Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:28 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BC Athletic Constanța Alexandru Olteanu - „De-abia așteptam să jucăm din nou. Pauza a fost mult prea lungă”

ro

19 Nov, 2020 00:00 2823 Marime text
  • BC Athletic a susținut patru meciuri la turneul preliminar al Cupei României, Grupa B, de la Oradea.
  • Jucătorii de pe litoral au înregistrat o victorie și trei eșecuri.
  • Antrenorul principal Alexandru Olteanu a remarcat că, în meciurile cu echipele mai puternice, elevii săi nu au reușit să țină ritmul decât două sau trei sferturi.

Prima participare competițională a echipei masculine de baschet Athletic Constanța după lunga perioadă de pauză cauzată de pandemia de coronavirus a fost în Cupa României, în grupa B a turneului preliminar, care s-a disputat la Oradea.

Formația de pe litoral a disputat patru partide, înregistrând o victorie (în ultima confruntare) - scor 85-76, 46-29 la pauză, cu CSM VSKC Miercurea Ciuc - și trei eșecuri: 68-101 cu CSMU Craiova, 60-101 cu CSM CSU Oradea și 76-97 cu CSA Steaua București.

„Sunt foarte fericit că am reușit să câștigăm partida cu Miercurea Ciuc. Remarc atitudinea băieților în primul rând, au luptat 40 de minute. De altfel, în toate meciurile, chiar dacă până la ultima partidă am pierdut, au avut o atitudine corectă. Per ansamblu, a fost un turneu reușit, cu meciuri bune. Noi, din păcate, nu am reușit să ținem ritmul cu echipele mai puternice decât două sau trei sferturi, iar pentru următoarele meciuri dorim să atingem un nivel mai ridicat. Oricum, ne-am simțit minunat din nou la baschet. De-abia așteptam să revenim la meciuri după pauză, care a fost mult prea lungă. Nu s-a putut însă să ne întoarcem mai repede. Mă bucur că am reușit să jucăm și să ducem turneul la capăt, ceea ce e foarte important. Înseamnă că sportul și baschetul nu mor niciodată”, a declarat Alexandru Olteanu, antrenorul principal al BC Athletic.


Fiecare membru al echipei și-a făcut treaba”

La finele meciului cu CSM VSKC Miercurea Ciuc, baschetbalistul BC Athletic Cristian Mâinea a spus: „Am executat exact ce ne-a cerut antrenorul nostru, am încercat să ducem toate sistemele până la capăt. Fiecare membru al echipei și-a făcut treaba. Perioada de pauză a fost foarte dificilă. Pe parcursul verii, am încercat să mă antrenez cât mai mult. Au fost meciuri dificile pentru noi, am încercat să facem cel mai bun joc al nostru, ca să le facem față puternicelor adversare cu care ne-am confruntat. Au jucători foarte experimentați și ne-am pierdut după pauză”.

Sursa foto: Facebook (BC Athletic)


Citește și:

Cupa României BC Athletic Neptun Constanța, victorie cu CSM VSKC Miercurea Ciuc

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii