Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:02 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Am arătat că ştim să ne şi apărăm“ Gică Hagi a remarcat jocul defensiv al FC Viitorul din victoria cu FC Botoşani

ro

29 Oct, 2018 00:00 1481 Marime text

FC Viitorul a realizat sâmbătă o victorie importantă în Liga 1, impunându-se cu 2-1 pe terenul echipei FC Botoşani, în etapa a 13-a a campionatului, ultima din turul sezonului regulat.
 
Golurile au fot marcate de Voduţ (67) şi Ianis Hagi (86), respectiv Trujic (90+4). FC Viitorul (manager tehnic, Gică Hagi) a jucat cu: V. Cojocaru - R. Boboc (77 Luchin), B. Ţîru, Mladen, de Nooijer - Artean, T. Băluţă, I. Vînă - I. Hagi, Drăguş (81 Achim), Houri (63 Voduţ). Echipa FC Botoşani (antrenor Costel Enache) a fost: Pap - Patache (80 Trujic), Miron, Burcă, Dumitraş - Oaidă (41 Florescu), Rodriguez - Golofca (69 Ongenda), Eniko, Frabrini - M. Roman.

Au stat bine în teren 

„Am obţinut o victorie importantă. Meciul a fost echilibrat. Ei au încercat să producă mult fotbal, dar noi am stat bine în teren. Trebuia să facem un joc defensiv foarte bun ca să aspirăm la ceva la Botoşani. Ştiam că vom avea un meci greu. Botoşani era în formă, echipă puternică, cu jucători foarte buni de la mijloc în sus, tehnică, viteză, pasează bine. În meciul cu Sepsi (n.r. pierdut cu 2-3 la Ovidiu), nu mi-a plăcut cum am evoluat în apărare. Acum a fost altfel în defensivă. Ofensiv, n-am fost noi, n-am jucat aşa cum trebuie, am avut puţine acţiuni, dar adversarul era redutabil. Am arătat însă că ştim să ne şi apărăm. La pauză, le-am zis că trebuie să continuăm pe linia defensivă din prima parte, dar că n-am jucat cum trebuie ofensiv, astfel că trebuie să pasăm mai mult. Pe mingi aeriene, Botoşani era mult mai puternică. Când am jucat pe jos, între linii, am început să arătăm fotbalul nostru obişnuit“, a declarat Gică Hagi.

Marţi, joacă în Cupă, la Iaşi 

În urma acestei victorii, FC Viitorul a ajuns la 22 de puncte, având şapte victorii, un egal şi cinci înfrângeri, golaveraj 16-15. Marţi, 30 octombrie, de la ora 21.45, în optimile de finală ale Cupei României, FC Viitorul va întâlni în deplasare Politehnica Iaşi. Următorul meci de campionat este programat duminică, 4 noiembrie, în fieful Dunării Călăraşi, în etapa 14-a din Liga 1, prima a returului sezonului regulat.

Băluţă, jucătorul numărul unu

Mihai Voduţ a înscris primul gol al meciului la numai patru minute după ce a intrat pe teren, din pasa lui Drăguş. Ulterior, acelaşi Voduţ a scos penalty-ul din care Ianis Hagi a făcut 2-0. „Mă bucur mult pentru Mihai şi Denis la acea fază, aveau nevoie de realizări. Nu putem decât să fim fericiţi. După părerea mea, jucătorul numărul unu astăzi (n.r. sâmbătă) în teren şi cred că nu greşesc, că încă mai citesc bine meciurile, a fost Băluţă. A jucat exact, bine, a recuperat multe mingi, a închis foarte bine decarul advers. A făcut ce trebuie şi ne-a ajutat foarte mult. Bineînţeles şi cuplul de fundaşi centrali a evoluat bine“, a mai spus Hagi.

Cadou pentru Ianis 

În urmă cu o săptămână, căpitanul FC Viitorul, Ianis Hagi, a împlinit 20 de ani, făcându-şi, cu golul de la Botoşani, un frumos cadou pentru ziua de naştere. „Dacă i-am făcut un cadou? El trebuie să-mi facă mie. Glumesc. Ne-am gândit să-i facem ceva frumos, că a împlinit o vârstă frumoasă. Îi vom face“, a spus Hagi, care a subliniat că decizia aducerii înapoi a lui Ianis de la Fiorentina a fost una bună. „El joacă fotbal, se simte bine, îi face plăcere, e cu noi. Vor veni şi oferte. Am făcut o alegere foarte bună că l-am adus de la Fiorentina“, a punctat „Regele“.

Echilibru transmis echipei 

În momentul de faţă, cei de la FC Viitorul nu se gândesc la titlu. „Toate echipele sunt aproape acolo sus, depinzi de anumite conjuncturi şi rezultate, victorii. Noi trebuie să câştigăm puncte multe. După aceea, vom vedea. În momentul de faţă, nu are rost să vorbim de acest lucru. Am multă experienţă şi trebuie să fiu echilibrat şi să transmit asta echipei“, a spus Gică Hagi.
 
Sursa foto: FC Viitorul

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii