Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:56 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Internaţională a Mediului Rompetrol Rafinare pune accentul pe importanţa protejării mediului înconjurător (galerie foto)

ro

06 Jun, 2014 00:00 2267 Marime text
Acţiunile de conştientizare a necesităţii măsurilor de protecţie a naturii, organizate cu ocazia Zilei Internaţionale a Mediului, din 5 iunie, au devenit deja o tradiţie pentru cea mai modernă rafinărie din ţară, Petromidia, operată de compania Rompetrol Rafinare. Peste 130 de voluntari din cadrul platformei Petromidia şi al grupului Bucureşti au organizat o campanie de conştientizare a acţiunilor pozitive pe care le pot întreprinde în vederea protejării mediului înconjurător.

„Este important să înţelegem ce trebuie şi, mai ales, ce putem noi să facem pentru mediul înconjurător, şi nu ce poate face mediul pentru noi. De aceea, Rompetrol, în ultimii şase ani, a realizat investiţii de peste 600 de milioane de dolari în tehnologia de mediu pentru platforma Petromidia. Totodată, continuăm şi campania de responsabilitate socială «Împreună pentru fiecare», în cadrul căreia, în ultimii cinci ani, am realizat peste 80 de proiecte de responsabilizare socială, pentru mediul înconjurător şi pentru sănătate.

În aceste campanii au existat peste 300.000 de beneficiari şi investiţi de peste un milion de dolari“, a declarat directorul general Rompetrol Rafinare, Sorin Graure.
Acţiunile dedicate mediului au debutat cu prezentarea angajaţilor participanţi şi a cuvintelor care îi caracterizează. Astfel că „perseverenţa“, „ambiţia“, „corectitudinea“, „determinarea“, „responsabilitatea“ şi „grija pentru mediu“ au fost cuvintele-cheie ale evenimentului care a avut loc ieri. Au urmat, apoi, asamblarea unui puzzle uriaş, format din 1000 de piese, precum şi un concurs interactiv dedicat angajaţilor. Toate acestea au avut ca scop promovarea importanţei protejării mediului înconjurător. „Această acţiune înseamnă, în primul rând, realizarea unui puzzle uriaş legat de ceea ce fiecare dintre noi poate face pentru mediul înconjurător“, a mai spus Sorin Graure, directorul singurei rafinării din România ce deţine autorizaţie integrată de mediu, Rompetrol Rafinare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii