Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:46 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vrei să te căsătoreşti pe malul mării? Va trebui să scoţi din buzunar 1.500 de lei (document)

ro

04 Nov, 2016 00:00 3850 Marime text
Primăria Constanţa şi Serviciul Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri ale Bugetului Local au publicat „Proiectul de hotărâre privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2017“. Până pe 14 noiembrie, municipalitatea aşteaptă propuneri, sugestii şi opinii cu privire la proiectul postat pe site-ul Primăriei şi pe cel al SPITVBL Constanţa. Ulterior, documentul va fi supus dezbaterii şi votului aleşilor locali, cel mai probabil în următoarea şedinţă ordinară a Consiliului Local Municipal Constanţa.
 
Potrivit Anexei nr. 10 - „Taxe pentru activitatea de stare civilă administrate de Direcţia Administraţie Publică Locală“, au fost stabilite o serie de taxe privind activitatea de stare civilă. Astfel, cei care doresc să-şi oficieze căsătoria în zilele nelucrătoare (sâmbătă, duminică şi sărbătorile legale) ar putea scoate din buzunare 350 de lei, iar cei care îşi doresc să se căsătorească în alt loc decât sediul Serviciului de Stare Civilă vor achita 1.500 de lei. Taxa pentru încheierea căsătoriei înainte de expirarea termenului de zece zile stabilit prin lege va fi de 150 de lei, iar taxa pentru înregistrarea, la cerere, în actele de stare civilă a schimbării numelui şi a sexului ar putea fi de 15 lei.
 
La polul opus se află cei care vor să divorţeze pe cale administrativă. Potrivit proiectului, taxa pentru îndeplinirea procedurii de divorţ pe cale administrativă este de 500 de lei. Încasarea taxelor astfel instituite pentru activitatea specifică stării civile se face anticipat, la casieria din cadrul Serviciului de Stare Civilă - sediul Casei Căsătoriilor din strada Mihai Eminescu nr. 10.
 
Taxa pentru eliberarea certificatelor se achită la momentul solicitării certificatelor, la casieria din cadrul Serviciului de Stare Civilă. Cât priveşte taxa pentru oficierea căsătoriei în zile nelucrătoare (sâmbătă, duminică şi sărbători legale), aceasta se achită la casieria din cadrul Serviciului de Stare Civilă, în termenul de zece zile cuprins între data depunerii documentaţiei la Starea Civilă şi data oficierii. Taxa pentru oficierea în regim de urgenţă a căsătoriei se încasează la solicitarea scurtării termenului de zece zile prevăzut de Legea nr. 119/1996, cu modificările şi completările ulterioare, pentru înregistrarea căsătoriei.
 
Anexa nr. 10 privind „Taxe pentru activitatea de stare civilă administrate de Direcţia Administraţie Publică Locală“ poate fi consultată în secţiunea „Documente”. 
 

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii