Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:20 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Admirată la nunta fiului unuia dintre cei mai căutaţi medici dentişti din „Ţara Sfântă” Prinţesa Constanţei a făcut senzaţie în Israel (galerie foto)

ro

03 Sep, 2013 00:00 14210 Marime text
Fosta atletă Corina Corolevschi a participat, alături de tatăl ei, la un eveniment fericit din viaţa unor prieteni de familie

Renumită în Constanţa pentru frumuseţea ei şi pentru succesul pe care îl are în viaţă, tânăra de 24 de ani a avut bucuria de a-i fi alături israelianului Aviv Shraga în fericitul şi emoţionantul moment în care acesta şi-a unit destinele cu Noga Simon.

Familia constănţeană Corolevschi are o strânsă relaţie de prietenie cu o familie din Israel, cea a lui Midian Shraga, partener de afaceri al lui Constantin Corolevschi. Prieteni buni sunt atât capii celor două familii, soţiile acestora, cât şi copiii lor. Astfel că, în momentul în care au demarat pregătirile de nuntă, Aviv, băiatul cel mare al lui Midian, i-a pus printre primii pe lista de invitaţi pe prietenii de la Constanţa. La nuntă au mers Constantin Corolevschi şi Corina, fiica sa cea frumoasă, fostă atletă de performanţă (campioană balcanică şi multiplă campioană naţională). Familia Corolevschi are o situaţie financiară deosebită, astfel că tânăra Corina, stabilită în Bucureşti, conduce un bolid de lux „Bentley”. Spirit activ, domnişoara este însă pe picioarele ei, având o firmă, absolvind trei facultăţi şi fiind mereu pe drumuri între Bucureşti, Constanţa şi Piteşti, acolo unde îşi derulează afacerile. „A fost o nuntă foarte frumoasă, desfăşurată într-un local şi într-un peisaj de vis. În Israel, cununiile se ţin după alte reguli şi obiceiuri faţă de nunţile de la noi. A fost ceva diferit, însă, chiar şi aşa, ne-a plăcut mult. Au fost peste 600 de invitaţi. Mirele şi mireasa au întreţinut atmosfera şi s-au ocupat îndeaproape de nuntaşi. Ceremonialurile şi petrecerea s-au desfăşurat într-o zi de luni, aşa cum e în Israel, şi au durat puţin, între orele 21.00 şi 02.00. Potrivit obiceiurilor din Ţara Sfântă, tinerii căsătoriţi nu au avut naşi, mireasa nu a fost furată şi nici nu a aruncat buchetul. Pentru cineva din afara ţării, viaţa israelienilor e complicată, din punctul de vedere al regulilor, dar foarte frumoasă. Şi mâncarea este excelentă. La petrecere, tradiţionalul humus a făcut toţi banii”, a declarat Corina Corolevschi, una dintre prezenţele feminine îndelung admirate la nuntă. Evenimentul s-a petrecut la Beersheba, o aşezare aflată în apropierea cartierului rezidenţial Lehavim, care este amplasat la 100 km de Tel-Aviv şi la 80 km de Ierusalim.

A  învăţat limba ebraică în două săptămâni

Fiind buni prieteni, Corina şi copiii lui Midian Shraga se vizitează des, în fiecare an. Constănţeanca a fost de multe ori până acum în Israel, iar pe tinerii Shraga ultimul Paşte i-a găsit în România. Midian Shraga a plecat în Israel din România, din Bacău, în urmă cu vreo 30 de ani. Nu ştia limba ebraică, însă a reuşit să o înveţe în timp record, în numai două săptămâni. Actualmente, este unul dintre cei mai căutaţi medici dentişti din Israel, dar are afaceri şi în domeniul imobiliar, în toată lumea, de care se ocupă atât el, cât şi fiii săi. Midian este căsătorit cu o indiancă la origine şi la fel a procedat şi fiul cel mare, Aviv (26 de ani). Al doilea copil, în ordinea vârstei, este un băiat, Yoni (25 de ani), iar fata, Gal (19 ani), încheie lista. Aceasta din urmă tocmai ce a terminat serviciul militar (obligatoriu în Israel şi pentru femei), iar acum s-a dedicat studiilor. Soţia lui Midian nu vorbeşte limba română, doar rupe câteva cuvinte, însă înţelege cam tot ce se spune. „Am fost plăcut impresionată de cât de mulţi invitaţi vorbeau limba română la nuntă, cam jumătate dintre ei. Români plecaţi de mulţi ani din ţară, care se ştiu îndeaproape cu socrul mare. Nici nu e de mirare, întrucât acesta este un nume cunoscut în Israel. Cu ocazia fericitului eveniment, eu am petrecut aproape o săptămână în Ţara Sfântă. Am fost şi la Ierusalim (de unde am achiziţionat lucruri sfinţite pentru prietenii din ţară), şi la Tel-Aviv (unde s-a desfăşurat petrecerea burlacilor), dar am făcut şi plajă. Am prins zile toride, cu 40 de grade Celsius”, a mai spus Corina. Aceste temperaturi ridicate nu sunt însă de mirare în acea zonă, Lehavim aflându-se în nordul deşertului Negev.

„Bentley”-ul a fost bolnav

Graţie limuzinei pe care o conduce, Corinei i se spunea la Constanţa şi „atleta cu Bentley”. Chiar dacă bolidul are consum foarte mare, fiind costisitor din punctul de vedere al întreţinerii şi al asigurărilor, campioana nu vrea să se despartă de el. A petrecut mult timp la volanul limuzinei şi i-a intrat la suflet. Însă, aproape toată vara, Corina s-a deplasat cu o altă maşină, „Bentley”-ul stând mai mult prin service-uri. „Avea ceva la motor, tremura şi mi-a fost frică, la ce putere are. A durat până l-au reparat mecanicii, întrucât nu găseau piesele”, a spus constănţeanca. Atrasă mereu de inedit şi de necunoscut, tânăra Corolevschi a absolvit trei facultăţi, „Litere”, „Turism” şi „Educaţie Fizică”, iar recent a încheiat un master în limba engleză, în comunicare de afaceri. Are la activ şi un curs de televiziune, urmat la Şcoala „Tudor Vornicu” din Bucureşti. Pe perioada practicii, a fost reporter la Realitatea TV, dar nu a urmat televiziunea în carieră. Îi place foarte mult şi să călătorească, SUA şi Franţa fiind ţările unde adoră să-şi petreacă zilele aniversare, Corina fiind născută pe 4 iulie, de Ziua Naţională a Americii. Constănţeanca a atins şi destinaţii exotice precum Bahamas, Bora Bora, Cancun, Mauritius, iar Israelul este şi el unul dintre statele favorite.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • EU 08 Sep, 2013 03:07 Nu am auzit de ea in C-ta si nu ma interesaeza persoana ei....apropo stimata redactie,care este legatura voastra cu ea de faceti atata reclama...mie nu mi se pare o mare frumosete ...multe fete ii dau clasa dar poate ca nu sunt la fel de instarite ca sa le faca cineva reclama