Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:38 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„A făcut un meci extraordinar“ În victoria FC Viitorul cu FC Hermannstadt, Gică Hagi a remarcat un elev de-al său în mod deosebit (galerie foto)

ro

19 Sep, 2018 00:00 1770 Marime text
Cele două victorii la rând în Liga 1, 1-0 la Ovidiu cu FC Hermannstadt şi 2-1 la Cluj contra campioanei CFR, au urcat FC Viitorul pe poziţie de play-off în clasament.
 
Jucătorii lui Hagi se află acum pe locul şase, cu 13 puncte, dar la egalitate cu ocupanta poziţiei a cincea, CFR Cluj, şi la două lungimi în spatele liderului, FCSB! Echipa de pe litoral a început meciul cu FC Hermannstadt cu şapte jucători crescuţi şi formaţi la Academia Gheorghe Hagi, dintre care patru au fost sub 20 de ani: Ianis Hagi, Băluţă, Drăguş şi Măţan. „Sunt fericit că am câştigat. Ne doream cele trei puncte, care sunt foarte importante pentru noi. Ele ne aduc încredere şi curaj. Mă bucur că am fost serioşi, că am încercat să ne facem jocul nostru şi să ne impunem, să atacăm poziţional foarte mult şi să desfacem adversarul. Am avut momente bune şi am reacţionat bine pe mingile pierdute. Chiar dacă evoluţia unuia sau a altuia dintre ai noştri nu a fost, individual, la nivelul cel mai înalt, ca echipă am încercat şi am făcut ce trebuia. Mi-a fost greu, am avut mulţi jucători la loturile naţionale, iar unii dintre cei rămaşi nu au multe minute jucate. Trebuia să folosesc echipa care a evoluat la Cluj, întrucât mi-a plăcut cum a jucat. Uşor-uşor, creştem. Vor veni iar meciuri multe, începe şi Cupa României. Astfel că vom avea nevoie de toţi jucătorii. Majoritatea arată mai bine. Sunt mulţumit de ei, cum se antrenează“, a declarat Gică Hagi, managerul tehnic al FC Viitorul.
 

Mijlocaşii, cei mai echilibraţi

 
„Regele“ a spus că, în timpul partidei, echipa sa a avut răbdare, a fost solidă şi puternică. „FC Hermannstadt e o echipă omogenă, foarte disciplinată, care ştie să atace şi poziţional, şi rapid, dar e bună şi la faze fixe. Recunosc, mi-era teamă, în ghilimele. Trebuia să-i desfacem şi să avem o tranziţie negativă foarte bună, ca să nu le dăm şansa contraatacului. Am avut ocaziile noastre şi puteam să mai marcăm. În dimineaţa meciului, am vorbit cu jucătorii pe compartimente. Le-am spus mijlocaşilor că ei sunt jucătorii cei mai buni pe tranziţie, cei mai echilibraţi, cei mai buni la minte“, a arătat Hagi.
 

Băluţă s-a întors schimbat de la lot

 
Managerul tehnic al fostei campioane a României l-a remarcat în mod deosebit în partida cu echipa sibiană pe mijlocaşul Tudor Băluţă. „A făcut un meci extraordinar. A venit de la lot incredibil, schimbat faţă de cum era până să onoreze convocarea, mult mai proaspăt, a arătat mult mai bine. Chiar le-am zis antrenorilor: «Ce le-o fi făcut la lot, că Băluţă arată foarte bine». M-am bucurat tare şi s-a văzut în teren. Băluţă a fost printre cei mai buni, dacă nu cel mai bun. El şi Ianis au fost jucători foarte importanţi cu FC Hermannstadt. Oamenii care au intrat pe parcursul meciului au făcut-o bine, şi Artean, şi Ciobanu, ne-au ajutat mult. Ca şi la Cluj. E important ca cei care vin de pe bancă să aducă prospeţime echipei“, a declarat Gică Hagi.
 

„Ianis îşi cunoaşte soarta“  

 
Cel mai mare jucător din istoria fotbalului românesc a vorbit şi despre Denis Drăguş, Alexandru Măţan şi Ianis Hagi, tripleta din atacul FC Viitorul. „E greu pentru Drăguş să joace titular la echipa naţională mare a României, iar în câteva zile să fie iar proaspăt mental, fizic şi tehnic, la nivelul cel mai înalt. Dar a încercat a vrut. Nu sunt supărat pe Măţan, dar trebuie să fie mult mai concret. Am vorbit cu el. Vor veni şi realizările sale. E o trecere importantă de la juniori la echipa mare. Sunt jucătorii noştri talentaţi, cu care vom merge până la capăt. De când a venit, Ianis îşi cunoaşte soarta, trebuie să fie decisiv. Are personalitatea şi presiunea numărului 10, care întotdeauna trebuie să ajute în momentele grele. Arată din ce în ce mai bine fizic, munceşte, aleargă şi rezistă. Ştie foarte mult fotbal, iar acum e foarte bine şi din punct de vedere fizic“, a spus Hagi.
 

Amir Natkho, în lot

 
În lotul de 18 al FC Viitorul cu FC Hermannstadt a figurat şi mijlocaşul rus Amir Natkho (22 de ani), transferat de echipa constănţeană la începutul lunii trecute. „A fost pentru prima dată în lot: Arată mai bine, mi-a părut rău că nu am l-am putut băga, însă echipa avea nevoie de Artean, care să fie mai puternic în mijloc. Îi va veni şi lui timpul“, a precizat Hagi. Natcho a fost legitimate înainte de FC Viitorul la campioana Rusiei, Lokomotiv Moscova. În cariera sa a mai evoluat pentru Krasnodar şi TSKA Moscova, iar în sezonul 2014-2015 a jucat pentru FC Barcelona B. 
 

Au spirit de câştigători

 
La FC Viitorul, se pare să se repetă scenariul din sezoanele precedente, când, după un start greoi de campionat, dat de schimbările de efectiv şi de programul încărcat (campionat - cupe europene), echipa şi-a revenit apoi şi a obţinut rezultate însemnate. „Să sperăm că se vor lega victoriile. Să dea Domnul să fie ca până acum, în stagiunile anterioare, când, după un început mai greu de campionat, pe parcurs ne-am revenit. Va fi greu oricum. În fotbal, ca şi în viaţă, tot ce ai făcut ieri nu mai e valabil astăzi. În fiecare zi trebuie să o iei de la capăt. Ieşi din nou pe scenă şi trebuie să demonstrezi iar că eşti bun. Joci cu suporteri, media te vede şi întotdeauna trebuie să fii motivat şi pregătit. Mereu trebuie să avem spiritul de a câştiga. O dată va ieşi, o dată nu, dar important e să ai spiritul, iar noi îl avem“, a arătat Hagi.
 
Sursa foto: Facebook (FC Viitorul)
 
Citeşte şi:
 
Ianis Hagi i-a adus FC Viitorul victoria în meciul cu FC Hermannstadt. Fosta campioană, pe loc de play-off


Mijlocașul rus Amir Natkho, noua achiziție a FC Viitorul. La ce echipe a mai evoluat fotbalistul
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii