Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:58 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alin Artimon vrea să îl bată pe Aurel Şunda Ştiţi care este legătura dintre FC Farul şi o buburuză?

ro

30 Nov, 2012 02:28 2631 Marime text

09Farul-antrenorAlinArtimon.jpgComparaţia a fost făcută de antrenorul echipei constănţene şi vizează numărul mic de puncte din clasament

FC Farul speră să tranşeze în favoarea sa derby-ul local cu Săgeata, care se joacă mâine, de la ora 11.00, la Năvodari, în etapa a 15-a a Ligii a 2-a, seria întâi.

Deşi între formaţia constănţeană şi Săgeata e o distanţă mare în clasament, de opt locuri (13 - 5) şi 13 puncte (6 - 19), „marinarii" speră să câştige meciul. „În această săptămână, am încercat să mai reglăm din probleme, la antrenamente. Trebuie să ne mai plătim din datorii, pentru că am rămas datori, în special patronului, care ne-a asigurat condiţii, iar noi nu am răspuns cu aceeaşi monedă. Avem puncte cât are o buburuză pe ea. Sperăm să reuşim să câştigăm partida cu Săgeata. Cu o victorie nu ne-am salva sezonul, dar am reduce pasivul de la adevăr la -6. Sigur, e rău şi aşa, dar e mai bine decât -9. În acest tur de campionat am lăsat o impresie modestă, asta ca să fiu delicat în exprimare. Pauza competiţională va fi agitată, prin prisma iernării pe ultimul loc", a arătat antrenorul principal al FC Farul, Alin Artimon.

Tehnicianul constănţean consideră că Săgeata e un adversar puternic, cu aspiraţii la promovare, însă „marinarii" au speranţe la un rezultat bun, având în vedere jocul precedent, de pe terenul lui CF Brăila, când, deşi au pierdut cu 0-2, au avut multe ocazii. „În fieful unei echipe care trage la Liga 1, raportul situaţiilor de gol a fost net în favoarea noastră. Am ratat de şase ori. Brăila a intrat în trei rânduri în careul nostru şi ne-a dat două goluri. Nu am mai fost penibili, precum în partidele cu Dinamo II sau Chindia, însă ce folos dacă, oricum am juca, prost sau bine, tot nu adunăm puncte. Contra Săgeţii, ne trebuie maturitate, sânge rece în faţa porţii şi şansă. Sunt convins că, fiind multe ambiţii locale în această partidă, diferenţa de valoare în favoarea Săgeţii se va anula", a mai spus Artimon.

Vestiarul şi-a creat anticorpi şi reacţionează

Principalul constănţean recunoaşte că Săgeata e favorita partidei, întrucât joacă acasă, iar situaţia din sânul lotului e alta (năvodărenii sunt mai liniştiţi, prin prisma punctelor din clasament şi a atmosferei bune). Când spune că sâmbătă va trage la trei puncte, Alin Artimon se bazează pe dorinţa elevilor săi de a arăta că nu sunt „fotbalişti de şase puncte". „În acest moment, vestiarul şi-a dezvoltat anticorpi şi a învăţat să reacţioneze. Este egalitate între jucători, ceea ce unora nu le convine, de aceea tot transmit că sunt probleme. Mai bine să-şi vadă dracului de treabă. Toţi suntem de vină că s-a ajuns aici. S-au comis erori de la cap la coadă. Însă, în acest moment, trebuie găsite soluţii, nu vinovaţi. Este important să gestionăm bine această ultimă etapă", a spus Artimon.

Pe Nicola îl doare o unghie, Chiţu e supărat de o bătătură

Sâmbătă, antrenorul Farului se va duela de pe banca tehnică cu Aurel Şunda, principalul Săgeţii. Cei doi au o relaţia specială. „L-am respectat şi îl voi respecta în continuare, indiferent de joc. Este timişorean de-al meu. Am avut şi plăcerea de a-l avea antrenor. Am învăţat multe de la el. Dar, ca să-i arăt că-l respect, îmi doresc foarte tare să câştig", a punctat Artimon. Farul are mai multe probleme de lot pentru meciul de mâine. Ţabără este suspendat, iar Bârlădeanu, M. Matei, B. Nicola şi Chiţu se confruntă cu probleme medicale şi nu s-au antrenat mai deloc în această săptămână. Bârlădeanu acuză dureri la muşchii inghinali, Matei are probleme musculare, Berti suferă de la o unghie, iar lui Chiţu îi dă bătăi de cap o bătătură, de care trage de vreo doi ani. „Sper ca până sâmbătă să refacem cât mai mulţi dintre ei, dacă nu, asta e, să mai strângă şi ei din dinţi încă o dată", a spus Artimon.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii