Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:02 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campionatul Mondial Fukuoka 2023 Constantin Popovici și Cătălin Preda, medaliați cu aur și argint

ro

27 Jul, 2023 10:12 1027 Marime text
 

La Campionatul Mondial de natație de la Fukuoka (Japonia), românii Constantin Popovici și Cătălin Preda au realizat astăzi, 27 iulie 2023, performanța de a urca pe primele două trepte ale podiumului la high-diving (sărituri în apă de la 27 m).

Constantin Popovici a cucerit medalia de aur, cu un total de 472.80 puncte, iar Cătălin Preda a câștigat medalia de argint, cu un total de 438.45 puncte.
 

Constantin Popovici și Cătălin Preda au cucerit lumea!

Aur și argint mondial în concursul de high-diving! Constantin Popovici și Cătălin Preda au scris o pagină de istorie pentru natația românescă și pentru întreg sportul din țara noastră.

Cei doi sportivi români au făcut un concurs memorabil și au reușit să cucerească azi dimineață medaliile de aur și de argint în concursul de high-diving (sărituri în apă de la 27 m) din cadrul Campionatului Mondial de natație de la Fukuoka.
 
Constantin Popovici și Cătălin Preda au avut o evoluție impresionantă pe tot parcursul concursului, au condus în clasament după primele două sărituri de marți, iar azi dimineață au scris istorie.
 
Introdus în calendarul Campionatelor Mondiale de natație în 2013, concursul de sărituri în apă de la 27 m este câștigat în premieră de un sportiv român.

Totodată, Constantin Popovici este al doilea european care cucerește medalia de aur în această competiție.



Primul a fost britanicul Gary Hunt (în 2015 și 2019), este mesajul Federației Române de Natație și Pentatlon Modern.
 

Constantin și Cătălin sunt medaliați cu aur și argint și la Campionatul European de la Roma, din 2022, în concursul de high-diving.
 
Tot astăzi, 27 iulie 2023, David Popovici va concura în finala probei de 100 m liber, la care este campion mondial și deține și recordul mondial.
 
Sursa foto: Facebook (Federația Română de Natație și Pentatlon Modern)
 
Citește și:


Campionatul Mondial Fukuoka 2023
David Popovici s-a calificat în finală la 100 m liber
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii