Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:54 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul Constanţa. Alexi Pitu, marcatorul „marinarilor“ din meciul cu Cerno More Varna „Orice reuşită îmi dă încredere“ (galerie foto)

ro

12 Jul, 2021 00:00 5272 Marime text
 

 
  • Farul Constanţa a condus cu 1-0 Cerno More Varna în amicalul de la Ovidiu. 
  • În vârstă de 19 ani, Alexi Pitu a jucat titular, ca extremă stânga, până în minutul 75, când a fost înlocuit de Enes Sali.
  • „Marinarii” vor susţine primul meci din ediţia 2021/2022 a Ligii 1 duminică, 18 iulie, în deplasare cu UTA.
 
Farul Constanţa a încheiat seria meciurilor amicale premergătoare startului sezonului 2021/2022 al Ligii 1. În ultima partidă de verificare, „marinarii“ au remizat (1-1) cu formaţia bulgară Cerno More Varna, confruntarea fiind găzduită de stadionul central al „Academiei Hagi“, de la Ovidiu.
 
Meciul s-a bucurat şi de prezenţa spectatorilor în tribună, fiind puse în vânzare bilete la 50% din capacitatea stadionului. Toți cei care şi-au achiziționat bilete, online sau la faţa locului, au primit din partea clubului constănțean o eșarfă. Atmosfera a fost frumoasă pe stadion, galeria Farului cântând pe toată durata partidei. „Marinarii“ au condus cu 1-0, în urma reuşitei lui Alexi Pitu din minutul 5, iar Cerno More a egalat în minutul 48, prin Enrike Rodrigo. În vârstă de 19 ani, Pitu a jucat titular, ca extremă stânga, până în minutul 75, când a fost înlocuit de Enes Sali. La gol, Grameni i-a trimis cu capul lui Alexi (aflat cu spatele la poartă), şeptarul Farului a preluat pe piept, s-a întors şi a tras cu dreptul din afara careului mare. În minutul 56, la 1-1, Alexi Pitu a avut şi o ocazie bună de a face 2-1, din lovitură liberă, dar portarul lui Cerno More nu a putut fi bătut, reţinând în doi timpi.   

 

Sentiment special când joci cu spectatori


 
„A fost un meci bun, ne-am făcut treaba. Orice reuşită îmi dă încredere. Pentru mine, o pasă decisivă sau un gol au aceeaşi importanţă. Îmi doresc ca şi în campionat să am cât mai multe asemenea execuţii. Le mulţumim fanilor că au fost prezenţi la stadion, sperăm să fie aceeaşi atmosferă deosebită şi în meciurile din Liga 1. Ai un sentiment special când joci cu spectatori. Cred că e cel mai frumos pentru un fotbalist. Sper să legăm cât mai multe victorii în startul campionatului, iar la UTA să o bifăm pe prima“, a declarat Alexi Pitu, pentru Farul TV.
 

Roberto Mălăele, faze spectaculoase



Faze spectaculoase în meciul Farul - Cerno More a reuşit şi tânărul mijlocaş Roberto Mălăele (18 ani), intrat pe teren în minutul 64. Nepot al cunoscutului actor, regizor, caricaturist şi scriitor român Horaţiu Mălăele, Roberto este cel mai tânăr debutant din istoria echipei de seniori a FC Viitorul, el jucând pe 25 octombrie 2017, în meciul cu CSM Şcolar Reşiţa, din 16-imile Cupei României, la numai 14 ani, 6 luni și 26 de zile. De asemenea, Enes Sali (15 ani) a avut sâmbătă seară câteva curse caracteristice, la una dintre ele, în minutul 90+4, încheiată cu căderea în careu a tânărului fotbalist, „marinarii“ solicitând penalty.  

În partida contra echipei bulgare, Farul a evoluat cu: Tordai - Dussaut (69 Buta, 89 Lazăr), Larie (cpt.), Mladen, De Nooijer (46 Dobrosavlevici) - Josemi (64 Mălăele), Pires (89 N. Popescu), Grameni (75 Purece) - Chițu (75 Andronache), Ad. Petre (46 Ely, 89 Radaslavescu), A. Pitu (75 Sali).

Alţi cinci jucători, Marian Aioani, Radu Boboc, Virgil Ghiţă, Andrei Ciobanu şi George Ganea, se află în cantonament cu echipa României pentru Jocurile Olimpice, iar Carlo Casap e accidentat.

 

În Liga 1 a debutat la 16 ani, o lună şi 17 zile


 
Grație talentului său precoce, Alexi (un produs al Academiei Gheorghe Hagi) este de ceva ani la echipa mare a FC Viitorul, iar în 2018, devenea, la 16 ani şi o lună, cel mai tânăr debutant român în cupele europene, după ce a fost introdus pe teren în partida câştigată de FC Viitorul pe terenul lui Racing Union Luxemburg, scor 2-0, în prima manşă din turul 1 preliminar al Europa League, sezonul 2018/2019. În Liga 1 a debutat la 16 ani, o lună şi 17 zile, în partida FC Viitorul - Dunărea Călărași 0-1, jucată pe 22 iulie 2018. Primul său meci la FC Viitorul (un amical cu Galatasaray Istanbul, în iarna lui 2018) Alexi l-a disputat la 15 ani şi şapte luni.   
 
Continuator al tradiției fotbalistice în familia constănțeană Pitu, tânărul jucător este nepot al verilor Adrian și George Pitu, iar tatăl său, pe care-l cheamă tot George, a jucat și el fotbal. Unchii lui Alexi, Adrian și George, au jucat cu ani în urmă la Farul Constanța, iar acum a venit rândul lui Alexi să poarte tricoul alb-albastru.

 

Trei victorii, trei egaluri şi două înfrângeri în amicale


 
În pregătirea de vară, formaţia constănţeană a susţinut opt amicale (şase în cantonamentul de la Poiana Brașov, două pe teren propriu, la Ovidiu), înregistrând trei victorii, trei egaluri şi două înfrângeri. Meciurile au fost, în ordine: Farul Constanța - Corona Brașov 2-0 (Ely și Mihalcea), Farul Constanța - Rapid București 1-1 (Casap - din penalty), Farul Constanța - CS Mioveni 1-0 (Artean), Farul Constanța - Chindia Târgoviște 1-2 (Ad. Petre), Farul Constanța - Csikszereda Miercurea Ciuc 1-1 (Andronache), Farul Constanța - Petrolul Ploiești 0-1 (la munte); Farul Constanţa - Dacia Unirea Brăila 3-2 (Grosu, Ely, Buta) şi Farul Constanţa - Cerno More Varna 1-1 (Pitu) - la Ovidiu.
 
„Marinarii” vor susţine primul meci din ediţia 2021/2022 a Ligii 1 duminică, 18 iulie, în deplasare cu UTA (de la ora 18.30), pentru ca, la o săptămână după aceea, pe 25 iulie, să joace primul meci pe teren propriu din noul campionat, în runda secundă, cu Gaz Metan Mediaş, tot de la ora 18.30.

În secţiunea galerie Foto găsiţi mai multe imagini de la meciul Farul - Cerno More. Sursa foto: Farul Constanţa
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citeşte şi:
 
LIVE TEXT
Farul Constanţa, în faţa propriului public. Repetiţie, la Ovidiu, cu Cerno More Varna (galerie foto+video)

 
„Moștenire de familie“
După Adrian și George Pitu, la Farul Constanța joacă acum și Alexi Pitu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii