Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:52 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Boxerul Florentin Niculescu, un nou titlu de campion naţional „Nu le-a lăsat nicio speranță mai tinerilor săi adversari“ (GALERIE FOTO)

ro

29 Nov, 2021 00:00 4633 Marime text
 

 
  • În vârstă de 33 de ani, Florentin Niculescu a reprezentat CS Năvodari, iar în finală l-a învins pe Vasile Nedelcu, de la Basti Box Salonta.
  • Clubul din Năvodari a obţinut şi o medalie de bronz la Tg. Mureş, prin Bogdan Goida.
  • Florentin Niculescu nu a mai participat în ultimii ani la concursuri oficiale ale Federației Române de Box sau la competiții ale forurilor europene și mondiale de box amator, dar a continuat să se pregătească.
 
Boxerul constănţean Florentin Niculescu a revenit în forţă în competiţiile interne, cucerind titlul de campion naţional la seniori, la categoria 67 kg, cu ocazia întrecerii desfăşurate la Târgu Mureş.
 
În vârstă de 33 de ani, Florentin Niculescu a reprezentat CS Năvodari, iar în finală l-a învins pe Vasile Nedelcu, de la Basti Box Salonta. CS Năvodari (antrenori, Ferodin Ablalim și Marcel Jipeanu) a avut doi pugilişti înscrişi în concurs la Naţionale, pe lângă Niculescu evoluând şi Bogdan Goida, care a obţinut medalia de bronz la categoria 60 de kilograme. „Florentin Niculescu și-a dovedit încă o dată valoarea și nu le-a lăsat nicio speranță mai tinerilor săi adversari, reușind victorii pe linie și devenind campion național“, se arată pe site-ul oficial al CS Năvodari. „Campionul României 2021 (Seniori). Pentru toate astea le mulțumesc în primul rând părinților mei pe care îi iubesc necondiționat, apoi mie, pentru devotamentul și ambiția mea, şi antrenorilor mei de la CS Năvodari, Marcel Jipeanu şi Ferodin Ablalim.Vă pup pe toți!“, este mesajul lui Florentin Niculescu. Pentru boxerii de la CS Năvodari urmează Campionatul Național de cadeți şi Under-22, programat la Brăila, în perioada 7-12 decembrie.
 
A rămas în circuit şi s-a pregătit
 
Format la CS Farul Constanța de antrenorul Mihai Constantin, Florentin Niculescu nu a mai participat în ultimii ani la concursuri oficiale ale Federației Române de Box sau la competiții ale forurilor europene și mondiale de box amator, dar a rămas în circuit și s-a pregătit. Ultima sa participare internațională a fost la Campionatul European de seniori, din august 2015, care s-a disputat în Bulgaria, la Samokov, și în care a înregistrat o victorie și o înfrângere. De atunci, a mai participat însă la evenimente ale sporturilor de contact, iar în martie 2020 ar fi trebuit să dispute un meci de box profesionist, la Timișoara, în promoția lui Flavius Biea, la gala „Boxing Fight Championships“. Meciul era cu o zi înainte de aniversarea lui Florentin și ar fi vrut tare mult să-şi facă cadou o victorie. Nu a fost să fie însă, criza coronavirusului anulând toate evenimentele sportive din acea perioadă.
 
L-a învins pe cubanezul campion mondial
 
Florentin Niculescu face box din anul 2001. Pugilistul are în palmares numeroase titluri naţionale şi medalii interne (atât la campionate, cât şi la Cupa României), la toate categoriile de vârstă, dar a câştigat şi a urcat pe podium şi la turnee internaţionale, în România având evoluţii apreciate la Centura de Aur, dar şi la Mănuşa Litoralului. În 2014, când a cucerit medalia de aur la Naţionalele de seniori, de la Piatra Neamţ, Florentin i-a dedicat succesul mamei sale, cea care, în ziua în care pugilistul a disputat finala, şi-a serbat ziua de naştere. O victorie memorabilă a lui Niculescu a fost şi cea obţinută în 2007, cu ocazia unui bilateral România - Cuba, în faţa cubanezului Yordenis Ugaz Hernandez, campion mondial în 2005.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Facebook (Jipeanu Fabian) 

 
Citeşte şi:
 
Constanța. Planurile boxerului Florentin Niculescu
„Toată planeta plânge, iar eu să fiu bucuros că e ziua mea? Niciodată!“ (galerie foto + video)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii