Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:08 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Își apără titlul Campioană continentală în 2021, Amalia Niță, din Lumina, boxează din nou în finala Campionatului European

ro

03 Oct, 2022 10:40 2442 Marime text
 

Sportiva constănțeană Amalia Niță, originară din comuna Lumina, va boxa marți, 4 octombrie, pentru a-și apăra titlul de campioană europeană de junioare, cucerit anul trecut la Tbilisi, în Georgia.

Ediția 2022 a întrecerii continentale se dispută la Montesilvano, în Italia, iar Amalia Niță s-a calificat în finala categoriei 66 kg, în care o va întâlni pe Amina Golinelli, din Italia.

Amalia este singură membră a delegației României care va lupta pentru aur.

Constănțeanca a susținhut trei meciuri până în finală, trecând, rând pe rând, de Maja Razik (Polonia) - în optimi, de Anastasija Boskovic (Serbia) – în sferturi și de Sarah Lily Deacon (Anflia) – în semifinală.

Amalia s-a confruntat cu probleme medicale încă de la primul meci, dar a strâns din dinți și a trecut cu bine de toate partidele.

În semifinală, a avut puterea de a reveni și a se impune, după ce adversara sa câștigase categoric prima repriză (5-0).  

Avem finală în Italia. Forzza Amalia!

4 medalii de bronz și o finală pentru aur este bilanțul delegației României la aceste ediții ale Campionatelor Europene de Juniori, din Italia. ”Floarea” care poate aduce ”primăvara de la Montesilvano” este Amalia Niță.


Regina categoriei 66 de kilograme a avut de trecut un ”cui” important în semifinale, în tentativa de a-și apăra coroana europeană, câștigată anul trecut. Englezoaica Sarah Lilly Deacon a început mai bine meciul și și-a adjudecat categoric prima repriză. Amalia a rămas în meci, cu o claritate în acțiuni impresionantă pentru această categorie de vârstă, și a preluat controlul disputei, tranșând în favoarea ei celelalte două runde, pentru a face pasul în cea de-a doua finală a carierei.

Chiar dacă au pierdut, merită felicitări și ceilalți 4 sportivi ai noștri, care au urcat în ring astăzi, în special Diana Tănăsescu (70 kg) și Daniel Irofte (50 kg), care au luptat cu șanse reale de calificare în finală până la ultimul gong.

Felicitări tuturor! Succes Amalia în finală! Sus România!, este mesajul Federației Române de Box.


Sursa foto: Facebook (Cătălin Marian Niță)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii