Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:43 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BC Athletic Neptun Constanţa Americanul Devante Wallace, omul meciului. Energie de la fani pentru Gladiatorii din Tomis (galerie foto)

ro

21 Oct, 2021 00:00 2119 Marime text

 
  • Baschetbalistul american s-a dovedit cel mai eficient jucător al BC Athletic Neptun Constanţa din confruntarea cu CSM Miercurea Ciuc.
  • Este pentru al doilea meci la rând când sportivul de 1,95 m înălţime este cel mai bun marcator al echipei de pe litoral.
  • Gladiatorii din Tomis se află pe locul patru în clasament, iar în etapa viitoare vor întâlni în deplasare liderul ierarhiei, FC Argeş Piteşti.
 
Echipa masculină de baschet Athletic Neptun Constanţa are trei victorii din trei meciuri jucate în noua ediţie a Ligii Naţionale, iar în ultima victorie, 72-48 pe teren propriu cu CSM Miercurea Ciuc, omul partidei a fost Devante Wallace.  
 
Baschetbalistul american s-a dovedit cel mai eficient jucător al Gladiatorilor din Tomis din această confruntare, cu 19 puncte (5x3), patru recuperări, două pase decisive şi trei intercepții. Este pentru al doilea meci la rând când baschetbalistul de 1,95 m înălţime este cel mai bun marcator al echipei de pe litoral, în precedenta dispută, 85-80 pe terenul lui Rapid Bucureşti, el înscriind 23 de puncte. În primul meci din acest sezon, celebra victorie de pe terenul BC CSU Sibiu (84-65), jucătorul de peste Ocean marcase zece puncte. „M-am simțit foarte bine în meci, am avut o apărare redutabilă și cred că asta a câștigat confruntarea, adversarii au marcat numai 48 de puncte. A fost superb să jucăm din nou cu fanii în tribune la Constanţa. Vă mulțumim că ați venit alături de noi, ne-aţi dat energie și ne revedem la următorul meci!“, a declarat Devante Wallace, după întâlnirea cu CSM Miercurea Ciuc. 
 
„Îşi merită minutele“
 
„A fost un meci interesant. Am început destul de prost, după care ne-am revenit. Primul meci acasă, băieții au avut puține emoții, lume în tribune, însă, per total, cred că am făcut un meci bun. Dăm, ca de obicei, credit şi tinerilor jucători români. Despre asta e vorba. E important ca ei să aibă încredere, pentru că aceasta sigur ne va recompensa și pe noi, ca staff, pe viitor", a spus şi Andrei Talpeș, team manager BC Athletic Neptun Constanța. „Am început destul de temători. În primul rând, n-am respectat ce pregătisem la antrenamente. Din fericire, după timeout, băieții au înțeles că trebuie să tratăm meciul foarte serios, pentru că, dacă nu facem ce am pregătit, adversarul o să ne pedepsească. Ne bazăm şi pe tineri. Sunt copii care muncesc mult la antrenamente şi îşi merită minutele“, a precizat şi Alexandru Olteanu, antrenorul principal al Gladiatorilor din Tomis.
 
Proiectul nu e doar despre baschet
 
În meciul cu CSM Miercurea Ciuc, BC Athletic Neptun a jucat şi pentru cei care luptă împotriva cancerului, în special copii, susținând și alăturându-se campaniei Asociaţiei „Dăruiește Aripi“. „Ne bucură faptul că ne putem implica în comunitate. Proiectul nostru nu e doar despre baschet“, a arătat Andrei Talpeş. „După cum ştim, comunitatea din Constanţa este mereu receptivă la astfel de campanii. Ne bucurăm că a răspuns pozitiv şi acum“, a punctat şi Alexandru Olteanu.
 
„Ne plac aceste provocări“
 
Cu şase puncte din trei meciuri, dar cu o partidă în minus, BC Athletic Neptun Constanţa se află pe locul patru în clasament, iar în etapa viitoare va întâlni în deplasare liderul ierarhiei, FC Argeş Piteşti, care a acumulat opt puncte până acum, câştigând toate cele patru meciuri jucate. Confruntarea FC Argeş - Athletic Neptun a fost programată sâmbătă, 23 octombrie, de la ora 18.00. „E un meci extrem de dificil, Piteşti are echipă foarte bună, cu un antrenor experimentat şi un staff profesionist. Ne aşteaptă un meci tare, dar nouă ne plac aceste provocări“, a menţionat Andrei Talpeş. „Pentru noi nu există meciuri uşoare şi grele, toate sunt grele. Vreau să mergem la Pitești să facem un meci bun, să practicăm un baschet bun și să încercăm să punem probleme“, a spus şi Alexandru Olteanu.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Facebook (BC Athletic Neptun)

 
Citeşte şi:
 
Vitalie Bălan, debut în Liga Naţională cu BC Athletic Neptun, care a învins CSM Miercurea Ciuc (galerie foto)
 
În meciul cu CSM Miercurea Ciuc, BC Athletic Neptun Constanța joacă și pentru cei care luptă împotriva cancerului
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii