiei Române Sportul Pentru Toţi şi cadru universitar la „Ovidius”.
 
Lui Floroiu i-au fost alături, la prezentarea de ieri, Sorin Başturea, director interimar al CS Farul, şi Dumitru Mihăilescu, expert sportiv. Până pe 6 februarie a.c., Sorin Başturea este director interimar, numit prin ordin de ministru, urmând ca după această dată ministrul Tineretului şi Sportului să ia o nouă decizie. „Nu ştiu dacă va fi un interimat, ca acum, sau va fi altceva. Conform legii, în termen de până la şase luni din 29 noiembrie 2017, când a fost ieşirea la pensie a lui Ilie Floroiu, se organizează concurs de ocupare a postului“, a declarat Sorin Başturea.

„Probabil că anul 2017 va rămâne în istoria clubului Farul şi nu numai marcat de un eveniment: ieşirea la pensie a lui Ilie Floroiu, care a părăsit sfera angajatului oficial al unei activitpăţi pe care a iubit-o toată viaţa şi trece pe partea voluntariatului, a sprijinului din umbră“, a punctat şi Andrei Szemerjai, directorul LPS „Nicolae Rotaru“ Constanţa.  
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa 

Ti-a placut articolul?

Comentarii