Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:13 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alături de „Rege”, la petrecere au dansat Gică Popescu, Balint şi Belodedici Nuntă de vis în familia lui Gică Hagi. Ianis a furat mireasa (galerie foto + video)

ro

31 Oct, 2013 00:00 15625 Marime text
Bucurie maximă pentru cel mai bun fotbalist din istoria României, pentru rudele sale şi pentru cei de la Academia Hagi. S-a căsătorit un nepot al „Regelui”, care este şi antrenor.
 
Nuntă aromână ca în poveşti în lumea fotbalului din Constanţa. Constantin Fălină, tehnician la Academia Hagi şi nepot al lui Gică Hagi, şi-a unit destinele cu Elena-Georgiana Damcaliu. Aproape 550 de persoane au venit să îi ureze Casă de Piatră frumoasei perechi şi să le fie alături celor doi tineri în acest moment plin de emoţie din viaţa lor.
 
Constănţeanul Constantin Fălină nu va uita niciodată luna octombrie a acestui an, una în care a sărbătorit două evenimente fericite. Întâi, pe 2 octombrie, a împlinit 27 de ani, iar la finalul lunii a avut nunta. Pe 26 decembrie 2012, Costa şi Elena-Georgiana s-au logodit, iar în vara acestui an au scos actele la Starea Civilă. Ultimii paşi au fost cununia religioasă (care a avut loc la Biserica Sfinţii Constantin şi Elena) şi evenimentul cel mai aşteptat - petrecerea, desfăşurată la Restaurantul „Diplomatic” din Constanţa. La ieşirea din biserică, mirii, naşii (George şi Maria Dămăşaru) şi cavalerul şi domnişoara de onoare au păşit pe un covor roşu, iar un stol de porumbei albi i-au însoţit pe tinerii miri în primii lor paşi către o nouă viaţă, ca simbol al iubirii şi al speranţei, calităţile de bază ale unei relaţii de durată. Constantin şi soţia sa alcătuiesc un cuplu de pus în ramă. Sunt făcuţi unul pentru altul, iar invitaţii de la cununia lor au aşteptat cu sufletul la gură să dănţuiască la nuntă. Printre nuntaşi, oameni de marcă din fotbalul românesc. Numărul unu pe listă, Gică Hagi, unchiul lui Costa (una dintre cele două surori ale „Regelui”, Elena, este mama mirelui). Hagi a avut alături şi alte glorii ale României, precum Gică Popescu, Miodrag Belodedici sau Gabi Balint. Nu au lipsit nici Sandu Terheş (fost jucător al Sportului Studenţesc) sau Silviu Bogdan, fost arbitru şi actual preşedinte al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Dolj. Plus toţi cei de la Academia Hagi, rude, prieteni sau apropiaţi ai mirelui şi miresei, din Constanţa sau din ţară. În total, 520 de persoane, care s-au distrat de minune. „A fost o nuntă tradiţională, extrem de reuşită, cu multe hore. Lumea fotbalului a fost reprezentată consistent”, a spus Paul Peniu, preşedintele Academiei de Fotbal „Gheorghe Hagi”. Dintre oficialii constănţeni au mai fost prezenţi vicepreşedintele FC Farul, Mihai Terzi, sau antrenorul Constantin Gache. „Casă de Piatră, Costa, să fiţi fericiţi!”, a urat şi antrenorul Dan Rădulescu. „Casă de Piatră şi copii fotbalişti!”, a fost mesajul Loredanei Tănasă.
 
Ce a cântat pentru a-şi recupera mireasa
 
La nuntă, frumoasa mireasă, în vârstă de 23 de ani, a picat în mâinile hoţilor, iar mirele a negociat cu o gaşcă mare de răpitori, în fruntea cărora s-a aflat nimeni altul decât fiul lui Gică Hagi, Ianis (15 ani), vărul lui ginerică. „Au furat mireasa la 5-10 minute după tort. Până am dat eu noroc cu invitaţii, Elena-Georgiana dispăruse, căzând pradă unui grup format din mai mulţi prieteni de-ai mei, conduşi de Ianis. Acesta a avut în timpul zilei meci cu juniorii, la Rm. Sărat, dar a ajuns şi la nuntă. Pentru a-mi recupera mireasa, a trebuit să îndeplinesc mai multe cerinţe, printre care şi să cânt melodia dedicată lui Gică Hagi, «Unu-i Gică Hagi». Bineînţeles că m-am descurcat”, a declarat Costa. Miercurea viitoare, tinerii căsătoriţi vor pleca în luna de miere, urmând a petrece o săptămână de vis în Republica Dominicană.
 
Elevii săi au venit cu câte un trandafir roşu
 
Mirele i-a avut alături la nuntă şi pe jucătorii de la cele două grupe pe care le antrenează, copiii născuţi în anul 2002. Una dintre serii a venit la biserică, cealaltă i-a urat Casă de Piatră profesorului lor la restaurant, la masa mare, unde fiecare dintre copii a avut câte un trandafir roşu. „A fost un moment emoţionant să-i am lângă mine pe băieţi”, a spus Constantin Fălină. Din prima grupă (Academia Hagi) fac parte Darius Grosu, Dan Neicu, Daniel Bârzu, Sabin Stănciulescu, Louis Munteanu, Daniel Bileca, Alexi Pitu, George Dămăşaru, Eduard Pena, Constantin Grameni, Robert Voicu, Laurenţiu Dumitru, Tanasis Papazou şi Robert Mustacă. La FC Viitorul activează Andrei Culcea, Ştefan Marin, Matei Şerban, Nicolas Goane, Emre Abdul-Veli, Dima Uzun, Alexandru Drop, Mădălin Huştea, Angel Fodor, Ionel Niculae şi Cristian Bosoancă.
 
A dat două goluri în finala mică
 
Constantin Fălină este un fost fotbalist. A jucat fundaş dreapta şi a făcut junioratul la FC Farul, la grupa 1986 pregătită de Constantin Mareş, una foarte bună pe atunci, care, printre altele, a ocupat, doi ani la rând (1998 - la Iaşi, 1999 - la Constanţa), locul trei pe ţară la „Cupa Speranţelor - Memorialul Gheorghe Ola”. La ediţia de la Constanţa, Farul a învins cu 6-2 (3-0) UTA în meciul pentru medaliile de bronz, partidă în care Costa a înscris de două ori, iar celelalte patru reuşite i-au aparţinut lui Mircea Gheorghiu. Pe lângă cei doi, în lotul micilor „marinari” de la acel meci s-au mai aflat Iancu Adam, Daniel Olteanu - portari; Cosmin Ciocârlan, Ionuţ Durbac, Sorin Apostoae, Adrian Grigoriu, Dimciu Saricu, Lucian Chirilă, Tănase Tasenţe şi Ştefănuţ Tudorache. Pe lângă juniorii Farului, Costel Fălină a mai evoluat la Portul Constanţa şi la Midia Năvodari, după care, la 22 de ani, a făcut şcoala de antrenori, iar din 2009 activează la Academia Hagi, de la înfiinţarea acesteia. Tot de atunci antrenează şi grupa 2002, preluând copiii pe când aceştia aveau 7 ani. A ocupat cu ei locul cinci pe ţară, în 2010, la Tg. Neamţ, iar acum se pregăteşte de fazele superioare ale Cupei Hagi Danone, care va avea turneul final la Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii