Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:49 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Calendar săptămânal CSM Constanța Gimnasta Sabrina Maneca Voinea evoluează pentru o medalie la Campionatul Mondial

ro

06 Oct, 2023 09:58 1177 Marime text
 
Încă un weekend plin pentru sportivii și echipele de la CSM Constanța.
 

Ne facem programul după sport și în această săptămână, plină de provocări pentru CSM Constanța! Gimnasta Sabrina Voinea luptă pentru o medalie la Campionatul Mondial de la Anvers, avem sportivi angrenați în 7 competiții naționale de atletism, box, lupte, judo, kaiac-canoe, șah și scrimă, iar echipele noastre joacă nu mai puțin de 16 meciuri, în ligile naționale de volei, baschet, handbal și rugby, dar și în campionatele naționale de tineret, juniori și cadeți! Succes, tuturor! Hai, Constanța! Hai, România!, este mesajul clubului de pe litoral.

 
Handbal seniori

Meci important înainte de debutul în grupele EHF European League! Liga Zimbrilor revine în Sala Sporturilor din Constanța, unde CSM Constanța primește vizita CSM Focșani. Vineri, 6 Octombrie, de la ora 18.00, băieții antrenați de George Buricea și Ionuț Pușcașu au încă un test important în Liga Zimbrilor. După șase etape disputate, CSM Constanța se află pe locul 3, cu 4 victorii, un egal și un meci pierdut, în timp ce CSM Focșani se află pe locul 5, cu 3 victorii, un egal și 2 înfrângeri.
 
Două meciuri va mai disputa CSM Constanța înainte de plecarea în Ungaria, pentru primul meci din grupele EHF European League, cu MOL Tatabanya KC, pe teren propriu cu CSM Focșani și în deplasare cu CSM Bacău. Intrarea la meci este liberă.
 
Handbal tineret

Handbaliștii CSM Constanța continuă duelul cu echipele bucureștene în Campionatul Național de Tineret! După ce i-au învins pe cei de la Steaua și Dinamo, jucătorii antrenați de Enis Murtaza sunt pregătiți să dea piept și cu CSM București. Meciul din etapa a 3-a, Seria B, este programat sâmbătă, 7 octombrie, de la ora 13.00, în Sala Sporturilor “Simona Amânar”.
 
Handbal juniori

Juniorii I CSM Constanța joacă în capitală, în etapa a 4-a a Campionatului Național J1, Seria B. Handbaliștii antrenați de Enis Murtaza îi vor întâlni pe cei de la CT Media București. Victoria la scor obținută în etapa trecută contra gălățenilor le-a dat încredere băieților noștri. Meciul este Duminică, 8 Octombrie, de la ora 14.30.
 
Handbal juniori

Liderii Seriei E, cu două victorii în două meciuri, juniori II CSM Constanța merg în nordul Dobrogei pentru un nou succes în Campionatului Național J2. Băieții antrenați de Ionuț Pușcașu joacă în deplasare cu Arrubium 2008 Măcin, în Sala “Ivan Patzaichin” din comuna Greci. Sâmbătă, 7 Octombrie, de la ora 13.00.
 
Handbal juniori

Juniorii III CSM Constanța susțin primul meci pe teren propriu din noul sezon al Campionatului Național J3. Handbaliștii antrenați de Denis Ali o întâlnesc pe CSȘ Călărași, în etapa a 2-a din Seria C. Duminică, 8 Octombrie, de la ora 13.30, în Sala Sporturilor “Simona Amânar”.
 
Volei senioare

A sosit ora debutului pe prima scenă a voleiului feminin românesc pentru fetele antrenate de Florin Voinea și Radu Began! Nou-promovate în Divizia A1, voleibalistele CSM Constanța joacă primul meci din sezonul 2023/2024 în deplasare, pe terenul celor de la CSU Medicina Târgu Mureș, echipă pe care au învins-o la turneul de promovare! Ardelencele au luat însă locul desființatei SCMU Craiova, astfel că duelul din primăvară se reeditează acum în Divizia A1! CSM Constanța s-a întărit în vară cu jucătoare valoroase, precum Spînoche, Coman, Știrbu, venite de la CSM București, Vilău, de la CSM Galați și Grama, de la Știința Bacău. Sâmbătă, 7 octombrie, de la ora 18.00.
 

Hai, Constanța! Le ținem pumnii fetelor noastre!, este mesajul CSM Constanța.

 
Volei seniori

Voleibaliștii de pe litoral continuă seria meciurilor de pregătire pentru noul sezon competițional al Diviziei A1, care începe pe 14 Octombrie. CSM Constanța joacă un amical cu echipa bulgară Cernomoreț Varna. Vineri, 6 Octombrie, de la ora 13.00, la Sala Sporturilor “Simona Amânar”.
 
Volei cadete

După un debut în forță, 3-0 în deplasare cu CSM Ploiești, echipa de cadete CSM Constanța joacă primul meci pe teren propriu din noul sezon al Campionatului Național U17. Fetele antrenate de Bianca Cojocaru și Vanesa Deșliu primesc vizita celor de la CSȘ Târgoviște, în sala Complexului Sportiv Tomis. Sâmbătă, 7 octombrie, de la ora 10.30.
 
Volei cadeți

Noua echipă de volei a clubului nostru, cea de cadeți, susține primul meci acasă în Campionatul Național U17. Voleibaliștii antrenați de Viorel Prejbeanu, Răzvan Parpală și Paul Cămui joacă, în sala Complexului Sportiv Tomis, cu băieții de la CSM București. Sâmbătă, 7 octombrie, de la ora 18.30.
 
Baschet senioare

Suntem roz la primul meciul pe teren propriu în acest sezon! Fetele antrenate de Alexandru Olteanu, Alina Șerban și Volha Tămîrgeanu luptă pentru calificarea în Turneul Final 8 al Cupei României. Reîntâlnim FCC Baschet UAV Arad, echipă cu care CSM Constanța s-a confruntat în sezonul precedent în lupta pentru un loc pe podiumul Ligii Naționale de Baschet Feminin. După un meci tur la Arad, în care s-a impus la o diferență la limită, 74-71, CSM Constanța susține returul cu echipa din Arad, sâmbătă, 7 Octombrie, de la ora 18.00, la Sala Sporturilor din Constanța.
 

Va fi un meci dificil, din care sperăm la o calificare în Final 8, Cupa României de Baschet Feminin, se arată pe pagina de Facebook a CSM Constanța.

 

Octombrie este Luna Internaţională de Luptă Împotriva Cancerului de sân, cea mai frecventă formă de cancer întâlnită la femei, dar, care poate fi curabil dacă este diagnosticat la timp. Încercăm astfel să tragem un semnal de alarmă în ceea ce privește această boală, dar și să atragem atenția asupra faptului că maladia a devenit o boală tratabilă și chiar curabilă, în măsură în care cancerul la sân este depistat la timp. Vino în roz la meci sau cu orice accesoriu roz la meci, trimite vizual și tu acest mesaj mai departe, noi o vom face! Luna octombrie este dedicată informării femeilor cu privire la metodele de prevenire a acestei afecțiuni, mai precizează sursa citată.

 
Baschet junioare

Baschetbalistele CSM Constanța iau startul în Grupa A din Faza I a Campionatului Național U16, în acest weekend, la sala Complexului Sportiv Tomis. Fetele antrenate de Alina Șerban și Andreea Dragoș joacă: Vineri, 6 Octombrie, de la ora 17.00, cu ACS Dan Dacian București, Sâmbătă, 7 Octombrie, de la ora 13.00, cu CSM Sportul Studențesc București și Duminică, 8 Octombrie, de la ora 12.00, cu ABC Leii București.
 
Baschet juniori

Și juniorii debutează, la sfârșitul acestei săptămâni, în Campionatul Național U16, Grupa Zonală Faza I. Baschetbaliștii antrenați de Norbert Kovasch joacă în Grupa A cu ACS MC Ball Mangalia, Vineri, 6 Octombrie, de la ora 14.00, și CS Fly OC Constanța, Duminică, 8 Octombrie, de la ora 14.00.
 
Gimnastică artistică

Echipa feminină a României, cu două gimnaste constănțene, Sabrina Maneca Voinea (CS Farul – CSM Constanța) și Andreea Preda (CSS1 – CSM Constanța), dar și cu antrenoarea Camelia Voinea, s-a calificat la Jocurile Olimpice, după ce s-a clasat pe locul 10 în calificările Campionatelor Mondiale de gimnastică artistică, de la Anvers. Sabrina Voinea a reuşit și calificarea în finala de la sol, cu a opta notă, 13,666, urmând să lupte pentru o medalie mondială, Duminică, 8 octombrie!
 
Rugby

Într-o partidă contând pentru etapa a 8-a din Liga Națională de Rugby, Grupa B, sâmbătă, 7 Octombrie, de la ora 11.00, CSM Constanța va întâlni în deplasare Bucovina Suceava. Formația de pe litoral, antrenată de Nicolae Radu Mocanu, Claudiu Trandafir și Daniel Boldor, a câștigat categoric, în tur, cu 120-3 și își dorește victoria cu punct bonus. CSM Constanța este pe locul al 2-lea, cu 17 puncte, după Steaua cu 22, fiind urmată de Universitatea Cluj - 15 puncte, CSM Galați – 10 puncte, Bucovina Suceava cu -1 punct.
 
Șah

Șahiștii CSM Constanța joacă un nou meci în Divizia B. După o victorie, 4-0 cu ACS Fianchetto Constanța, și un egal, 2-2 cu CS Medgidia, echipa antrenată de Iulian Mihailov și Marcel Ciubotariu abordează cu un moral foarte bun întâlnirea cu ACS Sissa Constanța. Sâmbătă, 7 Octombrie, de la ora 12.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor.
 
Atletism

Atletele Alexia Dospin și Ioana Manoliu, antrenate de Carmen Botea, participă, în weekend, la Concursul Național de Ștafete Atletice și Probe Neclasice. Competiția urmărește verificarea stadiului de pregătire în care se află tinerii atleți români și se desfășoară Sâmbătă, 7 Octombrie, începând cu ora 11.00, pe stadionul “Cluj-Arena”.
 
Judo

Judoka CSM Constanța intră pe tatami pentru noi medalii, la Campionatele Naționale Ne Waza (luptă la sol), la categoria U16! Juniorii Alin Preda (66kg), Ana Carla Gliga (57kg), Raluca Andres (+57kg) și Alessia Miruna Conisceac (48kg), însoțiți de antrenorul Radu Florin Luca, participă la competiția din 6-8 Octombrie, de la Cluj-Napoca.
 
Lupte

Concursul Național de lupte pentru juniori mici este programat la Călărași, între 6 și 8 octombrie. CSM Constanța va miza pe un lot puternic de 16 luptători, care sunt antrenați de Gheorghe Grigore și Gheorghe Ciupercă.
 
Box

În perioada 2-8 octombrie, la Brăila sunt programate Campionatele Naționale de box pentru juniori. CSM Constanța va participa cu cinci pugiliști, care vor fi asistați din colț de antrenorul Ionuț Bodilcu și care își doresc să câștige cât mai multe medalii.
 
Kaiac canoe

Sportivii secției de kaiac-canoe CSM Constanța participă, în 6-8 Octombrie, la Campionatul Național de Maraton pentru Seniori și Juniori. Valentin Vasile Popescu, Iulian Nistor și Georgiana Nicoleta Belibou, antrenați de Gabriel Aftenie și Alina Chirilă, luptă pentru medalii în competiția de la Bascov.
 
Scrimă

Scrimerii CSM Constanța participă, în capitală, la Campionatul Național de Spadă pentru Juniori și Cadeți. Micii sportivi antrenați de Mihaela Ion, debutanți într-o competiție oficială, încrucișează spadele cu cei mai buni scrimeri din țară, în perioada 3-5 Octombrie, la București.
 
Sursa foto: Facebook (CSM Constanța)
 
Citește și:

 
CSM Constanța
Tânărul Matei Paris, o medalie de aur și patru de bronz la Campionatul Național de Ciclism de Șosea de la Plovdiv
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii