Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:54 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Box Amalia Niță, din Lumina, din nou campioană europeană! „Și-a apărat coroana în stil de mare campioană“ (GALERIE FOTO)

ro

04 Oct, 2022 21:38 2631 Marime text
 

Sportiva din Lumina, județul Constanța, Amalia Niță, și-a confirmat supremația europeană la box, categoria junioare, și în acest an!
 
Amalia ieșise campioană continentală anul trecut, la Tbilisi, în Georgia, iar acum și-a menținut titlul de la categoria 66 kg, cu ocazia competiției de la Montesilvano, Italia.
 
În finală, Amalia a dispus fără drept de apel de o italiancă, Amina Golinelli.
 
Performanța sportivei din județul Constanța este cu atât mai însemnată cu cât, pe parcursul întrecerii, ea s-a confruntat cu probleme medicale la brațul stâng.     
 

Amalia Niță reconfirmată regina Europei
 
Finala categoriei 66 kg a Campionatului European de Junioare, din Italia, a fost una fără istoric.
 
Regina din 2021, Amalia Niță, și-a apărat coroana în stil de mare campioană, surclasând-o pe singura reprezentantă a gazdelor într-o manieră categorică.
 
A fost o diferență valorică așa cum rar se poate vedea într-o finală europeană.



Italianca Amina Golinelli a ascultat resemnată decizia arbitrilor, după ce a pierdut fiecare rundă, cu handicap chiar, în ultima repriză ascultând și numărătoarea arbitrului, la capătului unei serii de lovituri a Amaliei, care a dorit să încheie acest parcurs european în forță, în căutarea KO-ului, se arată pe pagina de Facebook a Federației Române de Box, care găzduiește și o declarație a lui Vasile Cîtea, președintele FRB.

 

Felicitări, Amalia, ești o mare sportivă, care calcă apăsat pe urmele Lăcrămioarei Perijoc și Claudiei Nechita, spre obiective olimpice înalte. Felicitări părinților tăi, felicitări tuturor antrenorilor care au contribuit de-a lungul anilor la evoluția ta. Este un succes, mai ales prin maniera în care l-ai obținut, cu care sportul românesc se mândrește. Este un succes pe care, cu siguranță, tu ai capacitatea să-l depășești cu fiecare an!, a fost mesajul lui Vasile Cîtea.

 
Sursa foto: Facebook (Federația Română de Box, Cătălin Marian Niță)
 
Citește și:

Își apără titlul
Campioană continentală în 2021, Amalia Niță, din Lumina, boxează din nou în finala Campionatului European
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii