Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:58 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Baschet Duel pe podium între FCC Baschet UAV Arad și vicecampioana CSM Constanța, care a câștigat toate meciurile de până acum

ro

19 Jan, 2024 17:00 854 Marime text

 
  • CSM Constanța ocupă locul doi în clasament, iar FCC Baschet UAV Arad e pe trei, ambele echipe având același număr de puncte.
 
Echipa feminină de baschet CSM Constanța, vicecampioana României, susține sâmbătă, 20 ianuarie 2024, de la ora 18.00, meciul din etapa a zecea a Ligii Naționale, întâlnind în deplasare FCC Baschet UAV Arad.
 
Este o confruntare deosebit de importantă, între ocupantele locurilor doi (CSM Constanța) și trei (FCC Baschet UAV Arad) în clasament, ambele cu câte 16 puncte. Formația de pe litoral, care a câștigat toate cele opt partide de până acum, are însă un meci în minus. În nouă partide, echipa arădeană a înregistrat șapte victorii și două înfrângeri.  
 
Alexandru Olteanu„Aradul este o echipă puternică a campionatului nostru, are și jucătoare cu experiență, și jucătoare străine foarte bune. Deplasarea este lungă, eu sper să ne recuperăm din jucătoare până la ora meciului. La partida precedentă, cu CSU Olimpia Brașov, cred că am fost opt jucătoare valide, nouă cu junioara Macovei. Cu Arad e un meci foarte dificil și, fără să avem tot lotul la dispoziție, va fi foarte greu“, a declarat antrenorul principal al CSM Constanța, Alexandru Olteanu, după meciul cu CSU Olimpia Brașov.
 
„Nu sunt mulțumit deloc de sfertul trei“
 
Meciul cu CSU Olimpia Brașov i-a revenit CSM Constanța cu 97-78 (59-34), echipa oaspete reducând din diferența de pe tabelă pe final, când s-a apropiat la doar câteva posesii. Cu un final de meci mai inspirat, constănțencele au menținut diferența pe tabelă în ciuda unui sfert trei modest. „Până la urmă, am câștigat oarecum fără probleme, dar nu sunt mulțumit deloc de sfertul trei. Adversarele au crescut intensitatea în apărare, iar noi am răspuns exact cu contrariul, le-am lăsat să vină în meci, le-am dat foarte multe aruncări deschise, iar de acolo meciul cred că se putea complica“, a spus Alexandru Olteanu.
 
„Am văzut diferența și ne-am relaxat“
 
Gabriela Mărginean„Emoții privind rezultatul final nu cred că am avut, dar ne-am relaxat din nou. Am început bine, cum ar trebui să începem la fiecare meci, însă în a doua jumătate am văzut diferența și ne-am relaxat. Ne-a costat, dar noroc că ne-am revenit. CSM Constanța trebuie să lucreze și la mentalitate. Să sperăm că pas cu pas vom ajunge unde trebuie. A fost o atmosferă frumoasă la meci și le mulțumim suporterilor“, a spus și jucătoarea de la CSM Constanța Gabriela Mărginean.
 
„Tot timpul ne orientăm să creștem copiii Constanței“
 
Partida cu formația brașoveană a fost închisă de junioara Irina Macovei (16 ani), cu o aruncare reușită în ultima secundă! „O felicit pe această cale. Îmi place la ea că nu are frică. Sunt niște copii care muncesc destul de mult, și ea, și Amira Bou-Chedid, și Anisia Cain. Încet-încet, sperăm să le putem oferi minute anul acesta și mai ales anii următori, mai ales că sunt niște copii ai Constanței și știți bine că noi tot timpul ne orientăm să creștem copiii Constanței. E un plan extrem de important pentru echipa noastră. Asta vom face și în continuare. Din păcate, programul școlar e foarte aglomerat pentru ele“, a precizat Alexandru Olteanu. „Mă bucur enorm că a jucat și Irina și a dat coș, să simtă și ea cum e să joci la echipa mare. Are atitudine bună și sper să și-o mențină“, a spus și Gabriela Mărginean. 
  
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (CSM Constanța Baschet)
 
Citește și:

 
Baschet
CSM Constanța, victorie și cu CSU Olimpia Brașov. Parcurs perfect pentru vicecampioana României (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii