Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:48 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

AS FCS Old-Boys 2017 Năvodari are în echipă, în Liga veteranilor, și un marcator în Champions League. Formația, cu planuri mari (GALERIE FOTO)

ro

05 May, 2022 00:00 4878 Marime text




 
  • În stagiunea 2022-2023 a întrecerii fotbalistice județene a veteranilor s-au înscris 22 de echipe.
  • Înființată pe 4 iulie 2017, AS FCS Old-Boys 2017 Năvodari se va afla acum la a treia participare în competiție, iar obiectivul echipei este unul înalt.
  • Pe lângă jucătorii vechi, mulți dintre ei foști fotbaliști foarte cunoscuți în fotbalul românesc, în lotul formației năvodărene sunt și câțiva jucători noi, și ei cu ștate vechi, inclusiv la Liga 1.
 
În curând va începe o nouă ediție, 2022-2023, a Ligii Județene de Fotbal Old-Boys, la start aliniindu-se 22 de echipe din întreg județul Constanța. Față de ultima stagiune, s-au alăturat și unele formații noi, iar un alt element de noutate este faptul că formațiile trebuie să aibă în lot acum doi jucători nelegitimați cu vârsta cuprinsă între 35 și 38 de ani, față de trei nelegitimați cu vârsta între 30 și 35 de ani, ca până acum.
 
Comisia de organizare este alcătuită din: președinte - Mihai Iacob - Hlihor, membri - Vasile Tranulea și Constantin Cănciulescu. Comisia de arbitri - Naum Dumitru. „Scopul acestei competiții a fost, este și va rămâne acela de a petrece timpul liber în mod util și plăcut între oameni, în perfectă stare de armonie și respect reciproc“, este mesajul organizatorilor. Vor participa următoarele echipe: FC Constanța (delegat, Viorel Mania), Săgeata Stejaru (Dimciu Anagnoste), CFR Municipal Constanța (Stelică Plamuți), Perla Murfatlar (Mircea Gheorghe), NGM Năvodari (Daniel Costea), CS Medgidia (Adi Isaică), Axiopolis Cernavodă (Adrian Slav), Ideal Cernavodă (George Constantin), Liga Ofițerilor (Marius Roșca), Lumina (Cozmin Lupu), FC Rapid Ovidiu (Cristi Giumba), CS Agigea (Bogdan Manolache), Voința Valu lui Traian (Viorel Covrig), FC Amicii Constanța (Adi Pașa), SNC Tomis Constanța (Sorin Bașturea), Voința Constanța (Vasile Tranulea), Victoria Cumpăna (Titi Carabulea), IMN Constanța (Romică Nicolai), Olimpia Apă-Canal (Nicu Dănilă), Litoral Corbu (Cozmin Ivdu), Victoria Techirghiol (Mihai Irofte) și AS FCS Old-Boys 2017 Năvodari (Cătălin Toader).   
 
Meciurile din primele două runde
 
Programul primelor două etape este următorul: 1 - Ideal Cernavodă - Săgeata Stejaru, Perla Murfatlar - CFR Municipal Constanța, CS Medgidia - Olimpia Apă-Canal, Voința Valu lui Traian - Victoria Cumpăna, NGM Năvodari - Axiopolis Cernavodă, CS Agigea - FC Amicii, FC Constanța - Rapid Ovidiu, Liga Ofițerilor - Victoria Techirghiol, SNC Tomis - Lumina, Litoral Corbu - IMN, Voința Constanța - AS FCS Old Boys 2017 Năvodari; 2 - Săgeata Stejaru - AS FCS Old Boys 2017 Năvodari, IMN - Voința Constanța, Lumina - Litoral Corbu, SNC Tomis - Techirghiol, FC Constanța - Liga Ofițerilor, FC Amicii - Ovidiu, Axiopolis Cernavodă - CS Agigea, Victoria Cumpăna - NGM Năvodari, Olimpia Apă-Canal - Valu lui Traian, CFR Municipal Constanța - Medgidia, Ideal Cernavodă - Perla Murfatlar.
 
În iulie, împlinește cinci ani
 
Înființată pe 4 iulie 2017, AS FCS Old-Boys 2017 Năvodari se va afla acum la a treia participare în competiție, iar obiectivul echipei vizează câștigarea campionatului. „Prima dată când am evoluat nu aveam foarte mulți jucători care au evoluat la ligile superioare. Am ocupat locul cinci, din 26 de formații. Ulterior, la a doua participare, din pricina pandemiei de coronavirus, returul de campionat nu s-a mai putut relua, în mai 2020. Astfel că a rămas ordinea din clasament de la finele turului, în care noi eram pe locul doi, la diferență de șase puncte față de liderul CS Agigea. În noul sezon, ne-am propus clasarea pe locul întâi. Încercăm să facem din nou o figură frumoasă. Pe lângă jucătorii vechi, mulți dintre ei foști fotbaliști foarte cunoscuți în fotbalul românesc, avem și câțiva băieți noi, și ei cu ștate vechi, inclusiv la Liga 1“, a declarat președintele AS AS FCS Old-Boys 2017 Năvodari, Cătălin Toader (fost fotbalist), care e și arbitru de fotbal (cu 27 de ani vechime).
 
Ioan Brici, decanul de vârstă
 
Au întărit echipa Stelian Carabaș (fost jucător la Farul Constanța, Steaua, FC Național și alte echipe din străinătate, ex-internațional și fotbalist cu meciuri în cupele europene), Lucian Mălăele (fost jucător la Pandurii Tg. Jiu, Extensiv Craiova sau Astra, în prezent antrenor de tehnică la Academia Hagi), Mimi Stoica (celebrul jucător de futsal), Laurențiu Gheorghe (fostul portar, care a jucat și la Farul) sau Cristian Mihăilă. În același timp, continuă la echipă jucători precum Ion Barbu (fostul căpitan al Farului), Dorel Zaharia, Ionuț Florea (foarte cunoscut și de la fotbal pe plajă, cu meciuri pentru România, și de la futsal), Costel Petre, Constantin Gechereanu, Nicolae Tudorici, Liviu Croitoru, Mihai Guliu, dar și Ioan Brici (la 61 de ani, decanul de vârstă al lotului). Fost fotbalist la Farul și la alte cluburi din județ, dar și la Steaua și la mai multe echipe din Liga 1, Dorel Zaharia are și el meciuri în cupele europene și e marcator în Champions League, cu Steaua - de două ori în preliminarii, o dată în grupe (acea reușită de pe terenul lui Arsenal Londra), dar a înscris și contra lui Atletico Madrid, în Cupa UEFA-Intertoto (pe când era la Gloria Bistrița).
 
Viorel Farcaș este manager sportiv
 
De pregătirea echipei se ocupă Viorel Farcaș (manager sportiv al AS AS FCS Old-Boys 2017 Năvodari), alături de Cătălin Ailiesei și Marian Ursache, iar vicepreședinte al asociației sportive este Sorin Nicolae. Dacă, până acum, formația și-a susținut meciurile de acasă la Săcele, de unde și denumirea AS FCS Old-Boys 2017 Săcele, din acest sezon al ligii, există două variante unde echipe să joace pe teren propriu - fie la Năvodari (pe terenul sintetic), fie la Poarta Albă (pe baza unei colaborări cu Știința Poarta Albă). „Relațiile cu cei de la Săcele rămân în continuare foarte bune, dar am decis să evoluăm pe alt teren acasă, întrucât suprafața de joc de la Săcele s-a degradat“, a mai spus Cătălin Toader.          
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
„Născuţi în aceeaşi zi cu o forţă a planetei“
Drapelul SUA, pe tortul de la aniversarea AS FCS Old-Boys 2017 (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii