Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:34 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Baschet Club Athletic Constanța dă un jucător la Campionatul Mondial de Streetball 3 la 3 Under 18 (galeria foto)

ro

22 Jun, 2017 17:24 4126 Marime text
Baschet Club Athletic Constanța dă un jucător la Campionatul Mondial de Streetball 3 la 3 Under 18. Este vorba despre căpitanul echipei de juniori, Milos Cătălin. Jucătorul constănțean a fost selectat la lotul național 3 la 3. Imediat după terminarea sezonului alături de echipă de club, Cătălin a plecat în pregătire timp de o lună și jumătate în capitală, și a participat la trei turnee 3×3, marca Sport Arenă:  în Iași au obținut locul 1, în București au obținut locul 1 și în Suceava au obținut locul 2, dar la categoria mai mare, OPEN ( 18+). 

Campionatul Mondial U18 va avea loc în China. Competiția se va desfăsura în localitatea Chengdu în perioadă 28 iunie-2 iulie. Va fi primul concurs în afară tării pentru Cătălin. Pe langă constănțean, echipă natională mai este alcătuită din alți trei baschetbaliști: Alexandru Coconea, Victor Bogdan și Radu Petrescu. ” 

,, Este o onoare pentru mine această convocare la echipă națională de 3x3, dar în același mă obligă să muncesc mai mult și să dau totul pentru echipă mea. Sunt mândru că pot reprezenta România, dar și Constanța, în același timp, la un asemenea nivel. O să fie un Campionat Mondial foarte greu, dar eu cred că alături de colegii mei, putem face o figură frumoasă în China. Vreau să mulțumesc pe această cale tuturor celor care m-au susținut: aș începe cu familia mea, le mulțumesc pentru susținerea necondiționată, mulțumesc antrenorilor și team-manager-ului, și nu în ultimul rând vreau să le mulțumesc colegilor de echipă. Fără susținerea lor nu eram aici. “  - a declarat Milos Cătălin. 

 Olteanu Alexandru, antrenor Baschet Club Athletic Constanța a precizat:

"Mă bucur pentru Cătălin. Cu siguranță merită această convocare. A muncit foarte mult în acest sezon, s-a antrenat bine și a evoluat. De fapt, am observat un progres la toți componenții echipei, după ce anul trecut am evoluat în premieră în Ligă 1. “ 

Talpeș Andrei, team manager Baschet Club Athletic Constanța   declarat:

,, Sunt fericit pentru Cătălin. Iată că, așa cum am mai subliniat și în alte rânduri, proiectul ,, Baschet made în Constanța “ gândit și  implementat de către Baschet Club Athletic Constanța, are rezultate. Este un proiect solid, care pune accent pe tineri. Constanța a avut, are și va avea mereu copiii talentați la sport. Vreau să îl felicit și pe Alexandru Coconea, convocat alături de Cătălin la lotul României 3x3 pentru Campionatul Mondial U18, care este și el constănțean, și care și-a început carieră de jucător tot la Baschet Club Athletic Constanța. Mă bucură faptul că cei doi vor putea evolua din nou împreună, dar de această data sub tricolor. Le urez succes și le țin pumnii. Hai România! “ 
  

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii