Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:55 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziaristi batjocoriti de ministrul Sanatatii

ro

18 Nov, 2002 00:00 736 Marime text

Pe poarta spitalului intra cine vrea, numai reporterii nu

Ministrul Sanatatii, Daniela Bartos, a venit la Constanta pentru "a ajuta Directia Judeteana de Sanatate Publica sa rezolve mutarea unor sectii din cadrul Spitalului Clinic Municipal Constanta in cladirea de pe strada Vifor Haiduc, care a fost renovata si arata foarte bine", a explicat Daniela Bartos * Intrebata fiind care este situatia celor doi directori ai spitalelor Municipal si Judetean, ministrul Sanatatii si Familiei, Daniela Bartos, a declarat ca, momentan, doctorii Andrei Ionescu si Florea Voinea se afla in perioada de interimat "si vor ramane pana in momentul in care isi vor dovedi capacitatile manageriale" * In timp ce ziaristii stateau la poarta spitalului, vizitatorii intrau care cum voiau la bolnavi

Daniela Bartos s-a aflat la Constanta pentru a pune la punct sistemul sanitar din acest judet. Reprezentantii presei nu au avut acces nici macar in curtea Spitalului Clinic Municipal, in timp ce vizitatorii au putut intra chiar si in spital, pe baza buletinului de identitate. Acestea au fost ordinele stricte ale directorului interimar, doctor Andrei Ionescu. Motivele ingradirii accesului reprezentantilor presei in curtea spitalului au ramas necunoscute, din punctul nostru de vedere directorul neavand nimic de ascuns in legatura cu sectiile unitatii sanitare pe care o conduce. Reporterii au putut sta de vorba cu ministrul Sanatatii si Familiei abia dupa patru ore de asteptare, doar in jur de zece minute.Ministrul Sanatatii si Familiei, Daniela Bartos, s-a aflat, in cursul zilelor de sambata si duminica, in judetul Constanta pentru a vizita cateva unitati sanitare. "De data aceasta, scopul acestei vizite a fost de a ajuta Directia Judeteana de Sanatate Publica sa rezolve mutarea unor sectii din cadrul Spitalului Clinic Municipal Constanta in cladirea de pe strada Vifor Haiduc, care a fost renovata si arata foarte bine", a explicat ministrul Daniela Bartos. Cladirea fostului Spital CFR Palas, care are in jur de 80 de paturi, a fost preluata, pe o perioada de cinci ani, de catre Directia Judeteana de Sanatate Publica de la Ministerul Transporturilor. Medicii din cadrul Spitalului Clinic Municipal aveau o oarecare reticenta vizavi de mutarea sectiilor in incinta acestui spital, fapt pentru care se impunea o decizie a unui factor de raspundere cu o autoritate mult mai mare. "Am dorit sa vedem care dintre sectii se pot muta acolo pentru a functiona asa cum este necesar, adica in alte conditii fata de cele care se gasesc aici, la Spitalul Clinic Municipal", a mai precizat ministrul Sanatatii si Familiei, Daniela Bartos. Initial, trei sectii din cadrul acestei unitati sanitare trebuiau sa functioneze la fostul spital CFR Portul, insa ministrul a decis ca doar doua sa fie mutate, acestea fiind sectia de Neurologie si cea de Endocrinologie.

Doua sectii vor pleca de la Spitalul Municipal

"Sectia de Neurologie trebuie neaparat mutata in cladirea de pe strada Vifor Haiduc, deoarece conditiile sunt mai mult bune. Bolnavii pot fi mai bine asistati, mai ales tinand cont de faptul ca numarul cazurilor neurologice a crescut atat la nivel national, cat si la nivelul judetului Constanta, iar posibilitatile de spitalizare sunt foarte mici pentru acestia", a afirmat ministrul Sanatatii si Familiei, Daniela Bartos. Conform declaratiilor acesteia, sectia de Endocrinologie poate fi mutata in cadrul fostului Spital CFR Palas, de pe strada Vifor Haiduc, dat fiind faptul ca acesti bolnavi nu necesita o terapie intensiva. "Sectia de Endocrinologie nu necesita si alte compartimente pentru buna asigurare a calitatii actului medical si a sigurantei bolnavilor", a continuat ministrul Sanatatii si Familiei. Sectia de Endocrinologie este sectie unica pe judet, care trebuie sa se dezvolte dat fiind faptul ca aici sunt tratati toti bolnavii din judetul Constanta. Astfel, cladirea fostului Spital CFR Palas poate gazdui, fara nici un fel de probleme, cele doua sectii care apartin Spitalului Clinic Municipal Constanta. Sectiile vor fi mutate pana la sfarsitul acestui an, incepand cu momentul in care se vor alcatui liniile de garda pentru personalul medical care isi va desfasura activitatea acolo.

Interimatul va continua

Intrebata fiind care este situatia celor doi directori ai spitalelor Municipal si Judetean, ministrul Sanatatii si Familiei, Daniela Bartos, a declarat ca, momentan, doctorii Andrei Ionescu si Florea Voinea se afla in perioada de interimat "si vor ramane pana in momentul in care isi vor dovedi capacitatile manageriale". Cat despre un posibil director pentru Directia de Sanatate Publica Constanta, ministrul Daniela Bartos a declarat ca asteapta propuneri din partea Consiliului Local Constanta.

Investitii pentru copiii cu handicap

Ministrul Sanatatii si Familiei, Daniela Bartos, a vizitat, tot in cursul zilei de sambata, cladirea fostului Spital de Boli Dermato-Venerice de la Agigea, cladire ce apartine de Spitalul Clinic Municipal Constanta. Scopul vizitei l-a constituit perspectiva de a muta aici Centrul de Recuperare pentru Copiii cu Handicap Sever, care sunt tinuti in conditii improprii intr-un camin-spital din Negru Voda. "Am incercat sa gasim o solutie prin care sa mutam copiii de la Negru Voda, asigurandu-le alte conditii de tratament si cazare. Suntem beneficiarii unei finantari si eram in cautarea unui loc in care sa putem investi acesti bani in favoarea copiilor de la Negru Voda", a precizat ministrul Daniela Bartos.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii