Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:33 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Box feminin Patru sportive de la CS Năvodari, medaliate cu aur la Cupa României, merg la Europene

ro

08 Mar, 2021 00:00 3927 Marime text
  • CS Năvodari s-a întors cu cinci medalii (patru de aur şi una de bronz) de la Cupa României la box feminin, concurs desfăşurat la Sibiu. 
  • Sportivele clubului din judeţul Constanţa sunt antrenate de Ferodin Ablalim şi Marcel Jipeanu.
  • În continuare, pentru secţia de box a CS Năvodari urmează Cupa României pentru seniori.  
 
CS Năvodari a obţinut rezultate deosebite la Cupa României la box feminin, întrecere care s-a disputat la Sibiu. Sportivele pregătite de Ferodin Ablalim şi Marcel Jipeanu au urcat de cinci ori pe podium, obţinând patru medalii de aur şi una de bronz.
 
Medaliatele cu aur (şi câştigătoare ale Cupei României) sunt Maria Florentina Chiricheș (categ. 41,5 kg), Nadia Andreea Cojocariu (categ. 44,5 kg), Maria Trigos (categ. 53 kg) - la cadete și Maria Cimpoeru (categ. 75 kg) - la junioare. Graţie acestor rezultate, toate cele patru sportive vor reprezenta România la Campionatele Europene. Pe treapta a treia a podiumului a urcat Diana Florentina Brînză (categ. 51 kg) - la tineret. În continuare, pentru secţia de box a CS Năvodari urmează Cupa României pentru seniori, întrecere care se va desfăşura la Iaşi, între 16 şi 20 martie, şi la care clubul din judeţul Constanţa are sportivi cu şanse la locul întâi. 
 

În 2020, Maria Cimpoeru a obţinut bronzul continental

 
Anul trecut, Maria Cimpoeru a realizat performanța de a urca pe podium, cucerind medalia de bronz la Campionatul European de juniori, întrecere care s-a desfășurat în Bulgaria, la Sofia. „Prima medalie de bronz din istoria Constanței la un campionat european de box feminin ajunge la Năvodari! Cimpoeru Maria a pierdut în fata mult mai experimentatei luptătoare din Polonia, am rămas doar cu bronzul, oricum un rezultat bun pentru Români, dar și pentru județul  Constanța și clubul din Năvodari. Este a doua medalie Europeană adusă la Năvodari, după ce Albert Potoceanu reușise înaintea ei sa aducă medalia de argint la un campionat european! Este primul an de junioară, are tot viitorul înainte, ne vom pregăti mai bine și anul viitor vom puncta iar la podium în cucerirea titlului european! Felicitări, Maria, suntem mândri de tine!”, a fost mesajul de atunci al lui Marcel Jipeanu. 
 
În secţiunea Galerie Foto a acestui articol găsiţi mai multe imagini cu sportivele de la CS Năvodari.
 
Sursa foto: Facebook (Marcel Jipeanu)
 
Citeşte şi:
 
Box feminin
Maria Cimpoeru, de la CS Năvodari, medaliată la Campionatul European

 
Pugilistul Albert Potoceanu, de la CS Năvodari, medaliat cu argint la Cupa României. Accidentare în ultimul act

Boxeri la CS Năvodari
Alexandru Cuciureanu, câștigător al Cupei României. Eduard Jipeanu, bronz


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii