Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:53 20 10 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

16 jucători de la Tomitanii, convocaţi la Naţionale Rugbyştii lui Cristian Cojocaru, dublu impact cu Dinamo, la Constanţa (galerie foto)

ro

12 Oct, 2016 00:00 4163 Marime text
Tinerii rugbyşti ai clubului Tomitanii Constanţa evoluează pe multe fronturi în competiţiile din România, atât la juniori, cât şi la seniori.

Tomitanii sunt angrenaţi în campionatele de juniori Under-17, Under-18, Under-19 şi Under-20, dar şi în Divizia A de seniori. La U-17 şi U-19, întrecerile sunt de rugby în 10. Juniorii care evoluează la seniori se descurcă foarte bine, ocupând locul doi în clasament, după trei meciuri, iar în următoarea partidă din al treilea eşalon al rugby-ului românesc întâlnesc la Constanţa echipa Dinamo Bucureşti, rezultatul meciului urmând a conta în două campionate.
Ultima victorie a unei echipe a clubului Tomitanii Constanţa a fost cea din campionatul U-18, zona Muntenia, jucătorii pregătiţi de Cristian Cojocaru învingând pe teren propriu CN AV Bucureşti cu 27-5 (20-0). Reuşitele constănţene au purtat semnătura rugbyştilor Laurenţiu Pocovnicu (un eseu, două transformări şi o lovitură de pedeapsă), Ion Cotiujanu, Florian Ciocoiu şi Cosmin Bălan (câte un eseu). Meciul a contat pentru etapa a doua a întrecerii, disputa din prima rundă, acasă cu Olimpia Bucureşti, fiind reprogramată pe 4 decembrie, de la ora 13.00. În continuare, Tomitanii vor mai întâlni Stejarul Buzău (în deplasare, pe 29 octombrie, de la ora 14.00), CT Dinicu Golescu (acasă, pe 9 noiembrie, de la ora 13.00) şi RC Griviţa (în deplasare, pe 27 noiembrie, de la ora 13.00). Echipa constănţeană este una nou alcătuită, din jucători născuţi în 1999 de la LPS „Nicolae Rotaru“ Constanţa şi din rugbyşti născuţi în anul 2000 de la Tomitanii.

Dinamo II a înlocuit CSRTM Callatis Mangalia

Pe 30 octombrie, stadionul „Mihai Naca“ din Constanţa va găzdui partida Tomitanii - Dinamo Bucureşti U-20, al cărei rezultat va conta atât pentru campionatul U-20, cât şi pentru Divizia A de seniori, unde formaţia Dinamo II a înlocuit CSRTM Callatis Mangalia, retrasă din competiţie. Cum s-ar zice, Tomitanii - Dinamo, un meci cu dublu impact. Din formaţia Tomitanilor, multiplă campioană a României şi medaliată (la nivel juvenil), fac parte numai juniori (născuţii în anii 1997 şi 1998), care evoluează pe două fronturi, în Divizia A de seniori şi în Campionatul Naţional al categoriei lor de vârstă (Under-20), în care, în stagiunea trecută, s-au clasat pe locul trei.

„Contra seniorilor, băieţii au evoluţii încurajatoare“

În întrecerea seniorilor, constănţenii au un parcurs foarte bun până acum, înregistrând două victorii (36-26 la Constanţa cu Sportul Studenţesc, medaliata cu bronz a ediţiei trecute, şi 64-18 în deplasare cu CSM Sibiu). La debut, Tomitanii au cedat cu 15-24 pe terenul campioanei en-titre, RC Griviţa Bucureşti, dar au condus cu 15-7 până în minutul 60! „Contra seniorilor, băieţii au evoluţii încurajatoare. E un lucru benefic şi dătător de speranţe pentru la anul“, a declarat antrenorul Cristian Cojocaru. După trei runde, clasamentul este următorul: 1. Dinamo II - 10p, 2. Tomitanii - 10p, 3. RC Griviţa - 9p (din două meciuri), 4. Sportul Studenţesc - 1p, 5. CSM Sibiu - 0p (din două partide).

Turnee de rugby în 10 la Constanţa

În perioada următoare, la Constanţa se vor desfăşura şi meciurile a două turnee de rugby în 10, la U-17 (pe 16 octombrie) şi la U-19 (pe 23 octombrie). Tomitanii sunt în competiţie la ambele secţiuni, cu jucători născuţi în anii 2000 şi 2001 (la U-17) şi cu jucători născuţi în 1998 şi 1999 (la U-19). Până la finele anului, se vor derula trei turnee, cel de acum din octombrie şi alte două, în noiembrie şi decembrie. Întrecerea continuă în primăvara anului viitor, iar la final se vor desemna campioana naţională şi celelalte ocupante ale podiumului. „Obiectivul nostru e să ne clasăm în primele trei locuri pe ţară“, a declarat antrenorul Cristian Cojocaru. Meciurile turneelor de la Constanţa, de pe 16 şi 23 octombrie, vor fi găzduite de stadionul „Mihai Naca”. La U-17 Tomitanii sunt în grupă cu echipele din Bârlad şi Paşcani.

Cantonamente la Snagov şi Bârlad

În acest moment, clubul Tomitanii Constanţa are 16 jucători prezenţi la acţiuni ale loturilor naţionale. 11 dintre ei onorează convocarea de la lotul U-20, care se pregăteşte la Snagov, până pe 23 octombrie, pentru Campionatul European din 2017: Enghin Sali, Andrei Creţu - pilieri; Adrian Ţală - trăgător;Andrei Chiru - linia a II-a; Alexandru Alexe - linia a III-a; Mădălin Mihalache - mijlocaş la grămadă; Razvan Lolea - mijlocaş la deschidere; Ştefan Cucoş, Tiberiu Oţelea - centri; Adrian Părăleşte - aripă; Dragoş Burlacu - fundaş sau mijlocaş la grămadă. La Snagov se află în cantonament şi lotul U-18 al României, care se antrenează tot pentru Campionatul European. La această selecţionată, Tomitanii îi au pe Florian Ciocoiu şi Mihai Pocovnicu. Iar la reprezentativa U-17, care efectuează în această perioadă un stagiu la Bârlad, reprezentanţii grupării de pe litoral sunt Cosmin Bălan, Răzvan Duţu şi Ştefan Popa.

Ti-a placut articolul?

Comentarii