Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:52 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Calendar săptămânal CSM Constanța Baschetbalistele luptă pentru primul trofeu al sezonului, Cupa României

ro

08 Mar, 2024 10:13 849 Marime text
 
O nouă săptămână cu meciuri și competiții importante pentru sportivii CSM Constanța!
 
Baschetbalistele luptă pentru primul trofeu al sezonului, Cupa României, iar celalalte echipe, de volei, handbal și baschet, susțin meciuri în ligile naționale, campionatele de juniori sau cadeți.
 
Handbaliștii au încheiat sezonul european cu o evoluție de top la Berlin și sunt acum concentrați 100% pe competițiile interne.
 
Lupta pentru medalii începe pentru tinerii judoka și atleți ai clubului de pe litoral, iar triatloniștii iau startul în primul concurs al primăverii cu gândul la competițiile tari din acest an.
 

Tuturor, le urăm succes! Hai, Constanța!, este mesajul CSM Constanța.

 
== Baschet senioare ==
Campioana sezonului regulat în Liga Națională de Baschet Feminin Getica ’95, CSM Constanța luptă pentru primul trofeu al sezonului, Cupa României! Turneul Final 8 se desfășoară în Sepsi Arena din Sfântu Gheorghe. Sâmbătă, 9 Martie, de la ora 20.00, echipa antrenată de Alexandru Olteanu, Alina Șerban și Volha Tămîrgeanu joacă, în sferturile de finală, cu CS Universitatea Cluj-Napoca. Mare favorită, CSM Constanța, și campioana Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, cotată cu prima șansă în “sfertul” cu Agronomia București, s-ar putea lupta în semifinale dacă vor debuta cu victorie, duminică, de la ora 19.00. Finala este programată Luni, 11 Martie, de la ora 19.00, în direct pe DigiSport. Meciurile echipei constănțene vor fi LIVE pe FRB TV, pe aplicația CSM Constanța (Google App & App Store), pe site-ul www.csmconstanta.ro la secțiunea LIVE TV.

== Baschet seniori ==
Baschetbaliștii joacă un nou meci în Grupa 1-10 a Ligii Naționale Getica ’95. CSM Constanța (locul 7) o întâlnește, în deplasare, pe CSM Corona Brașov (locul 8), un duel între două echipe cu linii de clasament aproape identice, fiecare având câte 4 victorii și 16 puncte. Echipa antrenată de Dan Fleșeriu și Valentin Boian luptă pentru cel de-al cincilea succes în Top 10, care o poate aduce mai aproape cu un pas de play-off. Sâmbătă, 9 Martie, de la ora 19.30, în Sala Dumitru Popescu Colibași. Meciul va fi LIVE pe FRB TV, pe aplicația CSM Constanța (Google App & App Store), pe site-ul www.csmconstanta.ro la secțiunea LIVE TV.
 
== Volei senioare ==
Etapa a 21-a din Divizia A1 programează pentru voleibalistele antrenate de Florin Voinea și Radu Began un meci pe teren propriu în care pornesc cu prima șansă în fața penultimei clasate, FC Argeș. Este ultima partidă acasă din sezonul regulat, programată în Sala Sporturilor din Constanța, Sâmbătă, 9 Martie de la ora 17, iar intrarea spectatorilor va fi gratuită.
 
== Volei seniori ==
Penultima etapă din sezonul regulat aduce voleibaliștilor de la CSM Constanța o partidă dificilă pe terenul uneia dintre echipele în mare formă, care a câștigat recent Cupa României, Rapid București. Formația noastră antrenată de Cristian Imhoff și Răzvan Parpală a învins etapa trecută Unirea Dej cu 3-1 și este calificată în play-off. Cele două echipe se vor afla de o parte și de cealaltă a fileului, Sâmbătă, 9 Martie de la ora 14, în Sala Rapid.
 
== Handbal seniori ==
CSM Constanța a încheiat campania europeană din acest sezon cu o evoluție solidă pe terenul deținătoarei trofeului EHF European League, Füchse Berlin. Marți seară, băieții de pe litoral au câștigat cu 19-16 prima repriză a partidei din Max Schmeling Halle și au jucat de la egal la egal cu valoroșii lor adversari aproape tot meciul, cedând în cele din urmă, cu 31-35. Echipa antrenată de George Buricea și Ionuț Pușcașu părăsește competiția cu fruntea sus, după un parcurs de excepție, încheiat în Main Round, și se concentrează de acum asupra competițiilor interne, primele jocuri importante fiind în Cupa României, pe 20 Martie, la Turda, și în Liga Zimbrilor, pe 24 Martie, la Focșani.
 
== Handbal - Naționala de Seniori & Tineret ==
CSM Constanța dă opt jucători la lotul național de seniori al României pentru prima acțiune de pregătire a campaniei de calificare la Campionatul Mondial din 2025! Antrenorul George Buricea, noul selecționer al tricolorilor, i-a convocat pe Daniel Vasile, Ionuț Nistor, Gabriel Ilie, Andrei Drăgan, Liviu Caba, prezenți și în lotul de la EURO 2024, cărora li se alătură Călin Căbuț, Alexandru Andrei și, de ultimă oră, Daniel Susanu! 
 
Naționala se reunește pe 10 Martie, la Brăila, unde va avea o săptămână de pregătire, încheiată cu un meci amical în compania Macedoniei de Nord. Sâmbătă, 16 Martie, de la ora 17.30, în Sala Danubius. Este primul test important în perspectiva barajului din luna mai, când România se va bate cu Cehia pentru calificarea la Campionatul Mondial!
 
Rareș Ștefan, Ayar Kadîr Murtaza și antrenorul Ionuț Pușcașu, secundul selecționerului Adrian Petrea, sunt prezenți, din 10 Martie, la Timișoara, la lotul național de tineret al României, care se pregătește în perspectiva participării la Campionatul European U20 din Slovenia, din luna iulie. Tricolorii vor susține și două meciuri amicale în Polonia, pe 15 și 16 Martie, cu selecționata de tineret a țării gazdă.
 
Rareș Cohn, căpitanul echipei de juniori 2 CSM Constanța, completează lista jucătorilor selecționați. Handbalistul nostru se va alătura, din 10 Martie, lotului național de cadeți al României, care se pregătește la Timișoara, unde va susține și două jocuri amicale contra selecționatei Ungariei.
 
Tuturor, le urăm succes! Hai, România! Hai, Constanța!, se arată pe pagina de Facebook a CSM Constanța.

 == Handbal juniori ==
Juniorii 2 CSM Constanța încheie prima parte a Campionatului Național cu un meci în deplasare, contra celor de la CSȘ Galați, în etapa a XIV-a, ultima din returul Seriei E geografice. Băieții antrenați de Ionuț Pușcașu sunt liderii neînvinși ai clasamentului și au obținut deja calificarea în faza a doua a campionatului, în Grupa Valoare 2, ale cărei meciuri se vor disputa în următoarele două luni. CSM Constanța are nevoie de o victorie la Galați pentru a termina Seria E pe primul loc. Sâmbătă, 9 Martie, de la ora 12.00.
 
== Baschet Liga I ==
CSM 2 Constanța susține un nou meci în Liga I de Baschet Masculin. Băieții antrenați de Bogdan Ivanovici joacă, pe teren propriu, contra celor de la CSM Vâlcea 1924 Râmnicu Vâlcea și vor să bifeze cea de-a 4-a victorie în grupa “Echipe Satelit”. Duminică, 10 Martie, de la ora 12.00, în Sala Sporturilor.
 
== Baschet juniori ==
CSM Constanța U18 susține, la interval de cinci zile, cel de-al doilea meci pe teren propriu în Campionatul Național de Baschet Masculin. După ce a cedat marți, în fața liderului neînvins al Grupei Naționale, CSM CSȘ Petrolul Ploiești, cu 52-70, echipa antrenată de Norbert Kovasch primește vizita celor de la CSO Voluntari. Ambele echipe au câte 5 victorii și 5 înfrângeri, iar un succes le-ar permite baschetbaliștilor de la CSM Constanța să avanseze în clasament. Meciul din etapa a XI-a se joacă în sala Complexului Sportiv Tomis. Duminică, 10 Martie, de la ora 17.00.
 
CSM Constanța U16 joacă un nou meci în Campionatul Național de Baschet Masculin – Grupa I-GVA. Lideri, cu 4 victorii în 5 meciuri, echipa constănțeană primește vizita celor de la Primo Mega Ball Pitești, care au tot 4 succese în 5 partide disputate, dar ocupă locul 3 în clasament. Derby-ul etapei a VI-a se joacă în Sala Sporturilor. Sâmbătă, 9 Martie, de la ora 14.30.
 
Meci și pentru echipa feminină CSM Constanța U16 în Campionatul Național de Baschet - faza a III-a. Echipa constănțeană joacă pe teren propriu cu CSM Sportul Studențesc București, în Grupa F, la Sala Sporturilor. Sâmbătă, 9 Martie, de la ora 12.30.
 
CSM Constanța U13 debutează în faza a III-a a Campionatului Național de Baschet Masculin. Echipa de la malul mării va susține, în weekend, trei meciuri în cadrul primului turneu al Grupei a 6-a, cu cu CSA Steaua București, LPS Galați și Academia de Baschet Phoenix Galați.
 
Debut în faza a III-a a Campionatului Național de Baschet și pentru echipa feminină CSM Constanța U13, care va susține două meciuri, în cadrul Grupei a 7-a, contra celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe și CS Valea Călugărească. Sâmbătă, 9 martie.
 
== Triatlon ==
Triatloniștii CSM Constanțai participă la Criteriul Primăverii, o competiție tehnică, desfășurată în Parcul Municipal Vest Ploiești, în care accentul se pune pe tranziție, proba de bicicletă și capacitatea de gestionare a efortului. Vor lua startul Carol Popa și Raul Petre, la Open Juniori I, Paul Mihai Galoiu și David Jipescu, la Open Juniori II. Sportivii sunt antrenați de Cristi Doicescu și Gabriel Constantinescu. Sâmbătă, 9 Martie, începând cu ora 11.00.
 
== Judo ==
Sportivii secției de judo luptă pentru medalii la Campionatul Național U21, competiție care are loc la Ploiești, pe 8 și 9 Martie. Ana Carla Gliga, Daria Kraus, Robert Iamandi, Alexandru Tănase, Alin Preda, David Laurențiu Gliga, Victor Sandu, Cristian Andrei Ene și Matei Plosceanu (antrenori Radu Florin Luca și Gheorghe Lozovanu) vor intra pe tatami pentru CSM Constanța, la Sala Olimpia din Ploiești.
 
== Volei cadete ==
Derby-ul etapei din această grupă aduce pentru CSM Constanța o deplasare grea pe terenul liderului clasamentului, Bega Timișoara. După ce a pierdut săptămâna trecută pe teren propriu, 1-3 cu Bega, formația constănțeană antrenată de Bianca Cojocaru și Doina Cojocaru merge în Banat pentru a obține revanșa, ambele echipe fiind deja calificate în faza următoare a competiției. Partida va avea loc Sâmbătă, 9 Martie de la ora 12.
 
== Volei cadeți ==
Echipa de volei cadeți CSM Constanța va juca două meciuri în acest weekend și are ca obiectiv două victorii pentru a se califica în faza superioară a campionatului. Formația antrenată de Viorel Prejbeanu va întâlni în Sala „Tomis” din Constanța pe CSS „Alexandru Vlahuță” Rm. Sărat, Sâmbătă, 9 Martie de la ora 14, după care a doua zi va susține un joc amânat. CSM Constanța va evolua în Capitală cu Rapid București, Duminică, 10 Martie de la ora 13.
 
== Box ==
Trei tineri pugiliști de la CSM Constanța au luat startul la întrecerile Cupei României pentru juniori programate la Drobeta Turnu Severin. Boxerii antrenați de Mihai Constantin și Ionuț Bodilcu sunt: Geaner Mustafa – categoria 60 kg, Sali Evren – categoria 66 kg și Sebastian Bălan – categoria 75 kg. Rezultatele lor AICI!
  
==Atletism==
La București se vor desfășura între 8 și 10 Martie, Campionatele Naționale de sală pentru juniori 1 – U20. CSM Constanța va fi reprezentat de tânărul Carol Popa (specializat pe triatlon) care va lua startul în proba de 3000 de metri. Antrenorul său este Cristian Doicescu.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța
 
Citește și:

 
Handbal
CSM Constanța, o repriză senzațională pe terenul Füchse Berlin, deținătoarea EHF European League! (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii